четвъртък, 1 октомври 2009 г.

ЗА НИСКОТО КАЧЕСТВО НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МАТЕРИАЛ 2

Неусетно се изнизват първите 100 дни на правителството, а единственото нещо, което ни остава от тях са кандидат – политическите „бисери” на премиера Борисов. Ето някои от тях:

Откриване на учебната година в учелещето гр. Банкя
„ Тогава свирехме „Червена роза”... Пет лева...Това беше храната за цяла седмица...К’во се смеете?”
Откриване на 90 – ата академична година в УНСС
„ Щом вашите ви дават пари, значи сте добри студенти. Спрат ли парите, това е сигнал за двойкар.....Знаете вица за Иванчо и баща му: отличниците, сине! Който е отличник става министър.”
На среща с майки на деца в инвалидни колички
„Е сега ше го извикам тоя от „Младост” и ако асансьора не е такъв какъвто ме каза ....гле’й к’во ше го направа!
Бащата на бойните изкуства у нас – Валерий Найденов, е първият треньор по бойни изкуства на Бойко Борисов и на Слави Бинев. В момента Найденов е почетен председател на Федерацията по таекуондо и притежава 6-и, най-висок дан в страната. Основоположникът на таекуондото в България е роден през 1953 г., но е с боен дух на 23-годишен младеж.Ето неговата оценка за Борисов:
„Аз го познавам отлично. Невероятен нарцис и комплексар. Човек, който обича гласа си и се радва на тялото си, на звуците си, обича да се обгражда с хора-огледала. Това му е била винаги настройката. Ако, не дай, боже, един ден той стане министър-председател, съм сигурен, че първото нещо, което ще направи, е да си назначи министър по ласкателствата и да го вика първи сутрин на оперативка. Във времето, когато го опознах, си беше простичко момче. Той не знае езици, не е контактувал с много хора. Аз го познавам в тази възрастова граница – 25-годишен, когато човек се учи. Ако ставаше въпрос за дете, което е тренирало при мен, то с годините може да се промени, да се развие. Но Бойко грам не се е променил и развил. Усуква се както преди, имам чувството, че е гледал поне 200 пъти „Кръстникът“ и 200 пъти Робърт де Ниро – криви си главата наляво надясно и примигва с очички. Това е сто процента така. Трябва да сме дебили, за да не го осъзнаваме.”
Българския Батман или новият бай Ганьо - както и да го наричате, трагедията си остава пълна. Наблюдавайте го внимателно и си правете изводи за лицата и структурите, които стоят зад него. А, те вече са печално известни!
Ех, ще доживеем ли да видим в България политик от ранга на Кенеди, Клинтън или Мейджър?

Няма коментари:

Публикуване на коментар