понеделник, 13 февруари 2023 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...213

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Простреляният на 13.02.2022 33-годишен Тургай Сали от Хасково е починал в болницата в Пловдив. От 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна предвижда законът за извършителя на поръчковото убийство в Хасково, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Той е бил опериран в университетската болница в Пловдив , при което е изваден проектил от куршум от областта на таза – според разследващите, той е съвместим с гилзата от същия калибър. След медицинската интервенция, пострадалият е бил настанен в интензивното отделение в УМБАЛ-Пловдив, но е починал рано тази сутрин.

За случая веднага е уведомен дежурен прокурор от Пловдив и под ръководството на Окръжна прокуратура в града, на ОДМВР са били разпоредени действия, които е трябвало да бъдат извършени с оглед събиране на доказателства и за установяване кой е извършителят на престъплението.

Зрелищна мафиотска екзекуция в Атина, изпълнена от трима българи през есента на 2018 г. стои в дъното на убийството на 33-годишния Тургай Сали в Хасково.

Оказва се, че по делото за мафиотското убийтво в Атина, таен свидетел е бил застреляният преди дни в Хасково Тургай Сали. Татуираният здравеняк е бил заедно с братята Райчеви в Гърция по време на убийството на Янис Макрис и е изпълнявал ролята на техен шофьор и логистик.

Твърди се, че преди 2 г. Тургай също е бил арестуван, но срещу него не е повдигнато обвинение, тъй като сключва тайна сделка с атинската прокуратура и дава показания срещу братята Райчеви. Неофициално се твърди, че Тургай е бил заедно със Серафим Райчев – Немия в Атина през пролетта на 2019 г, когато гръцката полиция арестува наемния убиец на мафиота Макрис. Тургай обаче не се задържа в ареста, а се прибира в Хасково дни по-късно.

И макар самоличността на Тургай като таен свидетел по дело за поръчково убийство в Атина да е засекретена, кървавото отмъщение на престъпния клан „Команчеро“ го застигна в родния му град Хасково.

Няма коментари:

Публикуване на коментар