понеделник, 10 февруари 2014 г.

ЪНДЪРГРАУНД 24

 
 
Любо Къдравия поръчал Ицо Папата?  
-->За изпълнител бил нает Йоско Костинбродския .
12.01.2014
Източник: Ръководителят на криминалната банда Килърите 5 Йосиф Йосифов, по-известен като Йоско Костинбродския, е бил нает да разстреля влиятелния ромски бос Христо Върбанов, наричан още Ицо Папата. Бившият председател на Върховното ромско мешере посочи като поръчител Любомир Илиев-Любо Къдравия от Костинброд.
В предаването на TV7 "Жега" ръководителят на сектор "Убийства" в Националната полиция Михаил Наумов съобщи, че по сигнала за Ицо Папата ще бъде образувана проверка.
Поръчката за разстрела на Христо Върбанов е била направена преди 4 години. Соченият за поръчител Любомир Илиев – Любо Къдравия вече е бил арестуван по подобно обвинение през 2012 г. Тогава той попадна зад решетките по подозрение, че е организирал покушение и срещу лидера на Евророма Цветелин Кънчев и прокурора Олег Янев.
Тогава Любомир Илиев обвини Христо Върбанов, че го е набедил за поръчител и впоследствие беше освободен. Ицо Папата не е подал сигнал за готвеното покушение срещу себе си, тъй като е убеден, че Любо Къдравия е покровителстван от бившото ръководство на ГДБОП.
Ръководителят на сектор "Убийства" в Главна дирекция Национална полиция Михаил Наумов гарантира, че ще бъде образувана проверка, която да проучи достоверността на обвиненията на Ицо Папата. Цената на поръчковите убийства в България започват от 5000 евро, но могат да достигнат 200 хил. евро, съобщи Наумов.
Враждата между Любомир Илиев и Христо Върбанов продължава повече от 10 години. През 2003 г. къщата на първия братовчед на Ицо Папата – Тани Танев от Долни Дъбник е поставена бомба. За обвиняем е привлечен именно Любо Къдравия.
5 години по-късно Тани Танев е разстрелян. Разследващите твърдят, че мократа поръчка е дадена на дясната ръка на Йоско – Ивайло Симеонов-Богьовеца. Самият Христо Върбанов е оцелявал при няколко атентата.
Заради отправените тежки обвинения в поръчителство за убийство, потърсихме позицията и на обвинения от Ицо Папата Любомир Илиев. Той  отказа да коментира обвиненията. Независимо от това, екипът на предаването "Жега" е готов да му предостави възможност да защити доброто си име.
 
Цар Кировото войнство
 21.01.2014
 
"Кораб пристигна на кея в Бургас,
идва ми стока от Хондорас.
Евала бе митница,
евала полиция."

Биволъ получи на редакционната си поща страници от тефтерче със скандални записки. Подателят твърди, че тефтерът принадлежи на производителя на фалшив алкохол Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Документът отлежавал в МВР от години и по него не се работело - твърди още източникът.
Тефтерчето съдържа много имена, срещу които са вписани конкретни суми и дати, всичките от 2009 г. Успяхме да идентифицираме някои от "спешните контакти", които според записките трябва да бъдат потърсени при евентуални митнически проверки.
Димитър Влахов (Митко Влахов) - бивш шеф на БОП - Пловдив. През септември 2013 е назначен за шеф на ДАНС - Пловдив, което означава, че е минал теста за лоялност след разформироването на ГДБОП и преливането на служителите му в ДАНС. 
Антон Спасов (Тони Спасов) - ст. инспектор, началник на група в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в Пловдив. Награден от Цветан Цветанов през 2011 г. с "Почетен медал на МВР" 
Диана Димитрова Стоянова - служител в Митница Пловдив
Най-важните предполагаеми контакти на Цар Киро ползват хондураски номера. Записано е, че от тях трябва да се известява на началника на цеха за предстоящи митнически проверки:
Татяна Атанасова Лачева (Татяна Л.), родена 1963 г. - служител в Митница Пловдив, важен контакт, който има хондураски номер, многократно е отбелязано, че е получавала различни суми в брой.
Борис Лачев (Борето Лачев), роден 1966 г. - втори съпруг на Татяна Лачева. От други страници в тефтерчето става ясно, че той осигурявал бандероли (с холограма за 8 ст. броя и без холограма за 4 ст. броя). Борис Лачев има фирма за канцеларски материали - ТЕКОМЕРС ЕООД. Лачеви имат дълъг списък с имоти, сред които и вила в с. Марково, също спомената в тефтерчето.
Димо Иванов Боев (Димо Боев) - митничар в Митница Пловдив. Има два хондураски номера. Многократно е отбелязано, че е получавал суми.
Биволъ провери хондураските номера от тефтера. Номерът на Димо Боев вече не е активен, а този на Татяна Лачева даваше свободно. Номерът на нейния съпруг Борис Лачев даваше заето.
Потърсени за коментар от сайта "Икономика" Боев и Влахов са отрекли, че се познават с Кирил Рашков. Другите номера от списъка не отговарят.
В тефтера фигурират още суми дадени за изборната кампания на БСП през 2009 г., както и записки за среща с ГЕРБ. Самият Цар Киро преди време се похвали в медиите, че е "помагал" на различни партии, а въпросите защо толкова години неговият незаконен бизнес се е развивал безнаказано увиснаха и бяха забравени.
Занятията на вписаните в тефтера лица напълно потвърждават хипотезите за тотален властови чадър над скандалния пловдивски предприемач. Автентичността на тези страници все още не е потвърдена или отхвърлена от МВР. Но ако това е фалшификат, в което искрено се съмняваме, то той е наистина виртуозен. За изготвянето му е впрегнат значителен информационен ресурс, неоправдано скъп с оглед на постижимия директен ефект - компрометирането и смяната на няколко местни чиновници и дребни партийни кадри.
Всички налични към момента страници от предполагаемия тефтер на Цар Киро можете да видите в сайта Offnews.
 
Богатият кмет на обеднелия Сливен в центъра на кръга „Кристал”
 
28.01.2014
Богатият кмет на бедна община. Това се случва в Сливен, с прогресивното обедняване на града, чиито пари изтичат към фирми от други градове, а не остават в местния бизнес, с просперитет може да се похвали само кметът Кольо Милев.
Напоследък много се коментират заплатите на общниските съветници и бива или не бива те да нахвърлят 1000 лв., въпреки че законът позволява това.
И като че ли в сянка остава това колко получава кметът Кольо Милев.
Предложението за определяне на заплатите на съветниците гласи:
„Председателят получава възнаграждение в
размер на 90 на сто от възнаграждението на кмета на Община Сливен.”
„Общият размер на възнаграждението на общинските съветници не може да бъде повече от 70 на сто от възнаграждението на председателя за съответния месец. „
Ако тези проценти се обърнат в цифри, то ще се получи така :
1470 лева може да получава един съветник, което е 70% от заплатата на председателя на Общински съвет, тогава кметът Милев взима над 2 500 лв.
Милев остро разкритикува високите заплати, които евентуално биха могли да вземат общинските съветници, като им определи таван от 550 лв.
Да ограничи колко ще взимат в Общинския съвет Милев би могъл много лесно, като намали своята заплата. Пада тя, автоматично би намаляло и възнаграждението на съветниците.
Щом не е редно в нестабилна финансово община представителите на законодателната власт да взимат заплати, неколкократно надвишаващи средната за общината, не е редно и „Бащата на града”, да получава бюджета на едно семейство за няколко месеца като заплата.
Не е редно и от гледна точка на свършената работа, защото от тригодишния мандат печеливш май е само Милев, а губещи – жителите на града.
И остават въпросите на които Милев така и не благоволи да даде отговор:
Къде са събраните пари от такса смет, защо не са разплатени с фирмата?
Защо се дължат два милиона лева за осветление?
Защо не са разплатени задълженията към фирмите?
И възниква и още един въпрос – къде са наследените близо 15 млн. лева. Именно толкова имаше по сметките на Община Сливен на 2 януари 2012 година.
С тези пари биха са разплатили поне 80% от работата, свършена от сливенските фирми. Парите щяха да се влеят в икономиката на града, а Община Сливен щеше наистина да покаже загриженост за Сливен и неговите жители.
Вместо това фирми от цялата страна копаят, строят и дори кастрират кучетата в Сливен.
А тези които не са си получили парите, или са били ощетени от решенията на кмета Кольо Милев, съдят общината и получават обезщетения. За които Милев не говори, защото ако спомене сумите, ще трябва да обяснява, защо плаща милионни хонорари на адвокати за загубени дела.
Вероятно заради това Милев и трябва да получава висока заплата.
А общинските съветници – не. Може би донякъде Милев е прав, незаслужено високи биха били възнагражденията в Общинския съвет.
Защото би трябвало да попречат да се гласува актуализацията на бюджет 2013 дни преди новогодишните празници, с което узакониха Милевите харчове. Именно с тази актуализация за почистване на града бяха платени с близо 2 млн. лева повече, при по- малко работа.
Вероятно затова не би трябвало да има високи заплати в Общинския съвет. Но трябва ли Милев да получава повече от тях.
В Община Сливен отдавна се е заформил нов финансов кръг – Кръгът „Кристал”, в центъра на който е кметът Кольо Милев, а наоколо – едни и същи фирми.
А получи финансовата завера това име заради поведението на кмета Милев, който се държи като слон в магазин пълен с кристални творби. Яви се разруши всичко с гръм и трясък, и продължава да руши.
А ние да плащаме.
 
Порочната връзка между митниците и организираната престъпност
09.02.2014
 
„Всяко едно правителство е заложник на безумията, които са се случвали при предишното управление – канали, нагласи. То първо трябва да се пребори с тях, после да намери хората, с които да го свърши. Мафията трайно се е настанила в митниците, проблемът е дали ще бъде изгонена. От година и половина митниците са на автопилот“.
Това коментира  Емил Димитров – Ревизоро. По думите му Ваньо Танов преди време е изгонил част от корумпираите и скандални кадри в митниците, а сега тези хора отново ги връщат на работа.
„Затова той излезе с тезата, че едва ли не има брак между организираната престъпност и митниците“, каза Ревизоро. Попитан дали знае, че искат да арестуват Валентин Златев, той каза, че е чувал за това.„Искат да му вземат бизнеса.
Опитват се да направят същото, което направиха с Гриша Ганчев. И Бойко Борисов се опита да му вземе бизнеса, но не успя“, каза Димитров.
По думите му войната, която се е водила между „ЛукОйл“ и Бойко Борисов не е била нужна, имало е други, законни начини, с които да се спре контрабандата.
Според Емил Димитров има хора, за които има данни, че са свързани с организираната престъпност, а в същото време се издигат нагоре.
„Това говори за един брак, а годежният пръстен е митницата“, аргументира се той.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар