понеделник, 28 септември 2009 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА – 2

Изпълнителният директор на Национална агенция по приходите Красимир Неделчев Стефанов, заяви в ефира на „Би Ти Ви”, че проверка, по аналоговата система, на част от българските футболни клубове, е показала укриване на данъци в размер на 8 милиона лева. „Осем от българските футболни отбори са укрили данъци, на обща стойност 8 милиона лева. Единият от тях е с „дял” от 2 милиона, като останалите суми са разпределени между другите няколко тима. Преминаването на облагане по аналог ще трябва да бъде направено, тъй като в противен случай не могат да бъдат установени закононарушенията. Наша проверка показа, че от клубовете демонстрират, че осигуряват голяма част от футболистите си на 220 лева, а всъщност е доказано, че някои от тях взимат по 10,000, 15,000 и повече лева. Хванахме нарушенията случайно, в специални анекси към договорите на състезателите. Тези анекси бяха открити в документацията на Българския футболен съюз, по-специално в Арбитражната комисия, тъй като,както е известно, когато някой футболист не е доволен от изплащането на заплатата си, се уповава именно на тези документи”, коментира Стефанов.
Тази информация ми припомни първата част на този материал, публикувана в моя блог през м. март. Нека си припомним още знакови имена, свързани с българския футбол.
Николай Гигов / „Локомотив” София/ - бивш офицер от Държавна сигурност на когото неокомунистическата мрежа дава големи „парчета от баницата”, между които и търговията с оръжие.
Христо Ковачки / „Миньор” Пертик / - енергиен бос прибрал от комунистическата „баница с късметчетата” не по-малък къс от своя колега Гигов.
Гриша Ганчев / „Литекс” Ловеч / – завършил средното си образование в спортно училище в Ловеч и един от многото съвременни национални герои, които борейки се на тепиха са се научили как се „прави” бизнес. Неговите интереси минават през винарския, туристическия, енергийния, захарния, петролния бизнес за да стигнат до футбола.
Ивайло Дражев / „Черноморец” Бургас/ - още една звезда от неокомунистическата престъпна мрежа. Дражев в качеството си на мажоритарен кандидат от Бургаски избирателен район, посочва за свой застъпник Златомир Иванов – Златко Баретата, на когото Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за участие в организирана престъпна група подготвила и извършила няколко убийства, търговия с наркотици и оръжие. Според Дражев Баретата би могъл да му бъде полезен за контролиране на изборния процес.
Извинете ме но ще завърша тази част от материала по начина по който завърших и предишната, защото смятам, това за много важно.
Скъпи приятели, докато такива като споменатите лица, дърпат конците на случващото се в България, не само, че няма да има футбол, ами и трева ще престане да никне. Тяхната собственост трябва да бъде отнета категорично и безпардонно.
България се нуждае от интелигентни, грамотни и коректни собственици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар