четвъртък, 27 януари 2022 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...193

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Пернишки криминалисти са открили трупа на 30-годишния Цветелин Карпузов, който е в неизвестност от 23 януари 2008 г.. Предполага се, че младият мъж е четвъртата жертва на серийния убиец Станислав Ангелов – Сиси, съобщи директорът на ОД на МВР-Перник Димитър Шереметев. Тялото му е открито в гориста местност край пернишкото село Планиница. Цветелин е прострелян в тила и след това трупът му е заровен.

Карпузов работел като сервитьор първоначално в пернишка дискотека, впоследствие се преместил в столично заведение. Разследващите твърдят, че дължал пари на Сиси. Последният човек, с когото изчезналият е осъществил контакт, е Станислав, уточни полицейският шеф.

Съпричастен към убийството е и бащата на Сиси – Ангел Методиев, който от вчера е задържан за 24 часа. „Разполагаме с достатъчно данни за участие на бащата“, категоричен е Шереметев. „Имаме работа с организирана престъпна група за извършване на убийства, рекет, палежи, взривявания“, обяви още полицейският шеф. Според него тя се оглавявала от Сиси, а в нея участвали десетина души, предимно млади хора.

Един от неговите авери се решил да разкаже в полицията за екзекуцията на Цветелин Карпузов. Мъжът обяснил, че не е пряк очевидец на убийството, но на 21 януари 2009 г. оставил с колата си Сиси и Цветелин в местност край Перник. Когато се върнал час по-късно по поръчка на Сиси, за да го прибере, от Цветелин нямало и следа. „Признавам се за виновен по всички обвинения. Цветелин го застрелях в главата в село Планиница с малокалибрен преправен газов пистолет. С него убих и Биляна и я зарових над село Лесковец. Тя взе пари от мен, защото мъжът й имаше дългове. За да ми ги върне, реших да я отвлека, а после и да я премахна."

Няма коментари:

Публикуване на коментар