неделя, 3 януари 2010 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 3

19.12.2009

Наръгаха с нож скандалните Иван Иванов и Иван Караджов

Sportal.bg научи за изключително неприятен инцидент с футболистите на ЦСКА Иван Иванов и Иван Караджов. Преди няколко часа двамата са били наръгани с нож от неизвестни нападатели, след което са били приети в "Пирогов" с леки наранявания по краката. Случката се е разиграла пред клуб "Син Сити". След продължителни увещания от многопрофилната болница потвърдиха за нашата медия, че въпросните футболисти са потърсили медицинска помощ, след което са се прибрали. В същото време от Пресцентъра на МВР заявиха, че още нямат информация за случая.
Не е ясно кои са авторите на варварското посегателство и каква е причината.

20.12.2009

Пребиха старица за 50 лева

87-годишна старица, жертва на грабеж, лежи с рани по главата в шуменската неврохирургия. Самотната Йорданка Пенева от с. Ивански била нападната в къщата си в петък вечерта, но на полицията било съобщено на следващия ден. Тогава я навестили 2 жени от селото, които се грижели за нея. В снега пред портата те видели следи от мъжки обувки. Бабата пък лежала вътре със синини и охлузвания по лицето, била унесена и говорела несвързано. Разказала им, че предната вечер токът угаснал и била нападната. Мъж я удрял с юмруци, ритал я, блъскал главата й в пода. "После се молих да съм сънувала, но тия рани...", сподели вчера в болницата баба Данка.
Тя държала парите си в портмоне под възглавницата. Според жените, които й пазаруват, липсвали 54 лв. Пенсията й била стотина лв., но предния ден им дала пари за продукти.


23.12. 2009

Взривили са автомобила на чужденец в София

Лек автомобил „Нисан Микра", собственост на чужд гражданин, е бил взривен рано тази сутрин пред хотел „Хемус" в столицата, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му взривът е бил малък и в момента полицията работи по установяване на причините за него.
Цветанов коментира и снощния взрив на столичния булевард „Пушкин", при който беше засегнат автомобилът на депутата Делян Пеевски: „Взривът е поставен в кофата за боклук, в съседство е бил паркиран джипът. В момента не бихме извели като версия към кого е насочен взривът. Колегите работят, когато имаме повече информация, своевременно ще ви информираме".


28.12.2009

Обраха адвентистите от седмия ден

Апаши разбиха църквата на адвентистите в Пловдив навръх Рождество Христово. Кражбата е извършена на 26 декември във времето от 15,30 до 17 часа, съобщиха от пловдивската полиция. Адвентистката църква на седмия ден се намира на ул. „Сергей Румянцев" в Пловдив. Вярващите са събирали дарения за социално слаби в празничните дни. Парите са били прибрани в дървен шкаф със заключващо устройство. Явно крадците са знаели къде са скрити даренията, защото са разбили само дървения шкаф с парите, коментираха криминалисти.
Адвентистите са християнска църква от протестантски тип. В центъра на нейните учения и проповеди стои Библията, като единствената книга с канонична стойност. Адвентистите от седмия ден се събират всяка събота сутрин на молитви и проповеди. Кражбата е станала именно в съботния следобед след задължителните молитвени сбирки.
На 26 декември сутринта адвентистите отново са се събрали в духовния си храм и са дарили част от спестяванията на бедните. Парите са били скрити в дървения шкаф и са заключени. Здравата ключалка обаче не е спряла апашите 1200 лева. Материалите по случая са предадени на Пловдивската районна прокуратура.


28.12.2009

Маскирани откраднаха 360 лева от магазин в Ямбол.

Извършителите се издирват .Двама маскирани мъже са извършили въоръжен грабеж в магазин за хранителни стоки в ж.к. "Златен рог" в Ямбол, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Около 21 часа снощи единият от тях заплашил продавачката с пистолет, другият взел оборота в размер на 360 лв. и избягали в неизвестна посока.
Служители на Районното управление на МВР са започнали оперативно-издирвателни действия.



30.12.09

Строителен предприемач прострелян в София

49-годишен мъж е бил ранен при инцидент около 20:00 часа тази вечер в столичния квартал "Овча купел", съобщиха от пресцентъра на МВР.
Докато заключвал автомобила си той усетил парване във врата. Когато се прибрал в апартамента си, установил, че е ранен и сигнализирал в полицията. На място веднага са изпратени екипи на Шесто РУ на МВР и СДВР.
По информация на „Дарик" простреляният е строителния предприемач Иван Митрев. Мъжът е транспортиран в болница за оказване на медицинска помощ. Работата по изясняване на случая продължава.
Имало е сборичкване между простреляният Иван Митров и извършителя на престъплението, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от агенция „Фокус".

В заключение можем да кажем:
"Другарю Цветанов, в качеството си на министър на вътрешните работи, бъдете така добър да си подадете оставката!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар