вторник, 7 октомври 2014 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 10


Жестоки крамоли раздират БСП! Мая, Корнелия и младите ще бутат Миков от шефското място! Разкарват Станишев от лидерския пост в Коалиция за България
 08.08.2014
 Подмолен кадрил бушува в БСП в разгара на лятото, научи ПИК.
Новият председател на партията Михаил Миков ще попадне в истинско менгеме, ако червената партия претърпи провал на предсрочните парламентарни избори.
За момента две от основните му опонентки - Мая Манолова и Корнелия Нинова, са се спотаили в очакване дали ще видят имената си на предни места в кандидат-депутатските листи.
Засега двете червени остриета демонстрират публично подкрепата си за Миков, но това ще е само до вота. След това Корнелия и Мая ще опитат да съборят Миков от председателския пост в партията.
Твърди се, че Миков ще нанесе изпреварващ удар по Манолова, като я гилотинира от ръководния пост в областната организация на соцпартията в Кюстендил, а след това и от върха в депутатския списък.
Усетила намеренията му, Манолова търси обходни пътища, за да бъде депутатка и в следващия парламент.
Ако е аут от 43-ото Народно събрание Мая ще търси взаимодействие с Корнелия, за да торпилират Миков.
Очаква се на днешния пленум на БСП Сергей Станишев да бъде махнат като председател на Коалиция за България и по този начин да му бъде отнето правото да реди депутатските листи.Почти 100% е вероятността Сергей да бъде заменен от Михаил Миков.Въпреки това радостта на Миков може да се окаже краткотрайна.Срещу политика от град Кула са не само Корнелия и Мая, но и повечето представители на младото поколение в БСП.Новата смята в партията искала за водач млад и модерен човек като Драгомир Стойнев, а не рекламното лице на "Господари на ефира".
 
Бареков и Ковачки регистрираха ДПС-2 в ЦИК
 18.08.2014 
 Кой кого ще прецака?
След като НДСВ отказа на Бареков, ВМРО се разграничиха и напуснаха коалицията с „България без цензура“, както всъщност направиха и много от членовете на ББЦ, партия „ЛИДЕР“ влезе в коалиция „България без цензура“. Формацията подписа коалиционно споразумение, час преди политическият съюз около Николай Бареков да се регистрира в Централната избирателна комисия.
Къде са допирните точки между ББЦ и „Лидер“ се питат мнозина. И въпреки че Бареков мазно обяснява, че ги обединяват откриването на нови реални работни места и привличането на инвестиции в енергетиката и в добива на горива, истината е друга.
Христо Ковачки, за когото през 2011 година прокуратурата поиска пет години затвор заради данъчни престъпления за над 16 млн. лева, в последните дни е  предложил огромна сума пари на останалия без спонсор Николай Бареков. Анализаторите на Bulgariautre.bg са сигурни, че сделката е станала след одобрение от сараите.
Всъщност схемата е съвсем прозрачна: в края на март "Атоменергоремонт" - дружеството от икономическия кръг на Христо Ковачки, печели обществена поръчка на стойност 30.1 млн. лв. за ремонт и поддръжка на ядрено оборудване в АЕЦ "Козлодуй".  Сега, уредените с помощта на ДПС приходи, се връщат към новия политически проект на Доган и компания чрез новия коалиционен партньор.
Че Ковачки е в топли отношения с Доган и ДПС се знае отдавна и сега явно продължава с опитите си да добута до парламента ведомствената си партийка, а „България бец цензура“ са удобният партньор за това. Хем нямат пари, хем са близки и те до ДПС, чрез Пеевски, хем си имат и някакви структури.
Не бива да се подценява и фактът, че Лидер си ходят със списъка с избиратели и го търгуват успешно на всички избори. Както помните Коалиция за България регистрира в Районната избирателна комисия във Варна списък със застъпници, в който 276 имена, свързаните с тях лични данни и телефонни номера съвпадат напълно с тези, регистрирани за извънредните парламентарни избори през 2013г. от политическа партия "Лидер".
Възниква и друг въпрос - кой е по-голям лъжец Бареков или Ковачки. И двамата вече са се доказали в това. За Ковачки е всеизвестно, че лъже изключително много, когато се  касае до изпълнение на финансовите ангажименти, които поема.
А плодовете от лъжите на Бареков ще берат тепърва първо съпартийците му,  после да не дава Господ и ние. Коалиционните партньори са много и места за водачи за неговите хора няма да има. То не са земеделци някакви, гергьовденци, шайката на Софиянски, а сега и Ковачки. А в парламента ДПС-2 може да вкара едва петнайсетина депутата.
Предстои да видим кой кого ще надхитри и кой кого ще прецака.
Регистрираната коалиция ББЦ – Лидер е факт, но дали ще дойдат 6-7 милиона от Ковачки е много съмнително.
Цирк дьо Барек продължава. Да не дава Господ освен зрители, българските граждани се окажат и участници в него.
 
И Калина Крумова напусна Бареков
16.9.2014
И Калина Крумова напусна партия "България без цензура" с лидер Николай Бареков. Това стана ясно от писмо, написано от Крумова и публикувано на Фейсбук профила й.
"За да бъда максимално открита, ще наричам нещата с истинските им имена. Нямам идея какъв е приноса на ЛИДЕР в тази коалиция. Вероятно няма и да се изясни, но имам представа, виждам и чувам какво и колко губим от същото това обединение", пише още Крумова.
Междувременно стана ясно, че нейното място ще бъде заето от Десислава Балабанова, която поема 11-ти МИР-Ловеч.
БГНЕС публикува пълния текст на писмото:
“….Хора, които започнаха от нулата и убеждаваха другите в политическите ни идеи и бъдеще, и понасяха негативи през месеците назад, сега останаха пълнеж в списъците за сметка на новодошлите " партньори". И, за да бъда максимално открита, ще наричам нещата с истинските им имена. Нямам идея какъв е приноса на ЛИДЕР в тази коалиция. Вероятно няма и да се изясни, но имам представа, виждам и чувам какво и колко губим от същото това обединение. Да, прекрасно е да спечелим миньорите, но едно е да ги спечелиш по убеждения, друго - през работодател. Едно на ръка. Второ - къде са зрение и слух, за да стигнат " на високо" отзвуците от хората по места, тяхното мнение, тяхното съгласие? Не е необходимо, смятам, да отваряме въпрос колко и как същите тези, всички, нови коалиционни партньори, изобщо се включват в работата по места и кампанията из страната. Даже, признавам си, не ме е срам - вече не ги знам нито колко са, нито кои са точно….всичките толкова важни " помагачи". Вероятно някои от тях с избиратели единствено сред роднините, и, евентуално, колеги и познати. Не беше, не е отговорно. И не е коректно към нашите си структури. Лично мнение.
Точно заради личното си мнение, с най-голямо съжаление, но с чиста съвест и гордо вдигната глава, моля да приемете желанието ми да се оттегля от ПП " България без цензура". Има много победи, които са по-страшни от поражението. Усещането ми е, че сме се запътили към една точно такава. Пирова. Когато думите и действията се различават и не си в състояние да повлияеш на този процес, трябва да вземеш своето решение. Моето е да напусна. Не желая повече да играя рамо до рамо с хора, готови да минат през трупове по пътя към целите си. Мога, но предпочитам да не го правя. Като жена, като майка, като политик, като обикновен български гражданин. Не приемам, че подобна линия на действия е за пример и не участвам. Появиха се твърде много " личности", които превърнаха живота ни в ад, настоявайки, че две и две прави пет. Или дори петстотин. И тези хора бяха и са на почит….”
 
Европа се подиграва на България за изборите
07.10.2014

Окончателните резултати от изборите вече са факт, има 188 000 недействителни бюлетини .100% от протоколите са обработени и налице са окончателните резултати от парламентарните избори. Подреждането е по следния начин: ГЕРБ – 32.66%, БСП – 15.41%, ДПС – 14.83%, Реформаторският блок – 8.8%, %, коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" – 7.28%, коалиция "България без цензура" – 5.70, „Атака” – 4.52%, АБВ – 4.15%.Резултати за страната са по данни от първичното въвеждане на протоколите на СИК в РИК. Това значи, че осем партии минават 4% бариера и влизат в следващия парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия.Близо 200 000 са недействителни бюлетини в урните след предсрочните парламентарни избори при 100% обработени протоколи. Точният брой е 188 414, съобщава БГНЕС.По последни данни най-много недействителни бюлетини има във Варненска област - над 16 000. Голям е техният брой и в Бургас (15 468) и Благоевград (11 621).

Цяла Европа се смее на България за начина на провеждане на изборите за нов парламент. В частност Дорис Фиала, швейцарски политик и ръководител на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която следи гласуването у нас, призова Европа да бойкотира изборите в България.
Фиала е направила изказването си пред швейцарския вестник “Тагес Анцайгер” в материал на изданието със заглавие “Системата в България е скандално непрозрачна”. Там тя окачествява българските политици като “дискредитирани и замесени в корупционни практики”.
От друга страна Фиала посочва, че е имало организирано извозване на хора към секциите в няколко смесени региона на страната.
“Ние трябва да помислим дали да не бойкотираме изборите. Ние не трябва да позволим да бъдем използвани да легитимираме силно съмнителна система от гледна точка на закона и с тъпа отчетност. Изборите там (в България) не позволяват да бъде изразена волята на избирателите… Целият изборен процес е несвободен и несправедлив”, смята швейцарката.
Фиала смята изборния ден в България за свободен и лишен от пряко влияние и насилие в деня на вота, но цялата предизборна кампания преди това е несправедлива и съмнителна по отношение на законността си.                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар