събота, 9 юни 2018 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...129


Намериха останките на убийците на Румен РачевСпоред експертизите останките са на безследно изчезналите Владимир Филев и Георги Георгиев, обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев през 2009 г.

10.06.2011


Намерени са телата на двамата обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев, съобщи пресцентърът на МВР.


При останките от едното тяло има 100% съвпадение на ДНК-профила.

В края на май гражданин подал сигнал в столичното Осмо районно управление на полицията, че в района на с. Железница видял обувка и човешки кости. Веднага на мястото е извършен оглед. Организирано е и цялостно претърсване в голям периметър.

Били открити още останки, предадени в Катедрата по съдебна медицина.

Установени са данни за насилствена смърт. Според вида на намерените части от два човешки скелета би могло да се предположи, че смъртта е настъпила преди около година и половина.

Извършена е съпоставка на биологичен материал. При останките от едното тяло има 100% съвпадение на ДНК-профила. При второто има съвпадение с вещи и предмети, иззети от обитаваното от него жилище.

До средата на следващата седмица и този профил ще бъде изчистен окончателно.

Приключените до момента експертизи сочат, че останките са на безследно изчезналите Владимир Филев и Георги Георгиев. Двамата са привлечени като обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 в Шумен.

За Филев и Георгиев са издадени и европейски заповеди за арест. 

Последната информация за тях е подадена от турист, който разпознал снимките им и си спомнил, че ги е виждал в близост до хижа "Вада" в Рила. Според данните до този момент там те били заведени от В.К. и Я.П., обвиняеми по процеса "Килърите"

Румен Рачев, 42-годишен бизнесмен, беше застрелян пред болницата в Шумен на 3 юли 2009 г.Той бе собственик на хотелския комплекс "Бохеми" в кв. "Дивдядово" и на сладкарница "Мики" в Градската градина, както и на офиса на ГЕРБ в Шумен.

След убийството му се твърдеше, че е бил свързан с подземния свят, изпълнявал е "специфични поръчки", бил е ключова фигура по време на гангстерската война в София от 1993-1994 г.

Бил е основният свидетел по делото за въоръжения грабеж на спортния комплекс "Дескрим" през късната есен на 1993 г., когато бригадата на борците, предвождана от Красимир Маринов-Големия Маргин и вече покойният Дмитрий Минев-Димата Руснака отвлякоха настоящия евродепутат от "Атака" Слави Бинев и взеха 350 хил. лв. от офиса на комплекса.

Благодарение на показанията на Рачев Големият Маргин и Димата Руснака тогава са били обявени за общонационално издирване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар