сряда, 17 февруари 2016 г.

ПРИКАЗКА ЗА КАБИНЕТА 19




Мафиотската власт граби на поразия България!

04.01.2016

Къде изтичат държавните пари?

Това четиво не се препоръчва на пенсионери, сърдечно болни и хора с лабилна психика. Ако все пак решите да го четете, за по-сигурно сложете един валидол под езика.

Защото свят ще ви се завие от циничното смучене на държавни – тоест наши, данъчни пари, за да бъдат хрантутени съпрузи и съпруги, деца и роднини, приятели и любовници, та дори и шофьори на заграбилите висшата власт гербери. Като прочетете, ще разберете защо ГЕРБ едва устоя една година в опозиция и защо плащаше на протестъри и даваше мило и драго, за да срине Орешарски и да налапа отново сладкия кокал. Върхушката на ГЕРБ беше дори склонна да плати на джихадисти само и само да се върнат в топлите кресла. Става дума за една семейно–партийна фирма, само че парите ги дава държавата: „Ръководство въздушно движение”. Тук няма този рекъл, онзи казал, а просто и ясно се вижда от финансовия отчет. Например за миналата година за заплати – моля седнете или се хванете за нещо много, много здраво, та само за една година са похарчени 96 милиона и 193 хиляди лева!!! С 11 милиона повече от предходната година. Защо повече – ами защото са се увеличили хрантутниците край софрата. Поемете въздух – в „Ръководство въздушно движение” работят 1102 души!!! От тях наистина 200, хайде триста, да са пряко ангажирани в наистина отговорната работа, а другите? А другите просто се водят на ведомост и вземат тлъсти заплати. Ама много тлъсти! Средната заплата в РВД е… 7 274 лева!!! С три хиляди повече от премиера и председателя на парламента!

Най-зле били чистачките, които вземали само… 2 хиляди лева! Представяте ли си: професори, доценти вземат около хиляда лева, а чистачките там? Дори една била леля на герберски министър! Хвала! Ето и малко конкретика за щедро заплатените хрантутници. Съпругът на Цецка Цачева, който някога в Плевен е бил гениален архитект на… гробищния парк – Румен Данговски, сега там е назначен в служба инвеститорски контрол! И се разписва месечно срещу само 8 хиляди лева – два пъти повече от заплатата на любимата си Цецка! Завършилият физкултурник и състудент на Цветан Цветанов – Илия Манолев, е назначен от приятеля си на измислената длъжност зам.генерален директор по административната дейност и взема 12 хиляди лева. Той е съпруг на близката до Цветанов Владимира Янева, която бившият вицепремиер и вътрешен министър направи председателка на Софийския съд. Цветанов урежда да бъде назначена дъщерята на любимия му приятел и певец Веско Маринов в отдел „Правен” със скромната заплата от 5 300 лева.

А Йоана Маринова се е провалила на адвокатския изпит, но това не пречи! По нареждане на Цветанов Ева Колева пък е назначена в отдел „Протокол” (нищо че преди това е била продавачка във фри шопа!) само защото е съпруга на неговия шофьор, когато е бил министър. Цветанов урежда и секретарката си Десислава Замфирова за – моля ви се! – член на Управителния съвет със заплата 8 500 лева! Е, бива, бива, ама цял вол за мезе не бива! Пак с негово ходатайство е назначена на тлъста заплата Венета Флорова! Нещо да ви говори фамилията? Да, бе, ами това е кумицата му и съпруга на Станимир Флоров, бивш шеф по време на Цветанов на ГДБОП… Тя е – ох! главен експерт в отдела „Сигурност и защита”, вероятно заради длъжността на съпруга си. Транспортният пък министър Ивайло Московски,

е пробутал бившия си шофьор Георги Димов на нищо и никаквата работа – външен куриер, но си докарва човекът три бона. Миро Найденов – помните ли го? Това беше сладкият земеделски министър на Бойко, който е уредил роднината си – Катерина Найденова, на длъжността … технически организатор по документите. Сиреч – събира фактурите за бензина. Е, нищо ,че преди това женицата е била домакинка в една детска градина! Та такива ми ти семейно-любовни работи стават в нашата мила държавна фирма „Ръководство на въздушния транспорт”. Пари се раздават с лека ръка, защото властниците гербери не ги вадят от джоба си, а от бюджета.

