вторник, 23 юни 2020 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...154

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.






Разстреляха с "Калашников" собственик на “Ростов” - Плевен.

22.06.2004 


Тази нощ е убит един от собствениците на плевенския хотелски комплекс “Ростов” - 40-годишният д-р Людмил Конов, който е бил застрелян пред дома му.Припомняме, че на 4 април, миналата година, в лоби бара на хотела беше убит сводникът Марио Иванов, който, преди убийството, беше забелязан в компанията на съдията Валери Цветанов.

След покушение през март тази година над плевенския съдия Валери Цветанов съпругата му обвини д-р Конов, като един от изнудвалите съдията за големи суми пари.Стрелбата е започнала около полунощ в момента, когато доктор Конов е слизал от личния си автомобил. Нападението е извършено на булевард "Русе" близо до китайския ресторант.

Със слабо дишане той е откаран в Бърза помощ, където по-късно е починал.
От пресслужбата на МВР уточняват, че криминалистите на мястото на събитието са установили, че по тялото на мъжа е имало три огнестрелни рани в областта на дясната плешка, кръста и бедрото.Междувременно стана ясно, че плевенски полицаи откриха оръжието, с което тази сутрин бе застрелян бизнесменът Людмил Конов.
Автомат “Калашников” е бил намерен в близост до мястото на инцидента на бул. ‘Русе”. С него са били изстреляни три куршума. По Конов е стреляно от засада, като убиецът вероятно е бил скрит в храстите на градинката срещу дома на плевенчанина.
Директорът на РДВР – Плевен Бисер Иванов съобщи на пресконференция, че няма информация за контакти на Конов с криминално проявени лица и престъпни групировки.

В момента криминалисти, съвместно със специалисти от София, извършват втори оглед на местопрестъплението и районът продължава да е отцепен. Ще бъде направена проверка дали откритото оръжие е същият автомат, с който е било стреляно по съдия Валери Стефанов.
Засега очевидци на стрелбата няма.

Работи се по няколко версии, които са свързани с бизнеса на жертвата.
По случая е образувано следствено дело. Предприети са оперативно-издирвателни действия за разкриване на извършителите на престъплението, информират от РДВР-Плевен.40-годишният Людмил Борисов Конов е вписан като един от управляващите и член на съвета на директорите на "Интерростов" АД Плевен заедно с Христо Димитров Каленов и Васил Миланов Антонов, показва справка в регистрите на АПИС.
Той е съдружник и в дружеството "Плевен Баскет" ООД, заедно с Пламен Христов Цолов, информира dnevnik.bg.

"Плевен Баскет" ООД е с предмет на дейност развитие на професионален спорт, придобиване и продажба на състезателни и трансферни права, рекламна, импресарска, информационна дейност, търговско представителство и посредничество, комисионна, спедиционна, туристическа, хотелиерска дейност, превоз на пътници, строителство, покупка и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, покупка на стоки и други вещи и права с цел продажба в първоначален или обработен вид, сделки с ценни книжа и интелектуална собственост, издателска и печатарска дейност, лизингова дейност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар