сряда, 28 септември 2022 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...206

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

44-годишният Георги Христов е убитият на 29 септември 2021 г. в София .

Мъртъв мъж, който е прострелян в главата, е открит около 8 часа тази сутрин в района на сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Мястото е отцепено от полицията.

Христов може да е станал жертва на възмездие, поради рискови бизнес връзки зад граница. Това оповестява " Нова телевизия ", базирайки се на лични източници. Той имал в себе си документи и мобилен телефон. Близките му са уведомени за смъртта му.

Убитият е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби, осъждан е за убийство, съобщават източници от полицията, цитирани от БНР.

Според престъпни психолози, когато жертвата е нарушител, е по-трудно да се планува кой може да го е умъртвил. „ Това в стихотворението не работи - " отишъл в пандиза, попаднал на хора и станал човек ", не става по този начин. Обикновено такива хора не престават. Те най-вече в пандиза да научат нови умения и познанства ”, споделя престъпният психолог Тодор Тодоров.

През 2002г. Георги Христов прави обир и ликвидиране, а по-късно бяга в чужбина. След търсене е хванат и наказан на 14 години затвор. Пуснат е предварително и пробацията му завършва през 2020г.

„ Жертвата е с дълъг престъпен стаж. Много хора биха имали интерес и биха желали най-вероятно той да бъде погубен ”, споделя още Тодоров.

Изборът на обществено място за стрелбата - пред фитнес на стадион " Георги Аспарухов ", също не е инцидентен. „ Там бдителността ще бъде най-занижена ”, споделят експертите. Никой от залата обаче не е забелязал съмнителни хора, които да наблюдават някого, споделя притежателят на фитнеса. Остава неразбираем въпросът дали камера е снимала покушението. Не е ясно и дали опожареният

Криминалистите не престават работа по случая и ревизират - с кого се е срещал мъжа преди съдбовния изстрел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар