неделя, 29 март 2015 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 127


номиниран в категория „Мистър Икономика“
27.11.2012
 
Красимир Узунов е роден на 10 септември 1953 г. в гр. Русе.

През 1972 г. завършва ТРКК /сега ПГ по речно корабостроене и корабоплаване/ в родния си град. През 1977 г. завършва ВВМУ „Н.Й. Вапцаров” и до края на 1989 г. е офицер от Военноморските сили.
В началото на 1990 г. започва собствен бизнес като основава една от първите частни фирми във Варна – „Интерсервиз Узунов” ЕТ. През октомври фирмата се трансформира в „Интерсервиз Узунови” АД с основни акционери членовете на сем. Узунови.
Чрез дружеството си „МОЛ Варна” ЕАД изгради и успешно продаде МОЛ Варна за 120 млн. евро, което е обявено за най-голямата инвестиция в търговски площи в България за 2007 г.
Красимир Узунов е член  на Варненската търговска-индустриална камара  и Заместник-председател  на Политическа партия „Гражданско движение  ГЛАС” във Варна, както и общински съветник от същата квота.
Гинка и Красимир Узунови членуват в Сдружението на семейния бизнес – България, а дъщеря им Ралица е председател на организацията „Некст дженерейшън” /”Следващото поколение”/ в сдружението.
През 2011 г. Красимир Узунов откри соларния парк в с. Равна гора, в който инвеститор e Интерсервиз Узунови АД. Паркът включва 44 хиляди фотоволтаични панели в община Аврен до Варна.
Около 2,2 млн. лв. са планираните годишни приходи от инвестицията, а общото вложение е 15 млн. евро, от които 3 млн. са за покупката на земята от община Аврен. Фотоволтаичният парк е с мощност 5 MWp, разположен е на 309 дка, от които 200 са използвани за разполагане на фотоволтаични модули.
От 18 юни 2012 г. акциите на „Интерсолар Варна” АД вече се търгуват на Българска фондова борса-София. Размерът на емисията е 26 073 000 лева.
 Медиите на бившия военен контраразузнавач Красимир Узунов, собственик на "Фокус Нунти" ООД, са заработили най-малко 1.6 милиона лева по общо 14 договора. Най-много от тях са сключени по "Програма за развитие на селските райони", "Конкурентоспособност" и "Регионално развитие".
 
Красимир Узунов жени сина си. Церемонията започва в 17,30 в Двореца в Балчик. Младоженците ще кажат „да“ в Нимфеума
07.08.2011
Боян Узунов - син на бизнесмена и общински съветник Красимир Узунов, сключва днес брак с дългогодишната си приятелка Венцислава, от която има дъщеричка Ева.
6-годишната чаровница засега е единственото внуче на Гинка и Красимир Узунови, познати най-вече със семейната си фирма „Интерсервиз Узунови“ и с „Мол Варна“, който построиха и продадоха на чужди инвеститори преди 4 години.
 Боян, който е по-малкото дете на Гинка и Красимир Узунови, е завършил международни икономически отношения в Свободния университет във Варна. Сестра му Ралица е завършила в Лондон и също се занимава със семейния бизнес.
Церемонията започва в 17,30 в Двореца в Балчик. Младоженците ще кажат „да“ в Нимфеума - между Розариума и езерцето. Булката е облечена с изчистена винтидж рокля в класическо бяло, купена от Лондон. Кумуват близките им приятели Райна и Ивайло.
Празничната вечеря е организирана от най-голямата сватбена агенция по нашите ширини – „Пер Тито”. Началото е от 20,00 ч. Сто и осемдесетте гости, поканени в голф резорта  „Трейшън клифс”, ще станат свидетели на незабравимо и много изискано тържество. По специална молба на Красимир Узунов, който е запален голфър, декор за празника са голф терените между Балчик и Каварна. Самият Узунов старши притежава красива къща и 11 апартамента за отдаване под наем в един от комплексите там.
Иначе младото семейство обитава най-стилната стара сграда във Варна, разположена на входа на морската градина. Къщата преди беше дом на националното Радио Варна.
Реставриран от Узунови-старши, домът им изглежда точно така както е построен през 1899 г. от Никола Лазаров. Тогава къщата е била известна като „Малкия дворец”.
 Сцената, от която избрани артисти ще забавляват гостите тази вечер, е построена на самия ръб на скалата, надвиснала над морето в голф меката на България. Тук ще се изявяват варненските шоумени, създатели на трупата „Тутурутка” - Иван Чешмеджиев и Венци Куцаров. Те са подготвили специален поздрав за младото семейство и техните гости с неувяхващия си хит „Варна, морето...”.
„Джокерс Бенд” пък са разположили музикалните си инструменти и са готови да забавляват празнуващите с култови изпълнения. В техните паузи DJ ще пуска любимите песни на влюбената двойка.
Класически кръгли маси, искрящи покривки и стотици бели хортензии добавят още повече класа на слънчевото събитие.
Ненадминатият Владимир Станоев се грижи за безукорното меню.
Върховият момент е уникалният крем Брюле с Гъши дроб, който ще гъделичка изисканите небца на сватбарите.
Точно в полунощ грандиозна експлозия от фойерверки ще ознаменува финала на официалната част. От там купонът се пренася на култовия плаж под голф игрищата – „Бендида Бийч”. Тук дамите ще трябва да захвърлят токчетата и официалните тоалети и да се отдадат на луди танци. Ще се леят още много маркови напитки и не е ясно докога ще продължи веселбата.
 
В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря  Васил Василев .
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар