вторник, 30 юни 2020 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...155

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.





Простреляният Юри Галев почина след втори инфаркт

30.06.2010

Тази сутрин в „Пирогов" е починал Юри Галев, съобщиха от лечебното заведение. Най-вероятна причина за смъртта е нов инфаркт или разширение на стария инфаркт, който го порази преди броени дни. Непосредствената причина за смъртта е остро ритъмно нарушение, каза проф. Милан Миланов.
Скандалният бос на футболен клуб "Рилски спортист" и общински съветник от "Атака" в Самоков Юри Галев бе прострелян на 20 юни, докато пътувал от курорта "Боровец" към с. Бели Искър. Бизнесменът бе приет в „Пирогов" с опасност за живота и пет огнестрелни рани в корема и крайниците. Като последствие от тежкия шок няколко дни по-късно Галев получи инфаркт, който лекарите успяха да овладеят.
При стрелбата пострада и негов приятел, който бил в колата, която Юри Галев е шофирал. Първоначално се предполагаше, че това е негов шофьор. Мъжът обяснил, че в тъмното видял присветвания. Според специалисти те са били от оръжието, с което е стреляно. Пътят, по който е пътувал Галев, е неосветен и е в гориста местност.
Юри Галев е роден на 03 юни 1963 г. в село Бели Искър. Президентът на "Рилски спортист" често попада в полицейските сводки, най-вече заради поведението си по футболните стадиони. През 1995 г. той е арестуван, след като нахлул в хотел "Рила" в курорта "Боровец" и стрелял безразборно с автомат "Калашников". Месец по-късно Галев и хората му участват в престрелка с Косьо Самоковеца и неговата свита в кръчма в Бели Искър. Ранени са трима невинни. На 31 декември 1995 г. Галев е в центъра на зрелищен масов побой в дискотека в Монтана. Две седмици след това нахлува в бар в Перник и стреля с автомат в тавана и витрините зад тезгяха на бармана. През юни 1999 г. отново нахлува в злополучния хотел "Рила" и потрошава бара. Полицията го задържа за кратко и го пуска. През август 2001 г. бе обявен за издирване за отвличане на 31-годишен софиянец. Година по-късно отново бе задържан по обвинение в блудство. На 9 февруари 2009 г. неизвестни наемници стреляха по Галев на пътя между Боровец и с. Бели Искър, но уцелиха само колата му. В началото на февруари четирима приближени на Галев бяха задържани от полицията за палеж на офис на фирма "Бороспорт". Огънят лумнал три дена, след като Галев и негови приятели биха охранители на лифт в Боровец след скандал със сина му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар