вторник, 12 януари 2010 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 7

02.07. 2009

Борисов: Станишев е само пионка на Доган

От 5 юли зависи дали Доган ще управлява България, защото Станишев е само негова пионка.Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов от сцената на предизборен митинг-концерт в Северния парк в столичния квартал "Надежда", предаде агенция Фокус.
При Станишев да сте чули да е дошъл някой от Европа? При нас всяка седмица идват водещите фигури. От тези хора зависи, дали Европа ще ни даде пари, посочи Борисов.
По думите му Европа и Европейската народна партия не си оставят приятелите в беда. Той отбеляза още, че за българина по-голяма беда от липсата на пари няма.


30.11. 2009

Бойко: Брюксел биеше крошета на Сергей

Ако според Станишев ресорът, който получихме сега в Европейската комисия, е шамар, те би трябвало да са получили крошета. Така отвърна на атаката откъм БСП премиерът Бойко Борисов. Според него кризите и бедствията, с които ще трябва да се справя Румяна Желева в Европа, са достатъчно тежка отговорност. А потребителите, да не би да е по-сериозен или с по-голям портфейл, попита риторично Генерала. За пореден път той подчерта, че партиите, които са се провалили на изборите, трябва да признаят поражението си и да замълчат за известно време. Опозицията трябва да чуе какво говори царят, коментира вчерашното изказване на Симеон Сакскобургготски пред конгреса на НДСВ Борисов. Сполеред него бившият вече лидер на жълтите е заявил между редовете, че новото правителство трябва да бъде оставено на спокойствие, за да изведе държавата от кризата. Симеон отправи много силни послания към политическата класа и аз си взех поука, допълни премиерът. По отношение на царските гори обаче той заяви, че кабинетът на ГЕРБ е изпълнил обещанието си към избирателите да вкара въпроса с царските имоти в съда. Той не се нае да прогнозира какво ще решат магистратите. Източник:news.bg



04.12. 2009

Борисов: Левицата да не се оплаква от репресии

Не отива на левицата да се оплаква от репресия, след като повече от сто години партията е упражнявала репресия.
Това каза пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов, помолен да коментира изказвания на депутати от БСП, предаде БТА.
След като служители в държавната администрация групово са били назначавани, трябва и групово да бъдат освобождавани, заяви Бойко Борисов в отговор на твърдения на левицата за упражнявана принуда върху държавни служители да напускат институциите, в които работят.
БСП има тактика винаги да приписва своите грешки и недостатъци на другите, допълни той.



23.12.2009

Борисов е на път да направи пълна глупост

Не е нужно министърът на земеделието Мирослав Найденов да иска разрешение от Съвета на министрите по земеделието за предоставянето на 116 млн. лв. премии на тютюнопроизводителите за реколта 2009, а премиерът не трябва да търси помощ и подкрепата от премиерите на европейските държави. Аз му казвам: „Г-н Борисов, не правете тази пълна глупост, не излагайте България пред Европа. ЕК ви е разрешила това плащане през 2007 г.”. Това каза на пресконференция депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова.
Изплащането на премиите за тютюн за реколтата от тази година през следващата е предвидено и разрешено още през 2007 г. съгласно Списъка на съществуващите държавни помощи по смисъла на буквата „Б”, раздел 3, Приложение V от Акта за присъединяване към договора за присъединяване на Република България към ЕС. Тези помощи са действащи за 3-годишен период от 2007-2009 г. при условия и реда на тяхното ползване до присъединяването на страната към ЕС. В тази връзка процедурата за плащане на държавна помощ за тютюнопроизводителите предвижда с бюджета за 2010 г. да се изплати реколта 2009 г. и това е категорично и не подлежи на каквито и да е санкции или договаряне с ЕК, предаде агенция Фокус.


07.01.2010

Скандал БСП - Борисов: Кой плати откуп на пиратите

Има платен откуп от държавата ни за българин, отвлечен в Сомалия.
Това стана ясно, след като вчера избухна тежък скандал между премиера Борисов и предшественика му Станишев. Поводът - думите на Генерала: “За предишни отвлечени съм се разплатил аз и това правителство”, казани пред Би Ти Ви в сряда вечерта.
В четвъртък по обяд на нарочна пресконференция БСП определи думите му като “пореден тежък външнополитически гаф”. Но от свои източници “Труд” научи, че сегашното правителство наистина е платило задължение, което е поел в качеството си на премиер Сергей Станишев. И двамата отказаха да потвърдят информацията, защото била класифицирана.
От свои източници “Труд” научи, че става дума за отвлечена от сомалийци българска гражданка по време на управлението на Станишев. Тя е била служител на фирма на чужда държава. Имало кореспонденция между двете страни, вследствие на която ние сме поели ангажимент да изплатим част от откупа. Изплащането на сумата обаче не е станало от правителството на Станишев, а на Борисов, който бил сюрпризиран с това, че трябва да плаща според направената уговорка.


12.01. 2010

Червени „лидери” топят Бойко пред янките

Миналата седмица червени „лидери”, представящи се за алтернатива на Сергей Станишев, са поискали среща с „политически секретар” в амбасадата. Този път не за да клепат партийния си водач, което им е обичайно занимание от края на април миналата година. Сега мишената бил Бойко Борисов.
Шефовете на вътрешнопартийната опозиция в БСП искали да предадат поредните компромати срещу лидера на ГЕРБ. Янките този път се дръпнали. Те не искали да се замесват с междупартийни интриги с вътрешнопартиен привкус за БСП. Особено по време на форума на ГЕРБ.
Заговорниците се събрали в неделя вечерта в дома на доскорошна дружка на Бойко Борисов. Домакинът е известен не само на службите с кодовото прозвище „Манекена”.
Червените конспиратори обаче били надушени от аверите на Митьо Гестапото. Той е добре познат с отличните си отношения с близки до Генерала. Но не само той бил в течение на червените доноси. Неговият съперник в червеното задкулисие – знакова фигура като Цвятко Цветков, също бил запознат, научаваме, с усуканата интрига. По тази линия се питаме – дали не подценяват прекалено Цвятко Цветков. И дали не надценяват в същото време фигура като Любен Гоцев? Само нюанс – нищо повече...Никаква интрига, разбира се.

Няма коментари:

Публикуване на коментар