вторник, 31 март 2009 г.

ПАК ЛИ ТОЯ, БЕ !!

Ексзам-окръжната и по настоящем апелативна прокурорка, която мечтае да оглави Окръжна прокуратура – Варна Стефка Якимова нееднократно е ходила при главния прокурор Борис Велчев с настояване - срещу съветника в ДАНС Алексей Петров да бъде образувано следствено дело и да му бъде намерена цаката за да бъде отстранен от родното ФБР. Бившата барета Алексей Петров минава за една от най-противоречивите фигури на прехода. Публичната му декларация като лице, заемащо висша държавна длъжност, в която той обяви над 3 млн. и половина спестени пари, предизвика доста коментари. Ченге, каратист, бизнесмен, преподавател в университет или силов бос ?!?
/ Афера.бг/

28 февруари 2000 г.
„24 часа"
Трупът на адвокатката Надежда Георгиева е открит в апартамента и в кв. „Стрелбище” от нейна приятелка и колежка.
Георгиева започва работа в София на 1 ноември 1999 г. при бизнесмена Алексей Петров. Тя споделила със, заподозрения в последствие за убийството, Орлин Аврамов, че бизнесменът Кристиян Маслев е искал да се жени за нея. Самият Маслев бе застрелян 15 дни след убийството на адвокатката.
Тошко Тонев – „ Има данни за връзки между Надежда Георгиева и прокурорът Николай Колев, както и за връзки между Надежда и висшите магистратски кръгове / Тя е обслужвала фирмата на Ангел Филчев, брат на бившия главен прокурор Никола Филчев/. Филчев и ВКП оказваха безпрецедентен натиск на разследващите и наблюдаващите прокурори.”
По делото е призован за свидедетел и простреляният 13 февруари 2007 г. ромски барон Христо Василев, който заявил пред военни магистрати, че прокурорът Николай Колев му поръчал убийството на Георгиева, но той отказал.


15 Август 2002
БТВ
Трима ранени при престрелка в София. Стрелбата по тримата е открита снощи, около 23 часа, пред плувния комплекс "Спартак".
Пострадали са собственикът на басейна Алексей Петров, неговата приятелка и бодигардът му, съобщиха от МВР.
Стрелбата по тримата е открита снощи, около 23 часа, в момента, в който Петров, приятелката му и охранителят му Румен Пешев излизали от ресторанта на плувния комплекс. Стреляно е от малкия парк срещу "Спартак". Алексей Петров е прострелян в гърдите и крака, а бодигардът - в лявата ръка. Веднага след началото на стрелбата от паркирано наблизо "Бе Ем Ве" излезли други двама охранители на Петров, които отвърнали на огъня. Стрелците от горичката се изтеглили и с автомобил избягали от местопрестъплението. Ген. Бойко Борисов: Две банди се бият в момента в столицата. Техните босове са с висящи дела и участват в наркотрафика, заяви главният секретар на МВР. СДВР и НСБОП работят по няколко версии за вчерашните престрелки. Ген. Борисов каза още, че "години наред, като се разклати едно правителство, възникват такива престрелки. Като си направите една ретроспекция в миналото, ще видите. А иначе, много лесно е да се организира подобно нещо, тъй като всичките босове са с по няколко висящи дела, участвали са в множество пресрелки, всичките имат участие в наркотрафика, в общи линии - две банди се бият в момента."


29 Декември 2002
БТВ

Екип от прокурори и следователи работи по случая с убийството на Николай Колев.
Прокурорът бе застрелян малко преди 19 часа снощи, близо до дома си. Днес бе направен втори оглед на мястото на престъплението. Вътрешният министър Георги Петканов е на мнение, че покушението не е свързано с работата на Колев във Върховната административна прокуратура.Николай Колев е застрелян с автоматичен пистолет. Съдебните лекари смятат, че попаденията са 6 или 7 - в гърба, след това в главата, останалите - в шията.
Едвин Сугарев обвини за убийството на Николай Колев бившата барета Алексей Петров и главния прокурор Никола Филчев. Още вчера Сугарев сам предложи да даде показания по случая. Той е разговарял с Николай Колев преди седмица: "Каза ми, че Алексей Петров е готов да му скочи. Това беше на 22 или 23 декември."
Алексей Петров е един от основателите на застрахователна компания "Аполо и Болкан", Съюза на бившите барети и на още няколко фирми с участието на бивши негови колеги от специализирания отряд за борба с тероризма. През август той беше прострелян пред плувния комплекс "Спартак" в столицата.
Едвин Сугарев твърди, че Алексей Петров и главният прокурор са в близки отношения. Версията на Сугарев, е че застреляният магистрат Никола Колев е достигнал до опасна информация, свързана с арестувания у нас сръбски престъпник Сретен Йосич.08 Декември 2006
БТВ В момента Румен Пешев е в Пирогов и е с опасност за живота. Той се е връщал в дома си на улица "Чехов", носейки три току що купени кафета за близките си, когато е застигнат от куршумите. Те го уцелват в главата и в гърдите.
Нападателите са без маски и ходят с наведени глави. Застигат своята мишена по стълбите на първия етаж, стрелят и си тръгват. Бусът е намерен по-късно на съседна улица. Опожарен е, за да се заличат следите. Човек със същото име - Румен Пешев, бе ранен преди четири години при стрелба, чиято мишена бе Алексей Петров. Според други неофициални източници раненият днес е бил близък до вече покойния Бай Миле. 54-годишният Румен Пешев няма фирми, регистрирани на негово име.


25 юли 2008
Опасните новини

Известният отдавна като бандит и отскоро като офицер в ДАНС Алексей Петров изнесъл лекция по проблемите на вътрешната сигурност на медийни шефове - Тошо Тошев, В.Гочева, Силва Зурлева, Димитър Иванов, Славка Бозукова и др.. Те били официално поканени в новата сграда на Държавната агенция по национална сигурност от директора на службата Петко Сертов. Бившият съветник на премиера Сергей Станишев обещал да ги запознае с основните задачи, които решава новата структура, както и с последните големи случаи, за които представляват обществен интерес. Час след уникалното профилактиране Димитър Иванов се обадил на съпартийци от Висшия съвет на БСП и директно ги попитал: „Какво става бе, на тоя Сертов чавка му е изпила акъла. Как може да ни пуска Алексей Петров да ни облъчва. Това е безобразие!”


28 юли 2008
Опасните новиниОфицерът от ДАНС Алексей Петров, известен повече като една от мутрите на прехода, е в основата на съживяването на контрабандните канали, създадени някога от Държавна сигурност. Активен помощник в това начинание е зам.-шефът на държавна агенция „Митници” Румен Божинов, известен сред колегите си с прякора „новият Самоковец”. Двамата създали стройна организация за трафик на дрога и китайско карго. Рекетът също влиза в разработения мащабен „бизнес”. Всички началници на митнически бюра в страната са привиквани в кабинета на Божинов, където са предупредени да се отчитат с финансови вноски или да се считат за уволнени. Новият шеф на митниците Христо Кулишев виждал какво става, но „отгоре” му намекнали да не си пъха носа в действията на двамата „експерти”, тъй като те работели по заръка на най-високо политическо ниво – президент и премиер. Божинов, който е бил преди години шофьор и старшина във Второ главно (контраразузнаването), вече бил пренасочил трафика на китайското карго пред Варненската митница. За шеф на същатато назначил изявения бандит Даниел Славов – Дънката, който контролирал официалната контрабанда.


08 август 2008
Опасните новини


Софийските таксита 1280 не само превозват пътници, но ги записват и следят. Това установили службите на МВР след оплакване на граждани, че са рекетирани от служители на фирмата. Оказало се, че такситата са на фирма „Такси С експрес”, която е част от „С експрес груп” на офицера от ДАНС Алексей Петров. Частната шпионска мрежа действа по схемата на секретната ДОИ, като направо дублира нейните функции. Сведенията обаче не отивали за анализиране на вътрешната сигурност, а за обсъждане за рекет.
Със специални видеокамери пък хора на Алексей Петров заснемали доста пикантни сцени от нощния живот на елита. Така бившата барета и сегашен личен съветник на шефа на ДАНС Петко Сертов създал прелюбопитна видеотека.21 май 2008
www.blitz.bg


Илия Божинов, член на висшия съвет на БСП:
В сравнение с братя Галеви по-голям мафиот от тях е Алексей Петров. Оказа се, че е и агент. И точно агент Алексей Петров е рекетирал мои приятели. Ако трябва да избирам между братя Галеви и Алексей Петров, ще кажа, че той е по-големият разбойник, честно казано. Но за него никой не говори. Братя Галеви са ангели в сравнение с него. И Слави Бинев, и Бойко Борисов са били оперативно интересни лица.

11 август 2008
Опасните новини


Частно МВР с богат архив се подвизава в плувния комплекс „Спартак” в столичния твартал „Лозенец”. Впечатлението за истинска паравоенна формация се засилва от впечатляващата охрана – жестока и въоръжена, която охранява частния обект, собственост на офицера от ДАНС и личен съветник на шефа на агенцията Петко Сертов – Алексей Петров. В помещенията, където преди време са били масажисти, стаи за възстановяване и складове сега се намира секретна секция. В железни стилажи са подредени папки по азбучен ред.


25 август 2008
Опасните новини


Американци и англичани са на път да прекратят подкрепата си за българските тайни служби. Причините са три: обслужването на частни интереси, присъствието на спорната фигура Алексей Петров като личен севетник на шефа на ДАНС Петко Сертов и парадните акции на агенцията. Това са заявили в срещи с наши началници представители на МИ-6 и МИ-5 в София. Същото мнение изразила и колежката им от американското посолство, която представлява ЦРУ. Те били потресени от обслужването на частни интереси чрез агенцията.
Заместникът на Петко Сертов, ген. Иван Драшков лобирал всички автомобили на службата, както и друго имущество да бъдат застраховани в дружеството „Лев инс”, което е на Алексей Петров. Това е очевиден конфликт на интереси, но всички си мълчат, говорят помежду си агентите от ДАНС. Което означавало, че Драшков има бизнес интереси с Петров.

Да си припомним и някои други подробности:

Таксита „ С – Експрес” 12 80 бяха в основата на един от най – големите митинги срещу управлението на правителството на Иван Костов и то по повод личната драма на едно семейство.
Алексей Петров бе част от екипа на Валентин Захариев, който закупи комбината Кремиковци за един лев и след това неизпълнявайки задълженията си по договора нанесе на страната и хората на България огромни щети, които нямя как да бъдат изчислени
Журналистът Огнян Стефанов, който полу успешно бе свързван в различни коментари със сайта „Опасните новини” бе пребит с чукове.

Питам се : това ли са „специалистите”, които ще ни отърват от организираната престъпност и корупцията? Другарю Велчев и ваш’тa не е лесна ! Поздравете другаря Станишев !

Няма коментари:

Публикуване на коментар