четвъртък, 8 февруари 2018 г.

ЖИВИТЕ МЪРТВИ ...8


Починалият изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Георги Гегов бе сред заможните мъже на България. Той е потомствен енергетик, син на Кирил Гегов - дългогодишния шеф на "Булгаргаз", още докато дружеството обединяваше търговията с природен газ и мрежовите услуги.
Приживе 42-годишният Георги Гегов бе смятан за един от най-опитните ни енергетици.
През 2010 година той оглави българо-руската компания за проекта "Южен поток".
Той бе включен и в делегацията, която замина през 2015 г. в Москва за преговори с руския президент Владимир Путин и с представителите на Газпром.
Георги Гегов живееше с бившата депутатка от ГЕРБ Теодора Георгиева. Освен другите си активи, двамата имат четири апартамента в София, три гаража и три магазина. На името на Теодора Георгиева е записан и Мерцедес - ML, купен през 2008-а за 86 хил. лева. Общо двамата имат влогове в банки за над 250 хил. евро и 36 хил. щатски долара.
Георги Гегов е поредният, напуснал този свят, в черната серия на представители на бизнеселита. Първи си отиде собственикът на "Асарел Медет" Лъчезар Цоцорков. Причина за смъртта му бе коварно онкологично заболяване. С рака не успя да се пребори и акционерът в "Петрол" - мултимилионерът Денис Ершов. 
Отново след месеци си отиде и друг известен бизнесмен - Петър Христов. Един от най-заможните българи бе застрелян брутално, докато отиваше към офиса си в София. 
Предпоследен в черната серия се оказа друг много известен бизнесмен - Стефан Шарлопов, който издъхна в съня си едва на 55 години. 
По нелепо съвпадение изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Георги Гегов си отиде на 42 години в деня, в който Шарлопов бе изпратен в последния си път.    

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар