сряда, 27 юни 2018 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...130Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Ицо Полицая умрял от два куршума, стрелял като обезумял по колегите си .

28.06.2016

43-годишният Христо Георгиев, който загина при престрелка с полицията в София, след като извърши обир на заложна къща заедно с Росен Рангелов-Човката, е получил два куршума – единият във врата, другият в ръката. От оказиона Полицая и Човката откраднали близо 50 000 лв. – 5000 кеш, останалите в златни накити, съобщава „Телеграф”.
Бившият служител на МВР Христо Георгиев, известен като изпечен майстор на обирите, почина от раните си след екшъна в кв. „Разсадника”. Рангелов успя да се скрие за кратко в тръба на близкия строеж, но беше извлечен от там и закопчан.
Около 14 ч. Ицо Полицая и Човката спрели пред заложната къща на бул. „Ломско шосе” в ж.к. „Надежда”. С насочено оръжие и маски на главите нахлули вътре и заплашили служителя, че ще го гръмнат, ако не им даде всичко. Те събрали златото за по-малко от минута, но и служителят успял да натисне паник бутона.
В бясната гонка се включили, освен пристигналите на място полицаи, още 6 оперативни коли и патрулки. В кв. „Разсадника” обирджиите се прехвърлили от „Голфа” си на джип „Мицубиши”.
След като обирджиите премазали три патрулки, решили да продължат пеш. Докато тичал, Георгиев открил стрелба по бившите си колеги с боен пистолет калибър 7,65.
„Стреляше като обезумял. Цял пълнител изпразни по тях. Ченгетата също го почнаха, то нямаше и как, ако искаха да оживеят. Изведнъж падна под балкона на една женица. Тя май припадна като видя какво стана”, разказаха свидетели на стрелбата.
Точно два часа и половина продължило издирването на Човката. В 17 ч. изведнъж се чули крясъците маскираните спецченгета: „Стой, не мърдай, бе!”. Минута по-късно по радиостанциите е докладвано: „Задържахме го”.
„Човката се напика и се насра при ареста. Направо ни умириса живота тоя. Беше се изплашил яко, а преди това смело стреляше по нас”, коментираха разследващи.
Трупът на Христов пък беше съблечен около 18 ч. като зяпачите от квартала бяха изгонени на сериозно разстояние. По първоначални данни, куршумите, които сложили край на живота му, са от служебен пистолет „Макаров”, но все още не е установено точно от кой са изстреляни.
„Как се размина без случайни жертви, не знам. На 50 метра е паркът. Зад него има училище и детска градина. Навсякъде майки с деца, хора минават… Беше много страшно”, говореха родители, които току-що бяха взели децата си от детска градина.
Голфът, с който обирджиите атакували заложната къща, е краден. Той бил свит преди дни от „Люлин”. Джипът, обаче, си бил официална собственост на човката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар