понеделник, 6 април 2020 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...149


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

30-годишният Мариян Георгиев-Марата застрелян с автомат в офиса си за недвижими имоти.

05.04.2005

 В 19.55 ч. в РДВР Бургас е получено съобщение за прострелян мъж в частен офис в село Равда. Убийството в Равда е извършено от две маскирани лица, които са се придвижвали с лек автомобил “Лада”, който по-късно е намерен запален в центъра на село Ахелой. Установено е, че с 5-6 куршума през стъклото на офиса е прострелян 30-годишен мъж, който починал на място.
 В момента се извършва аутопсия на простреляния, това съобщиха за Агенция
“Фокус” от РДВР-Бургас.
 Простреляният е Мариян Георгиев-Марата, който е имал фирма за недвижими имоти и е бил основен свидетел по делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара.

Агенция “Фокус” припомня:

Мариян Георгиев-Марата е роден на 10 юни 1974 г. Справка в търговския регистър АПИС показва, че той е собственик на фирма “МГ - МАРИЯН ГЕОРГИЕВ” ЕТ, регистрирана през февруари 2004 г. в с. Ахелой, която се занимава с посредническа дейност на агенции за недвижими имоти.
Заедно с това той е съдружник във фирма “Импулс 96” ООД, регистрирана през 1997 г., с предмет на дейност: покупка на стоки или други вещи с цел продажба в първоначален, преработен или обработен вид, производство на стоки с цел продажба, сделки с интелектуална собственост, външнотърговска дейност, внос и износ на стоки, комисионна, спедиционна, складова, лизингова дейност, търговско представителство и посредничество, валутни сделки, превозна, хотелиерска, ресторантьорска, туристическа дейност, посредническа дейност в областта на туризма, трансфер на туристи, вътрешен и международен туризъм, охранителна дейност, рекламна, импресарска, информационна, издателска и печатарска дейност, покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, всякакви други дейности, разрешени със закон.
При регистриране на “Импулс 96” той е съдружник с Димитър Стаматов-Мастара собственик на фирмата за колбаси „Дани 87" - убит на 21 ноември 2002 г.
На започналото на 19 януари 2004 г. дело за убийството на Мастара - Мариян
Георгиев свидетелства, че обвиняемият Пламен Дишков-Кела е рекетирал Димитър Стаматов за процент от печалбата му, а той отказал.
По убития вчера 30-годишен Мариан Георгиев - Марата е стреляно с две оръжия, съобщиха от пресцентъра на РДВР-Бургас,
цитирани от БТА. Събраните до момента данни сочат, че вероятно е използвано дългоцевно и късоцевно огнестрелно оръжие.
Марата бе застрелян снощи малко преди 20 часа през прозореца на офиса си в Равда. Според свидетелски показания, по Георгиев е стреляно 5-6 пъти през прозореца на офиса му. Сигналът е подаден в 19.55 часа. По време на стрелбата в кантората на Мариан Георгиев не е имало други хора. Стреляно е от лек автомобил "Лада".
От полицията разпостраниха днес съобщение - призив към гражданите за информация за издирван друг лек автомобил - бял, с неустановена до момента марка, който е напуснал
Ахелой малко след убийството. Движил се е по посока към Каблешково. Колата е потеглила от района на улица "Елхово" 3 в Ахелой. Там е запалена
"Лада"-та, с която убийците са извършили стрелбата, а после са се прехвърлили в другата кола, за да напуснат района.
Полицията се обърна и към разследващите журналисти, които имат информация по случая, да я подадат своевременно. Работата по изясняване на обстоятелствата и причините за убийството продължава.
Мариан Георгиев е един от основните свидетели по делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, станало на 21 ноември 2002 година. Двамата са били съдружници.
Миналата седмица в Бургаския апелативен съд бяха произнесени присъдите по делото за убийството на Мастара. Физическият извършител - Бойко Стоянов, получи 20 години лишаване от свобода. Пламен Дишков-Кела, съден като поръчител, и Тодор Неделчев - привлечен да отговаря по делото като помагач за убийството, получиха оправдателни присъди, припомниха от пресцентъра на съда.
Прокуратурата протестира това решение.
Настоява за по-голямо наказание за Бойко Стоянов и за присъди на Дишков и Неделчев. В 30-дневен срок, който вече тече от миналата седмица, апелативниятсъд трябва или да препотвърди тези присъди или да ги промени, казаха от пресцентъра на съда.
Няма коментари:

Публикуване на коментар