понеделник, 17 август 2020 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...156


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.








Енчо Стоев успява да тръшне Венелин Стоянов - Димби на земята , отнема му пистолета и го убива.


18.08.2000



Убитият при атентата срещу бившия шеф от "Нефтохим" Енчо Стоев килър е бил следствен за друга поръчкова акция, съобщиха магистрати. 29-годишният Венелин Стоянов-Димби от Пазарджик е от контингента на СИК. Той е участвал в опит за убийство на гардовете на дискотека "Космополитен". Димби е бил съучастник на Милен-Менцата, също изявен сикаджия. Делото срещу двамата бе насрочено за септември.


Димби и Менцата гравитират около групировка с тартор Пламен Дишков-Кела, твърдят от подземния свят на Бургас. При разпитите Кела казал, че отдавна е прекъснал връзката си с тях, съобщи Владимир Джамбазов, следовател по покушението срещу Стоев. В следствието са викани и останалите от шайката, но арестуван няма.


Вчера Кела и Менцата бяха забелязани заедно пред бургаския хотел "Приморец" на път за погребението на Димби в Пазарджик.


Енчо Стоев бе атакуван в дома си в четвъртък. Пръв от двамата нападатели е стрелял съучастникът на убития. Стоев избил пистолета от ръцете на Димби и го ранил смъртоносно. Стоев е ранен в корема и рамото, все още е под упойка, но състоянието му е стабилно. Въоръжени полицаи пазят кооперацията и болничното легло.


Съседи предадоха намерен в двора пистолет "Макаров", едно от оръжията, използвани при стрелбата. Следствието проверява версия, според която килърите са пратени от малка петролна фирма от съседен на Бургас град, с която Стоев имал проблеми напоследък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар