вторник, 13 януари 2009 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 2



15 Август 2002

Трима ранени при престрелка в София. Стрелбата по тримата е открита снощи, около 23 часа, пред плувния комплекс "Спартак".
Пострадали са собственикът на басейна Алексей Петров, неговата приятелка и бодигардът му, съобщиха от МВР.
Стрелбата по тримата е открита снощи, около 23 часа, в момента, в който Петров, приятелката му и охранителят му Румен Пешев излизали от ресторанта на плувния комплекс. Стреляно е от малкия парк срещу "Спартак". Алексей Петров е прострелян в гърдите и крака, а бодигардът - в лявата ръка. Веднага след началото на стрелбата от паркирано наблизо "Бе Ем Ве" излезли други двама охранители на Петров, които отвърнали на огъня. Стрелците от горичката се изтеглили и с автомобил избягали от местопрестъплението.


17 август 2002


Ген. Бойко Борисов: Две банди се бият в момента в столицата Техните босове са с висящи дела и участват в наркотрафика, заяви главният секретар на МВР. СДВР и НСБОП работят по няколко версии за вчерашните престрелки. Ген. Борисов каза още, че "години наред, като се разклати едно правителство, възникват такива престрелки. Като си направите една ретроспекция в миналото, ще видите. А иначе, много лесно е да се организира подобно нещо, тъй като всичките босове са с по няколко висящи дела, участвали са в множество пресрелки, всичките имат участие в наркотрафика, в общи линии - две банди се бият в момента."


28 юни 2004

Бившият премиер Жан Виденов и бившият директор на Националната следствена служба - Бойко Рашков, са новите свидетели за убийството на Андрей Луканов. От днес Софийския апелативен съд гледа делото на втора инстанция.
Жан Виденов ще изясни как с действията си Луканов е застрашил икономическите и политическите интереси на "Орион". В мотивите си Градският съд прие, че Василев е поръчал убийството, заради накърняване на интереси. Делото беше отложено за 4 ноември, когато свидетелски показания ще даде и Ангел Георгиев. Той е член на екипажа на кораба, за който се твърди, че е превозвал украинеца Русов, след отвличането му от страната. Софийският градски съд гледа делото три години, но не беше издирвал този свидетел служебно.
Решението за необходимостта от техните свидетелски показания беше взето от състав на Софийския апелативен съд, който гледа делото на втора инстанция.
25 септември 2006
През 2004 година Държавната агенция за финансов контрол е направила одит на дружеството "Софийски имоти", при който са установени нарушения. Това заяви директорът на столичния инспекторат Гален Ганчев. След финансовия одит, обаче, не е потърсена наказателна отговорност от ръководството на дружеството. Днес в прокуратурата ще бъдат внесени данните събрани от проверката на дружество "Софийски имоти".
Гален Ганчев: “През 2003 година "Софийски имоти" имат приход от 17 милиона лева. В крайна сметка печалбата им е 1 милион лева. Губят се някъде около 16 милиона лева. Разбира се, там имат и своите разходи за заплати, било за поддържане. Действително се губи една доста голяма цифра, от която пък съответно се плащат дивиденти в размер на около 600 000 лева. Оттам следва, че действително Столична община по тоя начин губи."


02 Октомври 2006

Днес в Софийския градски съд продължава делото за пране на близо 99 милиона лева. Обвиняеми по него са Петър Петров-Амигоса, братята Дойчин и Димитър Мирянови и Цвета Манавска. Обвиняем по делото бе и покойният Иван Тодоров-Доктора, но след убийството му наказателното производство срещу него бе прекратено. Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу братята Мирянови, Петров и Манавска за това, че са създали организирана престъпна група. Схемата е действала през 1997 г. и с нейна помощ са "изпрани" 99 милиона лева от фирмата "Амигос 3" чрез цигари, транспортирани през България за Македония.

08 Октомври 2006

Прокуратурата в Русе съобщи за нови злоупотреби с парите за наводненията. Образувано е досъдебно производство срещу ръководители на фирми, които са усвоили пари за преодоляване щетите, но не са изпълнили поетите ангажименти. Засега сумата, за която се разследват, е 90 000 лева.

17 октомври 2006

При съвместна операция на Национална служба “Полиция” и испанската полиция беше разбит канал за трафик на жени с цел сексуална експлоатация.
Ръководител на групата е 35-годишния Кирил Джалев, по прякор Кико от Симитли. Той е бил арестуван на Канарските острови заедно с още 32 лица, 15 от които са български граждани. Арестуваните все още са в Испания и предстои да се уточни къде ще бъдат съдени.
Жертвите са над 500 жени от Източна Европа, предимно от България. Жените са напускали страната легално. Били са прилъгвани с обещания за работа като сервитьорки и домашни помощници. Отпътували са предимно със самолет. След пристигането на Канарските острови, паспортите им са били отнемани.
Следва продължение ...

Ангел Йорданов

В. „Про & Анти” , брой 10, 9 – 15 март 2007 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар