петък, 26 февруари 2016 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...117

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.
 До езеро е открит застрелян от упор в главата, е Борис Борисов, известен в подземния свят като Боби Белята.
26.02.2015
 
 

Белята от "Бандата на чуковете" е застреляният  край Казичене
Борис Борисов - Белята
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Мъж на име Борис Борисов, известен като Боби Белята, е застреляният в четвъртък вечерта до езерото в Казичене. Той е известен на полицията. Свързван е с т.нар “Банда на чуковете".

Смята се още, че той е един от най-приближените на смятания за наркобос Христофор Аманатидис – Таки. Белята бе разследван за участие в групата на Таки за наркоразпространение, съобщиха източници от полицията.

Мъжът е намерен мъртъв в колата си късно  снощи близо до Околовръстния път в София и до езерото  в Казичене.

Боби Белята или Борис Борисов, както е истинското му име, е автомобилен състезател, задържан преди години заедно с Боян Харалампиев – Митничаря по обвинение, че са заложили бомба в столичен автосервиз. Тогава и двамата бяха освободени под гаранция, тъй като откритите по ръцете им следи от барут били от бомби за риболов.

През 2009 г. Белята бе задържан в лоби-бара на луксозния хотел "Кемпински-Зографски" заедно с още няколко души -Димитър Кукев - Куката , Христо Златков и Серафим Антонов , сочени като ударен отряд на Златомир Иванов-Баретата. Тогава официалното съобщение на МВР гласеше, че задържаните са се занимавали с грабежи, изнудване, побоища и търговия с наркотици. При обиските в жилищата им са намерени наркотици, голяма сума пари, както и списък на длъжници, лични карти, нотариални актове. Полицаите са открили и едно скимиращо устройство за източване на кредитни карти.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар