четвъртък, 4 август 2022 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...205

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Юмер Мехмед е бил убит от арестувания бизнесмен Станимир Рагевски с огнестрелно оръжие. Престъплението е било извършено в апартамент, който е обитаем, но в него в момента не живеят хора. Юмер Мехмед е бил убит на 4 август, след което тялото му е било разчленено, а останките са били поставени в чували в бидони, съобщиха днес на брифинг от прокуратурата в Бургас. Разчленяването е било извършено в същия апартамент.

Частите от тялото са били пренесени до езерото „Вая“, където снощи бяха открити от разследващите. След това обвинението към Станимир Рагевски е било изменено. Първоначално той беше с повдигнато обвинение за изчезването на Юмер Мехмед. Сега вече е обвинен за убийство, съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. „Този случай има има широк обществен отзвук заради характера си на жестоко престъпление“, категоричен беше той.

Обвинението към Станимив Рагевски е за умишлено убийство като правната квалификация е по член 115 от Наказателния кодекс. Заплашва го затвор от 10 до 20 години, ако в съда бъде доказано, че той е виновен.

„От доказателствата, които сме събрали до този момент, е установено безспорно, че пострадалият Юмер Мехмед е убит от Рагевски посредством огнестрелен изстрел. Това е било извършено на 4 август, като в период от няколко дни обвиняемият по делото е успял да направи опит да укрие тленните останки, което е сторено чрез тяхното разчленяване“, обясни от своя страна наблюдаващият прокурор по делото Десислава Трифонова.

Тя подчерта, че продължават оперативно-издирвателни мероприятия, а от думите на ръководителя на Областната дирекция на МВР Калоян Калоянов стана ясно, че в хода на разследването на са били викани на разпит и задържани различни лица. Но беше подчертано многократно от Георги Чинев, че към настоящия момент няма доказателства извършителят Станимир Рагевски да е имал съизвършител, помагач или съучастник. Всичко това е на базата на събраните до момента доказателства, така че на един бъдещ етап може да се окаже, че ще има още арестувани, които са съпричастни по някакъв начин към убийството на Юмер Мехмед.

На въпроси на журналисти дали има връзка между убийството на младия мъж и изчезването на брокерката Теодора Бахлова, защото има данни, че последният човек, с когото е говорила е именно Рагевски, от прокуратурата уточниха, че за момента няма събрани такива доказателства, но се работи и в тази насока.

Иначе стана ясно още, че Юмер Мехмед е познавал своя убиец. Калоян Калоянов каза, че двамата са имали отношения, но не пожела да уточни какви точно са били те. На въпрос на журналисти дали става въпрос за бизнес отношения Калоянов отговори: „Най-общо казано!“

Няма коментари:

Публикуване на коментар