събота, 6 август 2022 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 67

Извънредно! МВР удари топ български бос. В момента са в дома му в кв.Бояна .

26.02.2022

В момента в софийския „квартал на богатите” „Бояна” тече акция в дома на небезизвестния бандит Георги Боянски – Жоро Гюзмака. Пред къщата му има няколко микробуса на ГДБОП, като се предполага, че в акцията взимат участие още ДАНС и Специализирана прокуратура, пише Nbox.bg. Засега не е ясно дали Жоро Боянски е задържан, който, според информация на сайта, се издирва от няколко години с Европейска заповед за арест. Гюзмака, както е прякорът на Боянски в ъндърграунда, е търсен от френските служби, за да бъде съден на тяхна територия. Жоро Боянски е известен със своя „преуспяващ бизнес“ с работилници за скимиращи устройства и е издирван за престъпления с кредитни карти в няколко европейски държави. През лятото на 2019 година в Добрич ГДБОП и Специализираната прокуратура съвместно с френски съдебни полицейски органи разбиха работилница за скимиращи устройства, за която се предполага, че е била свързана директно с Жоро Боянски. Разследване срещу бандата на Гюзмака е образувано още през юни 2018 година на базата на Европейска заповед за разследване, издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион във връзка с водено там разследване срещу двама българи.

Конфискуваха имоти на самоковеца Янко Попов – Туцо от Килърите .

07.04.2022

Окръжен съд-София изцяло е уважил иск на КПКОНПИ срещу Янко Попов и свързано с него лице на стойност 647 179,23 лв., съобщиха от антикорупционната комисия. Отнема се сума от продажба на жилищна сграда в гр. Самоков, лек автомобил „Мерцедес“, товарен автомобил „Ифа“, суми по банкови сметки, паричната равностойност на дружествени дялове. Проверката срещу Попов е започнала след привличането му като обвиняем от прокуратурата за участие във въоръжена организирана престъпна група за умишлени убийства и причиняване на средни и тежки телесни повреди и палежи. Софийският окръжен съд приема, че е доказана липсата на законни доходи за придобито имущество в периода на проверката. Решението на съда не е окончателно. С Решение на Окръжен съд-Русе се отнема имущество в размер на 3 901 017 лв. от Владимир Ганев и свързани с него дружества. Проверката срещу Ганев е започнала след привличането му като обвиняем за данъчни престъпления – търговските му фирми нямат приходи, нито подадени годишни данъчни отчети, но въпреки това са извършвали сделки с моторни превозни средства.

ГДБОП удари авер на Таки за контрабанда на 25 600 000 цигари .

12.04.2022

Антимафиотите от ГДБОП удариха авер на Христофорос Аманатидис – Таки за контрабанда на близо 26 милиона къса цигари, разкри източник на Новините Днес от МВР. Специализираната операция за противодействие на престъпления с акцизни стоки, осъществена от служители на ГДБОП на територията на Пловдив, продължила през цялата нощ. В хода на оперативните действия е извършена проверка на склад, намиращ се в Южната промишлена зона. В помещението са открити 463 мастербокса с цигари без бандерол, както и машина за опаковането им. Операцията стартира вчера. В два камиона, спрени на автомагистрала „Тракия“, антимафиотите откриха общо 250 мастербокса цигари без акцизен бандерол, а при претърсване в складово помещение в Северната промишлена зона на града – други 1847 мастербокса с контрабандни тютюневи изделия. Там бяха задържани и трима души. Общото иззето количество нелегални цигари е 2560 мастербокса – 25 600 000 къса цигари. Според данните стойността на намерените контрабандни тютюневи изделия възлиза на над 6 милиона лева. Разследването по случая продължава с цел изясняване на произхода на нелегалната стока и лицата, участващи в престъпното деяние.

Маскирани ограбиха софийски бизнесмен.

11.05.2022

Четирима маскирани и въоръжени са нападнали двама мъже на бул. "Ломско шосе" в столицата, съобщава Нова телевизия. Има информация, че е взета чанта, чието съдържание към момента не е известно. Инцидентът е станал малко след 12:30 ч. днес на обяд в комплекс, включващ автомивка, фитнес център и заведение за хранене. От черен автомобил са слезли четирима въоръжени, които са заплашили с пистолет двамата мъже. От тях е взета чанта, в която се предполага, че е имало голяма сума пари. По непотвърдена информация единият от нападнатите е собственикът на обекта – 44-годишният Евтим Славков, а другият е приятел, също на 44 години. Последвал е и побой. Вторият мъж е ударен по главата. На мястото е извикана линейка. Медиците установяват, че пострадалият е с повърхностна рана на главата и комоцио, има охлузване на скулата и съмнения за вътрешни разкъсвания. Той е откаран веднага в болница "Света Анна". Състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му. По непотвърдена информация на Нова телевизия в чантата е имало сума в размер на 100 000 лева. Името на Евтим Славков се свързва с много спечелени поръчки, свързани с ВиК сектора. По неофициална информация жертвата е собственик на бензиностанции и хотелски комплекс.

МАЩАБНА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ ПРОТИЧА В МОМЕНТА В СТОЛИЧНИЯ КВ. „ДРАГАЛЕВЦИ“, ...

03.08.2022

Мащабна полицейска акция протича в момента в столичния кв. „Драгалевци“, в прочутите в квартала къщи със зелени покриви на ул. „Захари Зограф“ до прочутия сред хората от подземния свят и сивия сектор ресторант „Перла“. Очевидци съобщават за арестувани и проснати на земята хора, според думите им поне 4 полицейски микробуса и 3 патрулни автомобила на МВР са заградили периметъра около двете внушителни къщи-близнаци. Живеещи в „Драгалевци“ твърдят, че едно от именията с общ огромен двор е обитавано от енергийния бизнесмен Красимир Михайлов, собственик на мина „Ораново“ и сочен като един от големите босове на въгледобива в България. До този момент от МВР не дават информация срещу кого е насочена полицейската акция. В „Драгалевци“ разказват, че двете къщи със зелените покриви са построени от братя футболисти преди десетилетие и допреди 3 години са били отдавани под наем на американски енергийни лобисти, неофициално сочени като тайни агенти на ДЕА за България. След това обаче американците се изнесли, а в едно от именията се настанил скандалния Красимир Михайлов – Орановеца. Роденият в Радомир бизнесмен има стара криминална слава. Оцелявал е в два атентата, а през годините е бил арестуван многократно за разнородни престъпления, включително за отвличане и побой с бухалка над футболиста на „Миньор“ (Перник) Анжело Кючуков през 2000 г. През последните години дейността на мини „Ораново“, собственост на Красимир Михайлов, е била многократно проверявана за нередности. До този момент няма официално потвърждение за арест на Красимир Михайлов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар