сряда, 17 април 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...102


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.



Застреляха бизнесмена Драгомир Бицов, има задържан за убийството

18.04.2012

Видният столичен бизнесмен Драгомир Бицов е гръмнат в главата в палата си в квартал "Горубляне" на Разпети петък през нощта, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал още на 14 април, но полицията съобщава за случая едва днес.

"Има задържан за убийството, това съобщи за агенция "Фокус" старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. Лицето е задържано за 24 часа.

Той е също на 40 години, криминално проявен и осъждан. Задържаният не е от София. Признава за извършеното престъпление. „Като причини за убийството засега се очертават лични мотиви. Към момента няма данни за лихварства или това, което беше написано", каза Валери Йорданов.

На 14 април рано сутринта в Седмо районно бил получен сигнал за починал мъж в кв. Горубляне в столицата. На място пристигнали дежурна оперативна група и съдебен лекар.

Тялото на 40-годишния бизнесмен е открито в гараж, който бил негова собственост. Според съдебния лекар нямало данни за насилствена смърт, посочват от МВР.

Последвалата аутопсия обаче установила две огнестрелни рани в главата. От полицията обаче отказаха да съобщят как се е получило разминаването от заключението на съдебния лекар и резултатите от аутопсията.

На мястото на инцидента е извършен повторен оглед, а днес вече има и задържан за убийството.

Драгомир Бицов живеел от години в огромен тузарски палат на улица "Стадиона" заедно със съпругата и децата им. Цялата постройка била окичена с видеокамери и се записвало всичко, което се вижда в района. Техниката се командвала с дистанционни.

На Разпети петък приятел на бизнесмена започнал да му звъни по телефона. Той обаче не вдигал. Затова през нощта мъжът се вдигнал и отишъл до къщата. Натъкнал се на трупа на Драгомир, около който нямало кръв и дори следи от борба. Подал сигнал в полицията, които на място решили, че е издъхнал от инсулт или инфаркт.

„Дарик" пише, че Бицов е спряган за мозъка на бандата на „Лихварите", разбита от МВР през 2010 година. Групата се е занимавала според полицията с незаконна финансова дейност, лихварство и изнудване. Въпреки това Бицов не е бил криминално проявен. По непотвърдена информация убитият е имал фирма за авточасти и магазин на столичната ул. „Козлодуй", както и няколко заложни къщи.

Това е поредното убийство, извършено в столицата за последния месец. На 9 април, посред бял ден, в столичния квартал „Княжево" с два куршума в главата беше убит 52-годишният Васил Лазов - Железния. Работна версия за убийството му е неговият бизнес със застраховки. Седмица преди това, отново в София, беше убит Йордан Динов, чието име се свързва с нелегален хазарт. В края на март пред дома му в столицата пък бе застрелян Кирил Кирилов - Шкафа, свързван с групата на "Наглите".



Няма коментари:

Публикуване на коментар