 

Кунева с нова златна хапка, нищо че протежето й смаза ДАНС, а Ненчев превърна министерството си в гнездо за КОРУПЦИЯ .

01.02.2016

Послушницата на всяка власт Меги Кунева е зинала за нова порция. Очаква се до часове пламенната комсомолка да яхне и образователното министерство.

Новият пост е свързан с много, ама много пари, които протежетата на Кунева искат да усвоят.

За две години Кунева успя да направи и невъзможното - създаде малобройна, но изключително ефективна клиентела, която е се е впила във властта и смуче сладките й сокове.

Храненикът й Николай Ненчев превърна Министерството на отбраната в корупционно гнездо, в което той и няколко негови довереници са се вкопчили в златоносните обществени поръчки и търговията с имоти.

Армия и военна техника може и да няма, но МО е пълно с апетитни парцели, терени и сгради, които са попаднали в полезрението на министъра с присадената коса.

Не по-малко скандално е и друго от протежетата на Кунева - Димитър Георгиев. Чиновникът повече от година командва ДАНС. И вече може да се нареди в списъка на костюмарите с чанти, които получават всеки месец тлъста държавна заплата, за да пият кафе и да пътуват в чужбина.

Сигурно вече малцина си спомнят как в разгара на лятото агентите на претенциозно наричаното родното ФБР изпуснаха двамата терористи от "Ислямска държава", които проникнаха в София. От ДАНС не могат да се похвалят с успешна операция, но пресслужбата им явно работи добре.

В обръщение се пускат балоните: ДАНС проверява този, ДАНС проверява еди кого си, трети, пети и т.н.

След ден-два всичко се забравя, но Митко и хилядите му колеги продължават да смучат държавните парички докато в същото време за много от изнемогващите ни сънародници няма пари за социални помощи и хляб.

От Кунева и клиентелата й най-доволни са престъпните босове, които се разхождат спокойно на свобода в очакване на прословутите й реформи в съдебната власт.

Но вместо Кунева да бъде изритана от управлението, тя ще получи нова хапка власт - министерство с огромен бюджет, което ще може да разпределя тайно и полека, а после ще излиза по телевизията и ще обяснява колко работа е свършила.

Добре дошли в България!

 

Първо в Nbox: Депутатите пият вода и кафе за 240 бона .

01.02.2016

240 000 лв. ще се платят, за да се осигури хранителни стоки за служебните офиси на Народното събрание. За целта вече е публикувана обществена поръчка, като срокът за изпълнението й е 24 месеца.

С крупната сума ще се закупят минерална вода, кафе, чай и свързаните с тях продукти, както и чаши за кафе и чай. Само за минералната вода ще отидат 144 000 лв., сочи обществената поръчка.

Припомняме, че миналата година Парламентът обяви обществена поръчка за сокчета и бонбони на стойност 85 000 лв.

 

Ваня Кастрева също подаде оставка .

01.02.2016

 

Зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева също подаде оставка. Това потвърди Кастрева пред Нова телевизия.

Причина за оставката ѝ бил опитът за реформа в образованието, който е останал неразбран от обществото.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов поиска оставката на образователния министър Тодор Танев „заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора“.

Реформаторският блок излъчи в петък кандидатурата на Меглена Кунева за нов министър на образованието и науката.

Борисов е приел кандидатурата на Кунева. Очаква се парламентът да гласува в сряда назначаването ѝ. 

Самият Танев обяви първоначално, че е разбрал за поисканата му оставка от медиите и няма да напусне поста си, докато не му бъде поискана оставка официално.

По-късно стана ясно, че Танев ще бъде назначен за съветник на Борисов.

 

Скандал: Ненчев назначил проститутка за своя експертка, за малко да се добере до класифицирана информация .

10.02.2016

 

На една от най-близките сътруднички на военния министър Николай Ненчев от младежкото движение на БЗНС не е даден допуск за класифицирана информация като шеф на дружеството „Снабдяване и търговия“ на МО, заради три регистрации за проституция.

Това разкри експертът Антон Тодоров по bTV и посочи инициалите на въпросната дама – Ралица Р.  В доклада на ДАНС това го има. Дали са го и на премиера, каза още той.

Припомняме, че през април 2015 г. управителката на „Снабдяване и търговия“ ЕООД в Министерство на отбраната (МО) Росица Русева, назначена лично от Николай Ненчев преди няколко месеца, подаде оставка. Причината бе, че тя не получи достъп до класифицирана информация.

Русева стана известна с това, че разреши достъп на частна охранителна фирма до сървърите и личните кодове за достъп до софтуерната програмата на дружеството. За нула време тя направи и огромна чистка в дружеството.

Росица Русева е  землячка на министъра от Ямбол. На  последните парламентарни избори тя бе кандидат за депутат от листите на БЗНС и на Реформаторския блок.  Дамата е известна и като един от пиарите на БЗНС.

 

Господ да ги Накаже! ГЕРБ Ограби Еврофонда за Ремонт на Църкви! С Парите Строи Джамии!

11.02.2016

 

Пари по европроекти, които били предвидени за ремонт на църкви в Пловдивска епархия, скандално били пренасочени за реконструкцията на  джамии!

За това признаха източници от земеделското министерство.

Пловдивският Митрополит Николай категорично отказал  ремонта на църквите в епархията му да бъде възложен на  подставени фирми, с измислени конкурси, спечелени от близки до управляващите и особено от бизнесмени на ДПС. Той бил категоричен,  че храмовете трябва да се възстановяват не от мюсюлмани, а от християни, което било задължително по канон. Затова настоявал работниците да са от християнската вяра.

Скандалът стартира миналата седмица, когато  Светият Синод  взе изненадващо  решение да не се възползва от европейската програма за реконструкция на храмове. Това станало  заради многото оплакванията от митрополити, че управляващите от ГЕРБ им отнемат избора сами да си търсят майстори и им натрапват конкретни фирми, които да правят ремонтите. От Светия Синод оказаха отпор на  управляващите, които искат да усвоят парите за строителство  на църкви и така  да откраднат от евросредствата за поддръжка на християнски храмове.

Скандалът беше заметен набързо под килима и почти никой не разбра за него.

Същите фирми започнаха работа – но за реконструкцията на джамии със светкавично и нечестно пренасочените евро пари.

Историята се точи от две години. Искайки прозрачност, дядо Николай поиска друг изпълнител на ремонтите на три църкви в Хасковско.

В това време буквално зад гърба му, вместо да преразгледат договорите, хора, близки до ДПС, прехвърлиха парите и с тях ремонтираха две джамии.

Духовникът поискал от фирмите и писмени гаранции, че няма да злоупотребят с отпуснатите им  средства и поискал отчет за всеки изразходен лев.

Някои  фирми отказали подобна гаранция. Затова  дядо Николай заявил, че докато всичко не стане прозрачно, никакви ремонти няма да започнат. Светият храбро се опънал и не позволил реконструкциите да започнат.

Докато пловдивския митрополит тропал от врата на врата с настояване за прозрачна процедура, шефовете във Фонд „Земеделие” най-нагло пренасочили парите за ремонт на джамии, с йезуитското оправдание: „за да не „изгорят“ евросредствата.

Къде са отишли останалите средства, никой не знае. В строителните работи участвали работници-мюсюлмани.  Същите, които противно на всякакви канони, щяха да работят и в църквите.

Разберете, тук става въпрос за правила, а не за омраза на две религии. Всяка си има своите закони и те не могат да бъдат прекрачвани, казаха от Светия синод.

Оттам допълниха, че е по-добре да се откажат от евросредствата, отколкото да бъдат въвлечени в парични измами и греховно погазване на християнския канон. Не искаме да ставаме съучастници в кражба на пари, нито средствата да се измъкват изпод носа ни и да се влагат в строителство на джамии! След като правителството иска да строи и ремонтира джамии, това е негово право. Но за нас е предателство и няма да участваме в него, категорични са свещениците.

Съмнението, че  евро мафията в България става все по-богата и краде европейски пари във все по-големи мащаби, е вече съмнение и на Българската Православна Църква! И тя отказва да участва в измамните схеми.


Няма коментари:

Публикуване на коментар