петък, 3 април 2009 г.

Рядкото щастие на Тодор Живковата ченгеджийница.

Николайчо Гигов , президент на ФК „Локомотив” София, собственик на оръжейната фирма „Делта – Г.” Оценка на състоянието – около 200 000 000лв. Гигов е надежден кадър – зареден с енергия и амбици лейтенант от Държавна сигурност. На практика на него е възложена задачата да клонира твърде обременената от миналото митична държавна фирма „Кинтекс”.
„Делта – Г” е фирмата, която трябва да гарантира оръжейния монопол на вече бившите партийни кадри, които все още имат решаващо значение и стратегическа роля в управлението на капиталите в държавата.

„Бг олигарси” Димитър Златков



Дата: 05.09.2007 02:26
Бургаските депутати от “Атака” Ваню Хърков и Тодор Батилов са били агенти на Държавна сигурност. Това показа проверка на Комисията по досиетата, публикувана в интернет. Общо 19 са депутатите от 40-то Народно събрание, сътрудничили на ДС.Ваню Хърков е вербуван за агент от подп. Костадин Атанасов на 4 септември 1981 година. Снет е от действащ оперативен отчет през 1990 година. Сътрудничил към ОУ Бургас-ДС под псевдонима “Никола”.
Депутатът Тодор Батилов също е бил щатен сътрудник на ОУ на МВР Бургас. Със заповед от 86-та година е преназначен от зам. началник Следствен отдел-Бургас на началник. С друга заповед му е присвоено звание капитан по ЗВВС. Две години по-късно Батилов е минал едномесечен курс за повишаване квалификацията си в школата на КГБ в СССР. През 1992 година е уволнен по собствено желание. Като депутат участва във:
Временна комисия по околната среда и водите - Член (04.08.2005 - 24.08.2005)
Временна комисия по земеделието и горите - Член (04.08.2005 - 24.08.2005)
Комисия по жалбите и петициите на гражданите - Член (24.08.2005 - до момента)
Комисия по парламентарна етика - Председател (24.08.2005 - до момента)
Временна комисия за обсъждане на проекта и предложения за промени в Конституцията на Република България - Член(11.10.2006 - 02.02.2007)

Burgasinfo.com

Дата: 04-07-2008 17:47

Бившата барета Алексей Петров е доктор на науките по икономика, експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм, което и преподава в УНСС и Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Член е на надзорния съвет на НОИ, дългогодишен изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива на гражданите. Петров сменя червената барета на Отряда за борба с тероризма към МВР, където е ръководител на група за специални операции, с костюма на бизнесмен през 1992.
Солидни печалби бизнесменът е получил от сделки, свързани с най-големите кабелни оператори "Кейбълтел" и "Евроком". Проверка на "Стандарт" установи, че Петров притежава недвижими имоти за над 10 млн. евро. След назначаването му на официален щат в ДАНС по-голяма част от тях той е отдал под наем.

“Стандарт”

Дата: 29-03-2009 17:54

Тонко Фотев е бивш началник на полицията в Бургас. Днес той е почетен консул на Русия в Бургас. Като ексшеф на бургаската полиция Тонко Фотев е бил управител на бургаските офиси на фирми на грузинския гражданин Паата Блиадзе. През февруари 2001 година Блиадзе е изгонен от България заради съображения за националната сигурност.
Почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев, който нашумя печално със скандала около носителката на титлата "Лице на Бургас 2007" Анна Зартова, е въртял фирмите у нас на изгонения грузинец Паата Блиадзе, разкрит от Националната служба за сигурност като организатор и участник в престъпна организирана група.

Afera .bg


През 2002 година журналистката Виза Недялкова първа пусна по радио “Нет” станалата по-късно апокрифно явление секретна справка за лицето Бойко Борисов.
Баща му - Методи Борисов, до 1987 год. е служител на Софийско градско управление – МВР. Бил е началник на 2-ри сектор в столичната противопожарна охрана. Членувал в БКП. Уволнен заради извънбрачна връзка.
Бойко Борисов завършва средно образование в гр. Банкя. Бил е секретар на комсомолската организация в училището. През 1977 год. кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет "Държавна сигурност", но e пренасочен и приет във факултет "Противопожарна охрана". През 1982 г. се дипломира като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин младши лейтенант. В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР - “Противопожарна охрана”. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). Защитил е дисертация на тема: “Психо-физическата подготовка на оперативния състав”. От 1985 до 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научно-изследователска дейност на МВР. Членувал в БКП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар