неделя, 3 юли 2011 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 24

01.04.2011
БСП: Борисов да спре да си играе на божество!


През 2010 година са изпълнени и 41 полета с Авиоотряд 28 на обща стойност 123 761,53 лева. От началото на 2011 година до 31 март са извършени четири полета на стойност 13 985,42 лева.
Това отчете премиерът Бойко Борисов по време на редовния парламентарен контрол в отговор на въпрос на червената Корнелия Нинова.
Според нея пътуванията на премиера Бойко Борисов за откриването на нови обекти били, "за да си прави лична реклама и PR".
"В желанието ви да си играете на божество няма как да спасите икономиката, но може да дадете личен пример и да пестите малко", захапа го Корнелия Нинова.
Премиерът я контрира, че няма да прави компромис със своята сигурност и знае как да я гарантира.
"Целта ви не е да водим дебат в Народното събрание, целта ви е да търсите други изяви. За съжаление правилникът ви е такъв, че, ща не ща, трябва да участвам в този театър", каза още Бойко Борисов.
"За да откриеш нещо, трябва да го проектираш, да го финансираш, да го построиш. Ако бяхте направили много, сега държавата щеше да е осеяна с магистрали, щеше да е оправена и ние нямаше какво да правим и щяхме само да вдигаме приходите на населението", обърна се към БСП премиерът.



27.05.2011
Борисов към БСП: Безпощадно за мен означава никога повече да не ви допуснем на власт


За пореден път БСП и премиерът Бойко Борисов се скараха по време на парламентарния контрол. Повод този път стана изказване на министър-председателя пред Конгреса на Съюза на репресираните в България. Трябва да сме безпощадни към бившите агенти на ДС, заявява преди две седмици Борисов. От своя страна депутатът от левицата Георги Божинов поиска премиерът да обясни думите си. В същото време на балкона на пленарната зала присъстваха репресирани.
Божинов попита министър-председателя с кого иска да бъде жесток. „С членовете на бившата комунистическа партия? Та десетки от тези народни представители, които ви избраха за министър-председател, са били членове на комунистическата партия. Хиляди от днешните членове на ГЕРБ са били членове на комунистическата партия", каза Божинов. Тук председателят на парламента Цецка Цачева го прекъсна, за да обърне внимание, че друга партия не е имало. „Десетки хиляди от тези, които гласуваха за ГЕРБ, са били членове на комунистическата партия", допълни изказването си депутатът от БСП.
Премиерът се обърна към БСП, за да разтълкува думите си пред конгреса: „Безпощадно означава за мен никога да не ви допуснем повече на власт. Вие, които сте направили тези безобразия. Представете си тук да стоеше ГЕРБ, който да е избил толкова депутати и толкова министри и нашите поколения след примерно тридесет години да стоят тук техните наследници на ГЕРБ и да кажат, че ние сме чисти".

10.06.2011
Членство в ГЕРБ гарантира работно място?


Съкратен шофьор от ДАИ Силистра получил съвет от приемната на премиера Борисов - "да вземе да стане член на ГЕРБ, за да остане на работа".
Това съобщи от парламентарната трибуна БСП депутатът Анто Кутев, който зададе въпрос към премиера има ли политически назначения в държавната администрация.

Борисов бе максимално кратък в отговора си - „Не, няма такива".
Антон Кутев обаче бе категоричен, че има политически назначения. За пример той посочи своя избирателен район Силистра, където във всички структури са назначени хора на управляващата партия. В този контекст той даде пример и с въпросния шофьор.
Червеният депутат подари на премиера в-к „Дума", „тъй като той и без това не слушал въпросите от контрола към себе си, а говорел с министрите, та по-добре да прочете нещо интересно".

17.06.2011
Премиерът: Събрали се мишките да вържат звънец на котката


„Събрали се мишките да вържат звънец на котката”. Така премиерът Бойко Борисов коментира вота на недоверие към правителството, отхвърлен днес от парламента.
„Ако не бях взел властта, ако бях останал в опозиция като кмет на София, в България щеше да се случи това, което става сега в Гърция. Ние взехме властта и спасихме България от жестока криза”, каза още той.
Премиерът благодари на депутатите на ГЕРБ и на независимите народни избраници за позицията и гласуването при вота на недоверие, както и на депутатите от Синята коалиция и „Атака”, за това, че не са влезли в съглашение с БСП и ДПС.
Бойко Борисов коментира и обвиненията на БСП, че строи магистрала "Тракия" с некачествени материали. Той заяви, че пробите, които са изследвани от няколко независими лаборатории, са показали сто процента изправност.

Премиерът поиска Станишев да се извини за това, че е наклеветил правителството пред Брюксел, което е могло да доведе до спирането на всички европейски пари за магистралата.
По-рано Борисов отказа да присъства на гласуването на вота на недоверие. "Просто не мога да ги гледам, затова няма да отида в парламента. И никаква политическа толерантност няма да имам към тях, защото те искат да ни превърнат в съседните държави.
Станишев щеше да изглежда като колегата му Папандреу (премиер на Гърция, социалистическа партия – бел. ред), щеше да ни обикаля и да се моли, а ние като най-голяма партия извън парламента, щяхме да гледаме как държавата се срутва и банкрутира. Това беше другият вариант", аргументира се премиерът.

02.07.2011
Държавата щеше да е под водата, ако не бяхме ние



Откъс от стенограмата на правителственото заседание на 29 юни т. г.
БОЙКО БОРИСОВ:
„ Хората, които си водят сутрин децата, като ги попитат на кого е тази сграда, казват - на икономиката. Няма кой да им обясни, че си заварил разруха с 200 дружества. Другият вариант е да се напише една голяма табела: “Тук Овчаров, Петър Димитров - и ги карате подред назад - докараха тази сграда до това състояние. Аз заварих 200 дружества в ликвидация, простете ми сега...
Това са безотговорни хора. Ако днес им дам властта, даде оставка кабинетът, как ще си направят правителство без нас? Как ще се съберат по 2-3-5-10%? Как ще го направят? Или ще има от всички партии по двама-трима министри? Как ще работят? Ако малко имат отговорност, ще кажат - да, в тази ситуация, ако го направим, ще стане и политическа криза. А целта каква им е? Ако пак ние сме първи, само че тук да ни вкарат четири-пет министри от другите партии, през които лобизъм да тръгне във всяка една посока...
Представяте ли си какви манипулации, какво чудо! Три партии с декларации излизат. И да ги пита човек, ако са отговорни политици, ако не бяхме ние, как щяха да се справят с кризата? Ако не бяхме направили правителство, държавата щеше да е под водата сега. ”

Няма коментари:

Публикуване на коментар