вторник, 21 октомври 2014 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 43


СКАНДАЛНО! РАЗВРАТ И ОРГИИ В ТАЙНА ВИЛА НА МВР
12.07.2014
Кметът на Хасково направи срамни разкрития.
Оказа се, че секретната база на МВР в Хасково с басейн и барбекюта се води учебен център, но истината е коренно различна. Сградата е превърната в бардак, в който се провеждат банкети, разгулни купони и оргии. Това твърди пред „България Днес“ кметът на Хасково Георги Иванов. Обектът бил със специален режим и не подлежал на проверки от строителния контрол. Затова от кметството са категорични, че построените на терена увеселителни съоръжения като басейни, барбекюта и игрища за минифутбол са незаконни.
„Докато бе министър, Цветан Цветанов ми отговори, че това е тайна, секретна вила на МВР и няма как да се проверява. Затова съм спрял да ровя, какво да направя? Въпреки че доказахме закононарушения при строежите, просто не можеш да се изправиш срещу цялата машина“, сподели градоначалникът пред вестника. Той е категоричен, че всички сгради, увеселителни съоръжения и двуметрови огради са незаконни, но единствено министърът имал право да контролира строителството.
След скандалните разкрития кметът на Хасково назначил комисия, която да извърши проверка за законността на строителството на полицейския имот. Проверката е отменена от предишния областен управител Ирена Узунова. Аргументът на дамата е, че заповедта е „нечитава“ и затова я спира. Тя е категорична, че никога и по никакъв начин не се е произнасяла законно ли е, или не строителството в обекта. Спорът между кмет и областен управител се пренесе в Административния съд в Хасково, където обаче делото е засекретено.
 
Фирма на ДПС ударно строи сарай на морето с просрочен кредит от КТБ
 
30.09.2014
 
Пътят към обекта на разследването ни е преграден с бариера с табела „Строителен обект“, край която бдят пазач и куче. Минават тежки камиони, но самият строеж е скрит от хорските погледи. Единствено откъм морето се вижда как на брега в парк „Росенец“ от два месеца никне внушителен палат.
През април т.г. сегашният главен редактор на Льо Монд Жером Фенолио, придружен от журналисти от Биволъ, посети същото място, което се намира непосредствено до руския анклав „Росенец“. Той разказа за видяното в обширна статия озаглавена „Във Варна и в Бургас – лаборатории на руските мрежи на българския бряг“
От това стратегическо място в Бургаския залив групата има видимост към движението в съседната база на НАТО, която изглежда по-малко защитена от тази петролна база. Единствената отстъпка идва след публикация на статия в L’Express през 2011. Тогава Лукойл освобождава достъпа до малък яхтен порт, дълго време анексиран от фирмата. Асен Йорданов се разхожда там, шегувайки се: „Ето първото малко освободено парче от България. – писа Фенолио.
Шегата обаче се оказа преждевременна. През април на яхтения порт нямаше и помен от строеж. Но само месец по-рано, на 19/03/2014 фирмата Хермес Солар ООД е придобила терените – общо 8173 кв.м. и три сгради – за 1 706 247 лв., показва справка в Имотния регистър. Тези апетитни земи вече са подготвени за строеж в края на 2013. С ПУП одобрен от Община Бургас по предложение на кмета Димитър Николов (ГЕРБ) 175,5 декара от бившата почивна база „Росенец“, принадлежащи на фирмата с руски собственици „Стрейтлайн“, са регулирани за курортно строителство.
След покупката на земята „Хермес Солар“ светкавично си вади строителни разрешителни от общината и през лятото изпълнителят „Главболгарстрой“ започва да налива бетона на бъдещите сараи.
От ДНСК отговориха на въпроси на Биволъ, че всичко е напълно редовно и законно с този обект. С просто око се вижда обаче, че петте етажа в централната част на строежа надхвърлят параметрите по ЗУЧК. Но за да се види това трябва да се подходи откъм морето, защото пътят е затворен. Фактът, че общинският път е преграден с бариера и достъпът на гражданите е ограничен, също се оказа нормален. Отцеплението било одобрено от архитекта на Община Бургас. Официално това се прави за обезопасяване на строителния обект. Постигнатият ефект обаче е частен анклав на брега, добре скрит от погледите на простолюдието.
 
Фирма на секретарката на Ахмед Емин
На пръв поглед собствеността на Хермес Солар не показва знакови лица. Но при по-подробно вглеждане се вижда, че доскоро тя е принадлежала на бившата секретарка на покойния Ахмед Емин – Хайрие Сюлейман Хаджийска. На 24 юли т.г. тя е прехвърлила мажоритарния си дял от 85% на Снежана Карамфилова Карова. Това се случва месец след като квестори влязоха в КТБ и съвпада по време със започването на строежа.
„Хермес Солар“ ООД има два кредита към КТБ, показа проучване на Биволъ. Първият кредит е от март 2012 за близо 12 млн. лв. и има просрочени лихви 100 хил. лв. По план този кредит трябва да се погаси през 2016 г. а в месеците след затварянето е трябвало всеки месец да се погасяват около 500 хиляди лв.
Вторият кредит за близо 7 млн. лв. е от юли 2013 г. и има просрочени 50 хил. лв. лихви. Този кредит е с падеж 20 септември 2014 г.
С какво са обезпечени тези кредити? Справка в имотния регистър показва само една ипотека на терен в София, оценен от КТБ на 5,2 млн. лв.
Просрочията и внушителната задлъжнялост очевидно не притесняват фирмата, която и в този момент налива милиони в супер луксозния обект. И докато секретарката на Емин строи с пари от КТБ малко частно анклавче до големия руски петролен анклав, лидерът на ДПС Лютви Местан категорично отрече всякаква връзка на ДПС с КТБ.
Междувременно Делян Пеевски заедно с Йордан Цонев пишат законопроект за банката. С грижа за вложителите – малки и големи,  с блокираните сметки, чиито пари фактически се наливат в луксозната резиденция
 
Светльо Витков лапна над 1,5 милиона лева и изчезна
11.10.2014
Пънкарят в политическата ни опера Светльо Витков се докопа до благата държавна субсидия и изчезна. Рокаджията и водач на „Глас народен" вече седмица е неоткриваем, установи „Всеки ден". Желанието ни да му дадем трибуна, за да коментира успешния за партията му вот, срещна стена от мълчание.
Пиарката му, с която според слуховете освен обща кауза делят и обща спалня - Светла Бриго Аспарухова, се чудеше как да се измъкне суха от мазната ситуация с изпарилия се партиен вожд. Щерката на бившия шеф на разузнаването и офицер от Първо главно управление на ДС прибягна до милиционерските трикове, за да го скрие - „ще звънна до час", „обадете се утре", „има важна среща". Така, докато стана ясно, че Светльо Витков просто го няма.
Живи фенове на „Хиподил" също се питат къде се е покрил рокаджията, който заложи на предизборна кампания тип „Умирай трудно". „Никой не го е виждал, работата стана „Открий ме трудно", подиграват се разочарованите избиратели на „Глас народен".
Проверката на „Всеки ден" показа, че Витков има 1 642 740 причини да се покрие след изборите на 5 октомври. Точно толкова лева ще „усвои" партията му по време на 43-тото НС. Крупната сума се калкулира на база броя събрани гласове, умножени по 11 лева. Според официалните данни на ЦИК „Пляс народен", както иронично кръстиха формацията, е примамила 37 335 българи да отбележат №19 в бюлетината, т.е. 1,137% от участвалите във вота.
Така излиза, че Витков и компания ще захлебват с по 410 685 лева на година. Ако правителството оцелее в пълния си мандат, субсидията за „зетя на Бриго" набъбва до 1 642 740 лева. Един чудесен личен доход! За партия, която на практика не развива никаква дейност.
„Аз не искам да ставам един от всички, които приемат политиката за професия. За мен това не е професия. Това е кауза". Тези думи на Светльо Хиподилски два дни преди изборите станаха повод за гневни коментари във фейсбук от нервните му почитатели.
Младежите напомнят, че в края на миналата година борецът за нов морал в политиката подкара чисто нов мерцедес за 100 бона, вероятно заделени от субсидията на „Глас народен". „Язък, нали щеше да рушим статуквото, а каква стана тя, заприличахме на всички други партии", цъкат гневните фенове на пънкаря политик.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар