вторник, 9 юни 2020 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 21




Прокуратурата разкри, че е погнала Радев заради съпругата му .

28.01.2020

Прокуратурата разпрати до определени медии информация във връзка със запитването на главния прокурор Иван Гешев да сезира Конституционни съд за това до колко се простира имунитета на президента Румен Радев. От нея става ясно, че атаката към държавния глава е заради съпругата му Десислава Радева.
Към информацията са приложени и аудиофайлове, които също са получени само от определени медии, а не са публикувани с официална информация на сайта на държавното обвинение. Сериозни притеснения предизвикват няколко неща в тази акция.
От информацията на държавното обвинение се разбира, че КПКОНПИ извършва проверка за това как Десислава Радева, преди да сключи брак с Румен Радев, е работела на два щата във ВВС. Друга част от проверката е на каква основание е използвала ведомствена квартира. От пуснатите аудио записи става ясно, че прокуратурата по неясни причини е подслушвала шефа на ВВС ген. майор Цветан Стайков. Подслушването се оказва по искане на ДАНС, но отново не е ясна причината.
Разговорите са три на брой, като първият е между Стайков и Радев. Другите два разговора са между Стайков и мъже, чиито гласове не се разпознават. СРС-то с Радев се разбира, че Стайков го информира за интереса на КПКОНПИ към съпругата му. Държавният глава реагира нормално, като не показва грам притеснение, обяснява че това са глупости и да се предостави цялата информация. От този запис става ясно, че държавният глава по никакъв начин не оказва натиск, а напротив предлага съдействие, като обещава да изпрати експерт, който да съдейства.
От другите два записа става ясно, че хората са притеснени защото не знаят какво се цели с проверката на КПКОНПИ. Любопитна подробност е, че приближеният до депутата от ДПС  и медиен магнат Делян Пеевски сайт „ПИК“ се похвали, че проверката срещу Радева е инициирана по техен сигнал. От публикуван от жълто-кафявия сайт документ, въз основа на който те твърдят че е сигналът им, се вижда, че първата дама носи друга фамилия, т.е. проверката се прави за период, когато тя не е била съпруга на президента, а само негова подчинена. Всички тези факти, за които антикорупционната комисия извършва проверка бяха изнесени в медийното пространство още по време на кандидат президентската кампания на Румен Радев. Именно тогава се появиха и първи снимки на Радев и съпругата му Десислава окачествени от същата медия като тайна любовна афера.
Истинска мистерия обаче остава въпросът защо най-високопоставеният човек във Военно въздушните сили на България е подслушван. Дали това е във връзка със сигнала на ПИК и дали не става дума за грандиозна машинация, сглобена за да може държавният глава да бъде атакуван.
Припомняме ви, че срещу държавния глава вече имаше няколко по ред медийни атака, като всички те бяха отново свързани със съпругата му.  Бащата на президента също влезе във фокуса на вниманието покрай леко ПТП. Тогава цялата държавна машина беше мобилизирана да изясни случая, заради съмнения, че е съдействал на бащата един полицай беше уволнен. По късно обаче, ченгето успя да обори тази теза в съда, който го върна на работа. И синът на Румен Радев не беше пощаден от опитите за дискредитирането на президентското семейство. Няколко медии пуснаха фейк новина, че е участвал в сбиване в столично заведение. Това се оказа напълно невярно.
Настоящите атаки срещу Румен Радев започнаха след като той стартира консултации във връзка с промени в Конституцията в частта за съдебната система. От последната акция срещу Радев става ясно, че вече са мобилизирани медии, спецпрокуратура, съдии, които да разрешат СРС-та, КПКОНПИ, ДАНС, а вече и Конституционния съд.



Нинова загроби БСП с нов заем от половин милион, ипотекира партийни имоти .

04.03.2020

Похарчила парите от членския внос, без изобщо да стигнат до организациите в страната
Нов кредит ще тегли БСП, след като партийната каса се е опразнила. Решението е взело Изпълнителното бюро на столетницата преди седмица на свое заседание по предложение на соцлидерката Корнелия Нинова.

Нинова ще тегли половин милион лева заем, за да може да обезпечи вътрешнопартийния избор на нов лидер, тъй като допреди месец в партийната каса имало по-малко от 100 хил. лв., научи DarikNews от социалисти. За обезпечение лидерката е наредила да се ипотекират имоти на БСП в страната. По първоначална и неофициална информация става въпрос поне за 12 имота, част от които са дарявани на БСП.
Столетницата има и други кредити. От „Позитано“ 20 все още не са изплатили и около 2,5 млн. лв. на бюджета, дължими със задна дата заради промяната в размера на субсидията на партиите миналата година. В същото време общинските структури не са получавали средства в продължение на половин година. Съмненията са, че парите от членския внос, в това число на депутатите от БСП, са били похарчени, без изобщо да стигнат до партийните организации в страната. Изплащат се само осигуровките на апарата там.
Соцлидерката се надявала да възстанови част от сумата в края на април, когато се очаква първият транш от тазгодишната субсидия. Той обаче е в размер на малко над един милион лева и няма да стигне за покриване на всички дългове и разходи на соцпартията.



Нинова за Гергов: Ако има достойнство, да напусне БСП .

26.04.2020

„Винаги ще се противопоставям на опитите БСП да бъде използвана като параван за лични икономически интереси. БСП не се продава. Политика се прави с грижа за хората, а не с грижа за частният интерес. Време е Гергов да избере в коя партия членува. Ще се съобразява с колективните решения на партията или ще гони само личния си интерес. Ако има достойнство, да се оттегли от партията!“ Това заяви в студиото на БНТ председателят на БСП Корнелия Нинова.
Тя разказа, че Гергов е изпратил до всички структури на партията писмо, в което хвали действията на правителството, заявява, че парламентът не трябва да се свиква, а е достатъчно премиерът да се отчита на пресконференции. "В едно писмо, което изпрати до всички структури на партията твърди и по-сериозни неща. Твърди, че парламентът не трябва да се свиква, че министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Това са много съществени въпроси. Неговите твърдения влизат в противоречия на колективни органи на партията. Винаги сме държали на Конституцията, на правовата държава, на взаимния контрол между властите. Той удря в същностни политики на БСП, не е просто лични нападки", каза Нинова.
"Това удря в същината на политиката на БСП, не за първи път Гергов хвали правителството - и когато получи 43 милиона за дупката във Варна, и сега когато получи 21 милиона заем от ББР",  посочи тя.
"Oт цялaтa cтрaнa приcтигaт пoзиции прoтив интeрвюто нa Гeoрги Гeргoв и изпрaтeнoтo oт нeгo пиcмo дo вcички члeнoвe нa Нaциoнaлния cъвeт нa БCП и oблacтни прeдceдaтeли, урoнвaщo aвтoритeтa нa пaртиятa", каза още Нинова.
"Не за пръв път г-н Гергов излиза и хвали правителството на Борисов, а критикува БСП. Такава става, когато получи 43 млн. за дупката във Варна, поредният кредит от Банката за развитие. Искам да съм много ясна. Винаги съм мълчала в тези ситуации, но стига толкова. След тази безпрецедентна реакция в партията, след като той изпрати писма до всички структури и видяхте как реагирах те", коментира лидерът на БСП.
Всеки може да има различно мнение, но когато имаме решения на органите на партията и ти вървиш срещу тях, това вече е друго, подчерта Нинова.
Политиката не е търговия. БСП не се продава. Време е Гергов да разбере в коя партия членува, заяви тя и призова Гергов, ако има достойнство, да се оттегли от БСП.
Гласовете с искане за изключването на Гергов от партията не са от днес, но за първи лидерът на партията публично го призова да я напусне.


Нинова пада от власт.

11.05. 2020

„Бяхме семейни приятели с Корнелия Нинова. Сгреших като я подкрепих. То се видя, не се получи. Царят е гол“, това коментира лидерът на пловдивското БСП Георги Гергов в предаването „Карай направо с Диана Найденова“ по Нова телевизия

Така той отвърна на Корнелия Нинова, която неотдавна го прикани да се оттегли от партията, след думите му, че мерките на правителството срещу пандемията от коронавирус са навременни и то трябва да бъде поздравено. Председателката на социалистите го обвини тогава, че Гергов не се съобразява с колективните интереси на партията, а гони само личния си интерес .
„Да определи в кой отбор иска да играе“, категорична бе тя и беше подкрепена от местните структури на левицата в Пловдив, Видин, Шумен, Ботевград и Стара Загора.
„В последния случай ми поиска оставката, защото съм казал, че правителството се се справило с пандемията. Първо трябва да се мисли за хората, после за партията, после за личните амбиции. Затова рейтингът ни пада. Затова съм бесен“, коментира днес бизнесменът.
„Когато Корнелия Нинова говореше за паралелната държава, й казах да замълчим, защото ако си отворя устата няма да е лицеприятно за нашите членове, а тя отиде зад паравана. Казах и да говорим защо сме изгубили изборите. Не може Румен Радев да вземе 2 милиона гласа, ние да не можем де вземем 1 милион и да вземем властта. Сега се сриваме, защото сме неадекватни“.
Корнелия Нинова няма да бъде избрана за нов мандат като председател на БСП, смята още Гергов.
„Тя сама се сваля. Имаше големи шансове. Имахме големи надежди“, каза още той по адрес на соцводачката. „Къде са нашите хора? Да изкараш бойните асове и да вкараш неподготвени момченца, това аз не го разбирам.“, възмути се Гергов и попита за знаковите лица на партията като Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Георги Пирински и Ангел Найденов.
Според него Сергей Станишев, Кирил Добрев и вътрешната опозиция не са виновни за унизително ниския рейтинг на левицата, а вина носи неуместното поведение на ръководството на партията.
„Сгреших, че се доверих на Корнелия Нинова, а не на Михаил Миков и тя стана председател. Михов е честен човек“, повтори лидерът на пловдивските социалисти.
Георги Гергов заяви, че ще изчака малко преди да вземе решение дали да влезе в надпреварата за председател на левицата.„Ще изчакам да видя какво ще стане. Трябва по-млад човек на партията. Ако стана председател на партията, ще дойдем на власт, с кой ще преценим онзи момент“, обяви той.


ПИСНА ИМ! СОЦИАЛИСТИ НА БУНТ – ИСКАТ ИЗКЛЮЧВАНЕТО НА ГЕОРГИ ГЕРГОВ ОТ БСП!

09.06.2020

Като мотиви социалистите посочват, че участието на Гергов в политическия живот е мотивирано единствено от стремежът му винаги да има властово влияние в личен интерес
Още на заседанието на НС на БСП на 13 юни да бъде изключен от партията Георги Гергов са поискали с подписка от членовете на НС на БСП над 350 редови членове на градската партийна организация в Пловдив.
Като мотиви социалистите посочват, че „участието на Гергов в политическия живот е мотивирано единствено от стремежът му винаги да има властово влияние в личен интерес. Този извод се налага на база взаимоотношенията му през годините с управленията на СДС, ДПС, НДСВ и най-вече с ГЕРБ”.
Пловдивчани са убедени, че за Гергов, „партията е продукт, който той добре търгува на политическия пазар и без съмнение изпълнява поръчка срещу авторитета на БСП”.
Подписалите искането подчертават, че Гергов „няма нищо общо с идейната и морална платформа на БСП”.
Припомнят и неговото интервю във вестник „Марица” от 19.10.2000 година, в което той най-безцеремонно заявява „Не е тайна, че съм привърженик на СДС. БСП е нещо, което е приключило”.
Пловдивските социалисти не могат да се примирят с поредицата публични изказвания на Георги Гергов в които той „демаскира своята склонност за безпринципна колаборация с ГЕРБ и лоялност лично към Бойко Борисов.”
В искането се посочват всички членове и алинеи от Устава на столетницата, които пловдивският олигарх е нарушавал през годините.
Местните социалисти са категорични, че „Подаръкът от 43 милиона лева за т.н. „дупка” във Варна е сделка между ГЕРБ и Гергов и е цената, която той е получил за разбиването на БСП в Пловдив и областта”.
Подписката е инициирана от дискусионен клуб „Лява автентичност” и в писмото до членовете на НС на БСП се настоява висшестоящият орган да вземе решение за изключването на Гергов от партията и да се обявят решенията на районните конференции в районите Северен, Тракия, Централен и Южен за нелегитимни.
Събирането на подписката продължава, но социалистите очакват главата на Гергов да бъде взета още тази събота.
Подписката е изпратена до всички членове на националния съвет на партията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар