събота, 26 февруари 2022 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...196

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.
През месец май 2009 г. пернишката полиция изрови нов труп на жена край Перник. Предположението на шефа на полицията в града е, че убийството е дело на заловения в Бургас Станислав Ангелов – Сиси. „Той е завършен сериен убиец, който е извършил над 3 убийства“, отсече Димитър Шереметев. „Полицията е уцелила точния момент – ако беше закъсняла с няколко часа, Станислав щеше да напусне страната. Той не е направил самопризнания нито за убийството на Кирил Христов, нито за това на Биляна Кръстева“, каза Шереметев.

Тримата са били съученици, познавали са се много добре и въпреки това Сиси хладнокръвно ги е застрелял. Тялото на 26-годишната Биляна Кръстева е намерено заровено в гориста местност в района на пернишкото село Лесковец. Младата жена, която има 4-годишно момченце, е застреляна с пистолет в главата.

Биляна е обявена за общодържавно издирване на 27 февруари, след като тръгнала към София и повече не се върнала. Сигналът за изчезването подал мъжът, с когото живеела от дълго време на семейни начала и който е баща на детето й.

Разследващите твърдят, че Биляна е убита заради апартамент в София, намиращ се на Петте кьошета, наследен от починалите й родители. Тя ипотекирала жилището, а Сиси изкупил ипотеката, чиято стойност е далеч под реалната цена на имота. В момента той е собственик на апартамента, в който започнал и ремонт. Сега срещу Ангелов е образувано ново досъдебно производство и за убйството на Биляна Кръстева.

Той е криминално проявен и е осъждан три пъти за побои и изнудване. Сиси е от групата на разстреляния през 2005 г. наркобос Васил Арарски – Райко Кръвта. Занимавал се с черно тото и лихварство. В сряда Пернишкият окръжен съд наложи на Станислав постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Няма коментари:

Публикуване на коментар