понеделник, 3 октомври 2022 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...207

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

С 16-17 куршума е бил застрелян дупнишкият бизнесмен Пламен Мавров по прякор Гипса в полунощ на 03.10.2003 , съобщи майор Здравко Тодоров-говорител на РПУ-Дупница, цитиран от БТА. Половин час преди да бъде застрелян Пламен Мавров е участвал в сбиване със служители на затвора в Бобов дол, съобщи Министерство на правосъдието.

Бизнесменът е прострелян е с 7.65-милиметрово оръжие, чийто вид все още не е установен. Куршумите са проникнали в корема, гърдите и главата му. Гипса, е бил убит пред дома си на ул. "Велико Търново" 62. Съседи са чули изстрелите и са намерили бизнесмена в локва кръв до личния му автомобил, който все още бил с работещ двигател.

"Около 23,30 ч в четвъртък в заведение в село Самораново между гл. сержант Стоил Калтов, ст. сержант Велин Асенов, ст. сержант Благой Ангарев - всички служители от надзорно-охранителния състав при затвора в Бобов дол, и граждани, които впоследствие се оказват от криминалния контингент, възниква пререкание, което прераства в сбиване", се посочва в съобщението на правосъдното министерство. След боя ст. сержант Асенов е с хематоми и повърхностни рани. Сержантите напуснали заведението и се прибрали по домовете си след инцидента, се казва в съобщението. Около 30 минути след скандала в близост до дома му в Дупница е застрелян Пламен Мавров, който е участвал в сбиването.

Няма факти, които да доказват, че между инцидента и разстрела на Мавров има връзка, твърдят от министерството на правосъдието.

По случая е образувано следствие и се извършва вътрешна проверка.

В същия час на убийството, в нефункциониращ тунел на изхода на Дупница, е взривено Ауди А-4, предаде по-рано днес БТА. Убитият споделил приживе пред познати, че такава кола го преследвала от една седмица.

Мавров е семеен, но не живеел със съпругата си. Баща е на две деца. Бизнесът му е разностранен - развивал е арендаторска дейност, имал заложни къщи и овощни градини. Мавров е бил собственик на плажа "Браво" в Дупница, арендатор на една значителна част от яз. "Дяково", държал и овощна градина край язовира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар