сряда, 30 януари 2019 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 18



"Позитано" 20 осъмна с призив "Нинова оставка".

29.09.2018


Часове преди пленума на БСП партийната централа на "Позитано" 20 осъмна с позиви "Нинова оставка", разлепени по дърветата наоколо, съобщи Канал 3.
Не се знае кой е автор на протестната акция, но се предполага, че е социалист, недоволен от линията на ръководството и партията. Червените се събират днес на заседание на Националния съвет на партията от 11.00 часа, за да обсъждат политическата обстановка, "Визия за България" и нейното прокламиране сред народа. Пленумът трябва да насрочи конгрес в средата на декември, на който да приемат документа. Можело обаче конгресът да се отложи за януари, тъй като Зала 1 на НДК се оказала ангажирана в края на годината. Планира се още партийната телевизия БСТВ да заработи точно в навечерието на конгреса.
Най-много атаки от своите на пленума днес се очаква да отбива Корнелия Нинова заради тъй наречения десант на соцдепутатите из страната в пленарните дни, когато отсъстват от парламента. Според социалисти електоратът не възприема за нормално депутатите да не ходят на работа, за да обсъждат червената визия с хората. Сред точките в дневния ред е отчет на Крум Зарков за дейността на парламентарната група. Очаква се още Нинова да предприеме рокади в предизборния щаб на соцпартията.


БСП-КОРНЕЛИЯ УДАРИ ДЪНОТО! ТЪРГУВАЩИЯТ С ГЛАСОВЕ ИВАН ПИЛЕТО СТАНА ШЕФ НА ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ ВЪВ ВАРНА!

04.11.2018


Миналата вечер, на 3 ноември т.г.,  на заседание на Областния съвет на БСП – Варнабе избран областен предизборен щаб. За първи път председател на предизборния щаб не става областният председател на БСП – Варна, а за шеф на предизборния щаб е избран небеизвестния Иван Иванов – Пилето!
Иван Иванов – Пилето е депутат от БСП и е известен с това, че стана депутат чрез „търговия на гласове“, дипломатично наречена „преференции“. На парламентарните избори Иван Иванов – Пилето бе набутан в листата на БСП на 26 място и … с преференции прегази де кого свари и … стана депутат от БСП!
Иван Иванов – Пилето е известен по варненските ширини като арестуван за контрабанда, както и с това, че в скандално писмо редица членове на БСП възроптаха срещу толерираните от Корнелия Нинова безобразия, включително и това, че Иванов – Пилето става депутат, купувайки гласове по 50 лева „парчето“.
Иванов – Пилето е толериран както от Корнелия Нинова, така и от Кирил Добрев.
АФЕРА отдавна пише, че БСП – Корнелия на практика е патерица на ГЕРБ с безумните си действия и  кадри на които залага, въпреки ропота срещу тях и скандалния им „имидж“.
С издигането на Иван Иванов – Пилето като шеф на областния предизборен щаб на БСП във Варна, БСП удари тоталното дъно. И открито заложи на търговията с гласове.


Румен Радев: Българската демокрация ускорено губи позиции .

28.01.2019


За съжаление българската демокрация ускорено губи позиции, свободата на словото е обект на преследване. Това обяви Румен Радев на брифинг за втората година от мандата му като президент. Отчет даде и вицепрезидентът Илияна Йотова.
„Това бе година на илюзорна стабилност, нарастване на беззаконието и ерозия на демократичните завоевания. Президентската институция често бе последната бариера за лобисткото законодателство”, каза в началото на речта си Радев.
Той призова Комисията за противодействие на корупцията, прокуратурата и МВР да навлязат и в „старателно отбягвания периметър на властта”.
„Успехите, които афишира властта, не променят живота на мнозинството българи към по-добро. Мантрата за стабилност и икономически растеж на България – който между другото е в дъното на Югоизточна Европа, стабилно ни закотвя на европейското дъно. Топенето на нацията е факт и при това с драматични темпове. Бягството на младите в чужбина не спира, македонизират се цели общности по социален признак, който се усложнява и етнически. По последни данни на БНБ 2018 г. е истинска катастрофа за чуждестранни инвестиции, а затварянето на предприятия е трайна тенденция”, заяви Радев.
Президентът обяви, че ще формира Съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и специалисти. От този съвет ще се очаква да предложи „алтернативи на институционалния блокаж и на икономическия и идеен застой на страната”.
Румен Радев отново заяви, че конкурсът за нови изтребители за Военновъздушните сили (ВВС) е компрометиран.
Той обяви също, че не вижда възможност за диалог с правителството, а въпросът за предсрочни избори трябва да не е дали, а кога.


Александър Панталеев ще отговаря пред съда за кредит от 25 млн. евро, отпуснат на Елена Йончева .

29.01.2019

Изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение. Специализираната прокуратура го обвини в присвояване в особено големи размери за отпуснат кредит.
Обвинението е повдигнато по делото на Елена Йончева за пране на пари.
Според обвинението, Панталеев е действал в съучастие с другия изпълнителен директор на фалиралата банка – Георги Христов, който още не е получил обвинението си. Двамата вече са подсъдими по мегаделото за КТБ.
Специализираната прокуратура твърди, че Панталеев е бил подбуден от Цветан Василев, за да отпуснат на Елена Йончева 25 милиона евро.
Наложената мярка за неотклонение на Панталеев е 50 хиляди лева, но ще се обжалва.


Депутат от ГЕРБ: Държанието на Радев е като на „кибик“ – стои, ругае и нищо не може да измисли .

30.01.2019

Има ли предизборно пренареждане и прави ли президентът Румен Радев нова партия.
Това коментираха в студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и колегата му от БСП Александър Симов.
Причината за пререканията бе отчета на държавния глава, който той направи в понеделник.
„Нали знаете какво означава думата кибик. Това видях аз. Държанието на президента в понеделник беше точно такова – стои, ругае и нищо не може да измисли“, заяви Манев.
„Ролята на държавния глава не е да стои и с чавки да отбелязва това направих. От президента се очаква да си свърши ролята по Конституция“, отговори Симов.
„Твърде театрално реагирате на казаното от мен“, обърна се след това той към Манев, а депутатът от ГЕРБ му отговори: „Защо да е театрално, просто е емоционално“.
„ Пет години България имаше едно плюшено меченце, изваждаха го, после пак го прибираха в нафталина. А сега България има президент“, добави Александър Симов.
„Сегашният президент направи нещо страхотно – направи си партия с указ. За първи път се случва това“, каза Маноил Манев.

Спорът между двамата нарасна и се стигна и до обиди. Симов нарече Манев черна станция, а той му отговори: „Ако още веднъж ме обидите, това няма да е добре“.


ДАЛАВЕРА. ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА разкри далавера на МИНИСТЪР, който спира НЕУСТОЙКА от 700 000 в ПОЛЗА на ЧАСТНА ФИРМА изпълнител на обществена поръчка.

30.01.2019

Елена Йончева разкри далавера на министър, който спира неустойка от 700 000 в полза на частна фирма изпълнител на обществена поръчка:
Подадохме разследването в ОЛАФ, защото става дума за пари на българските и европейските данъкоплатци. Имаме свидетел, който даде интервю и е готов да говори пред прокуратурата. Цацаров се самосезира моментално. Ха-ха-ха …. Подробностите:
„Министърът е Боил Банов, а фирмата строител е Антична Сердика с акционери 4 фирми, като водещата е Пътища и мостове. Записът е правен през март 2016, на 24 март, когато сегашният министър Банов е бил зам. министър. Ще предоставим цялата налична информация на ОЛАФ, защото става дума за злоупотреба и с държавни и с европейски средства. Този запис дойде при нас сега. Върху служителите се оказва натиск. Тази схема действа и в момента. Колкото по-зависим е един държавен чиновник, толкова по-нагоре в администрацията го назначава Босът. Имаме интервю със свидетеля, но ще го излъчим първо по Българска Свободна телевизия. Той е готов да свидетелства пред прокуратурата.
Б.а. Въпрос на радио К1 за делото срещу Йончева. Отговорът на Желязната Елена:
„Настоявам делото срещу мен да влезе в съда, но целта на прокуратурата не е тази, целта е да се сипят нови обвинения срещу мен през дни.
Боил Банов говори с 4 лица по телефона – Татяна Цветанова, Ангел Ангелов, арх. Мечкунов, инж Драгомир Драганов, Атанас Ангелов – независим инвеститорски контрол. Има страх в хората, но постепенно този страх започва да изчезва. Има много такива хора, вече получаваме много такива сигнали и документи. В това разследване имаме много документи. Управляващ орган на тази европейска програма е министерството на регионалното развитие, където зам. министърът е Деница Николова. Тоест и те са знаели какво се случва. Според хората от записа строителството е завършено на 20 януари 2016, но на практика това не е така. Строителството продължава много след това. Става дума за обществена поръчка, тоест парите на българските и европейски данъкоплатци. Действията на министъра са срещу държавата в полза на една частна фирма, която няма да плати неустойка от 700 000 лева. А кой е взел тези пари трябва да попитате министър Банов.



Няма коментари:

Публикуване на коментар