вторник, 1 февруари 2022 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 24

Паралелната държава в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .

Дясната ръка на Златко Баретата , Антон Савов -Тони Мамата влезе в затвора на 12 юли и един от малкото знакови босове, които опознаха килията отвътре. Върховният съд потвърди присъдата му от 4 години и половина лишаване от свобода заради ръководството на банда за дрога до 2009 г. Делото се точи 7 години, в които Тони бе на свобода срещу парична гаранция.

Антон Савов бе обвинен, че е ръководил наркогрупа, в която участвали Росен Петров –Животното , Добрин Синигеров и Генчо Романски. Той беше обявен за общонационално издирване в началото на 2009 г. През август 2011 г. Антон Савов - Мамата, който бе един от издирваните приближени на Златомир Иванов-Баретата, се предаде в полицията. 39-годишният тогава мъж бе обявен за издиране повече от година преди това. Според МВР той е регистриран за грабежи и отвличания. Прокуратурата го обяви за издирване, за да му повдигне обвинение, че организирал и ръководил въоръжена престъпна група.

Процесът срещу четиримата вървеше успоредно с делото срещу наркообандата на Баретата, наречена "Фирмата". Наложи се делото да започне отначало в спецсъда, защото градската съдийка Мирослава Тодорова беше уволнена. На първа инстанция в Специализирания съд Мамата и Петров бяха осъдени на по 5 г. и половина затвор, а останалите получиха условни присъди. Решението падна, защото се оказа, че съдия Николай Димитров е преписал дословно мотивите на колегата си Петър Гунчев, който осъди на 8 г. решетки Златко Баретата. Антон Савов -Тони Мамата бе осъден също с тежка присъда, но след като видяха преписаните мотиви, адвокатите му са категорични, че делото е предрешено и присъдата е решена много преди края на процеса.

Затова cега пpоцеcът ще тpябва да зoпeчне отново за тpети път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар