четвъртък, 15 декември 2016 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...118

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Тинко Георгиев е убитият във Варна .
16.12.2015
Тинко Георгиев е убитият бизнесмен във Варна. Жертвата притежава няколко хотела по морето, сред които "Владислав" на Златни пясъци. От няколко години между него и издирвания от Интерпол мафиотски бос Иво Иванов - Гела, върви спор за собствеността на този хотел. Преди няколко месеца Георгиев спечелил делото на последна инстанция. Бизнесменът твърдеше, че е бил принуден насилствено да продаде дяловете във фирмата си "Здравец тур" и хотел "Владислав" на Иво Гела, дългогодишен представител на ВИС за Варна. Според медийни публикации през 2004 г. Георгиев е бил отвлечен от Атанас Радев - Наско Ластика, по разпореждане на Гела. След това бил държан в плен, докато не прехвърли собствеността си.
Килърът влязъл в триетажната къща на улица "Хан Крум" в Гръцката махала и от упор убил 65-годишния мъж, научи "Стандарт". Сигнал за разстрела е получен около 16:50 часа днес.
"Владислав" е бивше туристическо общежитие, което Георгиев превърнал в елитен хотел. Годишният му оборот гонел 1 милион лева, имал и договор за 340 000 евро с най-големия туроператор, обслужващ скандинавския пазар. Впоследствие хотелът, оценяван на 15 милиона лева, е придобит от офшорка, регистрирана в Кипър. На практика обаче с "Владислав" се разпореждали хора на Иво Гела.
След година мълчание Георгиев събрал кураж и подал сигнал, че е бил рекетиран и изнудван да прехвърли бизнеса си на висаджийския бос. Последвало дълго ходене по мъките и прехвърляне на делото по различни съдилища, от Русе до Бургас. В крайна сметка Тинко успял да си върне имота, но не му се радвал дълго. Според криминалисти, бруталният разстрел, месеци след решението на съда, най-вероятно е мафиотско отмъщение.
Във Варна Георгиев е известен с прякора си Зърнаря, тъй като се занимава и със зърнен бизнес в Добрич. "Голям баровец е, има цял автопарк, държи да кара последен модел на "Мерцедес", заявиха съседи на убития.
Името на Георгиев се завъртя в медиите през 2009 г., когато твърдеше, че е измамен от 23-годишната Виолета Рангелова. Тя била назначена за управител във фирмата му, а отношенията им прераснали в интимни. Според Георгиев, младата Виолета го измамила, като му взела 197 000 лева, за да купи апартамент на ул. "Поп Харитон" във морската столица.



Няма коментари:

Публикуване на коментар