четвъртък, 7 юли 2016 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 44



Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.
Обраха дома на ГЕРБ - депутатката Ирена Коцева .
07.01.2016
Златни бижута и други скъпоценни вещи са откраднали апашите от дома на самоковската депутатка Ирена Коцева. Семейство Коцеви живеят самостоятелно в къща на улица „Подридна“ в Самоков, която е доста оживена. Нито един от съседите не е видял, нито е чул за инцидента. Между оградите на съседите разстоянието е около 6 метра. Обирът е станал в нощта навръх Нова година, коментират самоковци. Според съседи семейството на Ирена Коцева за празниците е било в чужбина и явно крадците са били добре информирани. Вероятно са прескочили оградата и са влезли през прозореца на мазето в задната и тъмна част на двора, коментират техни приятели. В рилския град се носят слухове, че крадците са се добрали и до пачка от 62 000 евро. От РУ - Самоков потвърдиха информацията за откраднати златни бижута, но не потвърдиха за такава сума. Едва след дни, когато са се върнали от почивка, семейство Сотир и Ирена Коцеви са разбрали за инцидента.
Потърсена за коментар, депутатката Ирена Коцева сподели: “Нищо не мога да кажа, защото се води досъдебно производство по подадена жалба за влизане с взлом в дома ми. Откраднати са семейни бижута и за тяхно съжаление не е имало пари, макар че са обърнали къщата ми. Загубата е повече емоционална. Не мога да дам повече информация, по случая се води досъдебно производство. “
Уволниха шефката на Агенцията за закрила на детето .
25.05.2016
56-годишната Ева Жечева бе назначена за председател на ДАЗД в края на юли 2013 г. от кабинета "Орешарски" на мястото на Калин Каменов. Тогава той обяви, че смяната му е политическа.
Уволнението на Каменов предизвика скандал в парламента. От ГЕРБ осъдиха политическия реваншизъм и разправата със служителите в държавната администрация. От ДПС отговориха, че обвинението е "смешен плач", а БСП упрекнаха ГЕРБ, че не са направили нищо за децата.
Самата Жечева, която бе начело на ДАЗД и от 2001 до 2002 г., пък коментира, че назначението й не е политическо, защото не представлява част от политическите сили, които са на власт, а е просто експерт.
Сега тя ще бъде заменена от Офелия Кънева, която от 2009 до 2011 година, е заемала длъжността директор на дирекция „Закрила на детето“ в Агенцията за социално подпомагане.
На този пост тя е осъществявала методическо ръководство на дейността за закрила на детето, участвала е в изготвянето на проекти на нормативни актове в областта на закрилата на детето, разработвала е указания и методически материали по прилагането на нормативните актове, методически е ръководила предоставянето на социални услуги за деца.
Държавната агенция е пряко подчинена на Министерски съвет. Като вицепремиер доскорошният социален министър Ивайло Калфин я наблюдаваше, но новият социален министър Зорница Русинова няма тази функция, тъй като не е вицепремиер, отбелязва БНР.
 
Ценко Чоков и синът му са задържани при спецакцията в Галиче .
26.05.2016
Кметът на село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин са били задържаните при акцията на ГДБОП, започнала тази сутрин, съобщават разследващи, цитирани от БТА.
От прокуратурата съобщиха, че до момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от Спецсъда. Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, както и телефони.
Освен Чоков и сина му, са задържани още десет души.
Чоков и единият му син са задържани по обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство, палежи и принуда, съобщават източници, близки до разследването. Засега двамата са арестувани с мярка за задържане до 24 часа.
Под ръководството на Окръжната прокуратура във Враца е образувано досъдебно производство за палеж на два леки автомобила, управлявани от Емил Марков, жител на село Галиче, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. За извършения палеж е съобщил Венцислав Николов от селото, добавят от държавното обвинение.
Производството се води за запалване на имущество на значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпространи и върху други имоти.
До настоящия момент са извършени два огледа на местопроизшествието с участие на експерти от Базови научно-технически лаборатории - Враца, и пожаро-технически експерти. Иззети са обтривки от запалените автомобили, назначени са химически експертизи. Разпитани са множество свидетели, имащи отношение към случая, посочват от прокуратурата.
Продължава издирването на извършителя на престъплението и събирането на доказателства.
 
ЕКСКЛУЗИВНО! В ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА ЗАГИНА ЛЕГЕНДАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЪНДЪРГРАУНД! МЪРТЪВ Е…
30.05.2016
Известният в столичния ъндърграунд мастит наркобос Иван Михайлов – Кубинеца е загиналият в свирепата катастрофа на Околовръстното шосе, случила се на 23 май рано сутринта. Жестокият пътен инцидент беше отразен от всички телевизии, които обаче не обявиха кой е загиналият. Оказа се, че е умряла една от легендите на подземния свят в столицата, пише Блиц.
Зверската катастрофа, в която Кубинеца загуби живота си, е предизвикана от самия него, обясниха от „Пътна полиция“. 39-годишният гангстер излязъл с бясна скорост с ляв завой от бензиностанция, непосредствено до разклона за квартал „Бояна“, където пътят е еднопосочен.
„Движил се е със скорост от около 140 км/ч в насрещното. Първо е ударил странично една кола, след което се е врязал челно в друг автомобил. По чудо шофьорът в другата кола е оцелял. От удара двигателят на колата на Иван Кубинеца е излетял на 10-15 метра. Той е загинал минути след свирепия удар в линейката на път за болницата“, констатираха от КАТ.
Иван Михайлов – Кубинеца дълги години беше сред най-влиятелните играчи в София в бизнеса с дрога. Допреди 2-3 години той владееше изцяло продажбата на кокаин в един от най-големите квартали на столицата – „Младост“. Месечните печалби на групата надхвърляха 350 000 лева. Бандата на гангстера обаче беше разбита от МВР през 2012 г., а той бе изправен пред Специализирания съд. След смъртта на Кубинеца съдебният процес срещу него ще бъде прекратен, информира столичен ежедневник.
В досието на Иван Михайлов има и обвинение в убийство на конкурентен наркодилър, случило се през 2009 г. Според прокуратурата Кубинеца нахлул в апартамента на 31-годишния Виктор Йотов в „Младост 4″ и му нанесъл жесток побой, тъй като Йотов пласирал дрога в неговия район. Наркодилърът шанаджия починал от раните от побоя, но преди това признал на лекарите, че Кубинеца го е инквизирал. До прокурорско обвинение обаче не се стигна, тъй като не бяха събрани достатъчно доказателства.
За последно Иван Кубинеца се появи в медиите покрай смъртта на един от бандата на „Наглите“ – Киро Шкафа. През пролетта на 2012 г. Кирил Кирилов – Шкафа бе прострелян пред блок 353 в „Младост“ и минути по-късно загина от раните си. Последният телефонен разговор, който Шкафа провежда, след като куршумите са го застигнали, е с Кубинеца. Впоследствие пред криминалистите Иван Михайлов обяснява, че близкият му приятел Киро Шкафа, с когото са съседи, трябвало да му дойде на гости. Шкафа обаче е издебнат от килър в градинката между своя блок и този на Кубинеца.
Близки до загиналия Иван Кубинеца през сълзи твърдят, че смъртта му идва в момент, в който маститият наркобос най-после зарязал бизнеса с дрога. „Намери си красиво момиче и реши да започне легален бизнес. Планираше да отвори кафене и салон за красота на приятелката си. Беше спрял да се занимава с дрога… Искаше да започне живота си на чисто, но уви, не получи този шанс“, коментират в „Младост“.
 
КОНПИ иска над 1 млн. лева от Дон Цеци, съдът уважи иска .
01.06.2016
Имущество за над 1 млн. лева иска да отнеме от лидера на Еврома Цветелин Кънчев Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.
Софийски окръжен съд e уважил на първа инстанция иска на КОНПИ за 1 098 473 лева срещу известния като Дон Цеци бивш депутат.
Делото срещу Кънчев беше заведено от КОНПИ през 2012 година по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, след влязла в сила присъда за изнудване.
 
Мечков и Биберов – сочени за ръководители на бургаската банда .
03.06.2016
На Николай Мечков и Петко Биберов – Кюфтето са повдигнати обвинения за ръководене на престъпната група, която бе заловена вчера в Бургас. Полицейската акция, която бе проведена под надзора на Специализираната прокуратура, обхвана няколко места в морския град, включително и хотел „България“, където също имаше арести.
На петима са повдигнати обвинения за организирана престъпна група, създадена с цел разчистване на бизнес територии чрез принуда – със заплахи, палежи, силови методи, както и за незаконно трафикиране на мигранти през България. Шести участник в групата е обявен за издирване, информират от Специализираната прокуратура. Възможно е към наказателна отговорност да бъдат привлечени и други участници в престъпната структура. Обвинения са повдигнати и на задържаните участници Галин Б., Станислав Ст. и Румен Я. Всички те са криминално проявени, повечето от тях са осъждани. Имената на Николай Мечков и Петър Биберов – Кюфтето са свързвани през годините с наркогрупи, побои, купуване на гласове, както и с унищожаването на коли от т. нар. „банда с кирките“, чийто патент бе забиването на кирки в автомобили. Мечков е шеф на охранителна фирма в Бургас, сред арестуваните вчера има и негови гардове.
Обвинение на шестия участник ще бъде повдигнато след задържането му.
Групата е действала поне от юни 2015 г., сочат доказателствата по делото, сред които са и специални разузнавателни средства. От прокуратурата поясняват, че е доказано авторството на редица палежи на автомобили и микробуси. Действията й са се отличавали с особена бруталност. По данни на държавното обвинение, групата е прекарвала и мигранти, на групи от 10 до 30 души. Участници в нея пък да били принуждавани насила да извършват престъпления.
На четирима от задържаните е наложена прокурорска мярка за задържане – 72 ч. Предстои в неделя да им бъде поискана постоянна такава. Петият арестуван е с по-лека мярка за неотклонение.
ГДБОП залови крими героя Говедарев .
06.06.2016
Криминално проявеният разложанин И. Говедарев, известен повече с фамилията си, отколкото с личното си име, е сред задържаните при големия изненадващ удар на антимафиотите от ГДБОП върху мрежата на Ат. Георгиев-Гаргата в Банско и Разлог, която се проведе снощи, съобщи struma.com.
Говедарев и двама от подчинените му дилъри Николай З. - Зъгата и Георги К. били закопчани след среща в известно заведение в Разлог, с двама криминално проявени разложани, също част от групата на Гаргата. Целта на срещата била разпределение на пазара и наркотиците, получени от големия бос - Гаргата.
Групата действала безотказно в последната година. Гаргата дирижирал от София пазара, в съдружие със столичаните Б. Иванов - Темерута и Боксьора - улични дилъри, настървили се в бизнеса и създаващи множество проблеми на столичната полиция. Гаргата " излетя" от Разлог преди години, когато в района се настани наркогрупировка от местни дилъри, които не му даваха свободна ниша.
Изчезвайки в София обаче той гравитира около утвърдени в бизнеса наркоиграчи и така стана бос на добре развита наркомрежа, която снощи бе разбита. 9 души са арестувани, от тях 5 в Банско и Разлог, Гаргата също бе задържан, както и трима от аверите му в столицата. Това е сериозен удар на ГДБОП, които разчисти района от големите дилъри.
 
4 години затвор за бивш зам. - министър .
05.07.2016
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич състав на Добричкия окръжен съд призна за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на друго бившият заместник-министър на финансите К. Катев и го осъди на 4 години лишаване от свобода. С присъдата на Добричкия окръжен съд той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 6 години.
На 22 август 2012 год. на главен път Е-87 на около 310 метра от кръстовището за кариера „Момчил“ в посока Балчик – село Оброчище управляваният от заместник-министъра автомобил „Фолксваген туарег“ навлязъл в насрещното движение и се блъснал в движещият се срещу него автомобил „Опел вектра“. На място загинал шофьорът на опела, а спътникът му – в болницата. Със средната телесна повреда във варненска болница била хоспитализирана тъщата на Катев.
Изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в опела не са можели да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания.
Делото срещу бившия финансов министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна.
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар