петък, 16 януари 2009 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 5





31 януари 2002

Димитър Димитров - Маймуняка почина в болницата. Покушението срещу боса от бившата групировка ВИС беше извършено в началото на седмицата. Днес следователите трябваше да разпитат Димитров. Маймуняка е починал от тежък хематом в мозъка, нанесен от частиците стъкла, които са се разпръснали при взрива, обясниха лекари от Военна болница. Той е имал и проблеми с белите дробове. Смъртта му е настъпила часове преди да се проведе назначения разпит. Така още едно убийство остава неразкрито, бе краткият коментар на криминалисти.


29 юни 2004

10 подсъдими за фалита на Първа частна банка влязоха днес в зала на Софиййския градски съд.
Обвинението на прокуратурата е за извършено престъпление по служба. Наказанието е до 10 години затвор.
Един от подсъдимите като длъжностно лице на първа частна банка е Венцислав Йосифов. С другите подсъдими, той е нанесъл щети на банката за над 6 милиона лева, е написано в обвинението. Според закона, не може частна банка да се съди по текст, свързан с държавното регулиране на икономиката. Досега държавата не е спечелила нито едно от петте образувани от нея банкови дела.


22 ноември 2005

За 10 години от държавния резерв са изчезнали горива, зърно и цветни метали за повече от 200 милиона лева. Това съобщи председателят на Агенцията "Държавен резерв и военновременни запаси" Димитър Димитров.
Той съобщи още, че от него е искано да освобождава количества от държавния резерв под претекст, че са необходими на политическите сили за изборите.


15 Март 2006

Главната прокуратура ще провери големите частни колекции, включително и тези на Димитър Иванов и Васил Божков
Велчев обясни, че кражбата във великотърновския музей е повод за проверката. Тя ще трябва да отговори на въпросите дали се охраняват добре музеите и има ли подмяна на музейните фондове. И ако музеите са били повода за проверката, то една от целите е да се разреши въпроса с иманярството. Втората цел засяга подмяната на културно-исторически ценности в музеите и изнасянето им зад граница.


03 август 2006

Полицията в Царево е образувала дознание срещу сина на правосъдния министър Георги Петканов. Полицията ще трябва да уточни каква е вината на Петканов-младши за нанесени повреди на БМВ-джип, собственост на български емигрант.


02 октомври 2006

МВР не изключва възможността покойният Иван Тодоров-Доктора да е имал връзка с разбития в Бургас канал за цигари. Това според Петков е една от възможните версии.
Вчера МВР съобщи, че на 30 септември българските специални служби са пресекли контрабанден канал за цигари от Русия към страни от Европейския съюз. Иззетите цигари са за около 3 милиона евро. Задържани са два ТИР-а с руска регистрация, с общо количество над 1 200 мастербокса цигари, които са пристигнали на пристанище "Бургас" с ферибоот от Новоросийск.

26 октомври 2006

Седем експертизи прие Софийският градски съд на първото си заседание по делото срещу столичната следователка Мария Илиева.Мария Илиева е обвинена в притежаване на 3 дози хероин, преправено газово оръжие и патрони.
Следователката е задържана в началото на февруари, веднага след акция на антимафиотите, когато в малолетната й дъщеря са намерени три дози хероин. Според прокуратурата, Илиева е купила наркотика от Александър Христов, обвинен за разпространение на дрога.


08 март 2007

Доклад за изследване на риска в България, поръчан от частна швейцарска банка твърди, че най-известният политик в България и най-новият съюзник на Вашингтон в световната война срещу тероризма - Бойко Борисов е "близък съратник на известни гангстери и е свързан с почти 30 неразкрити убийства в черноморската република”.
Докладът е отпечатан в американското списание "Кънгрешънъл куотърли". В статията на списанието се твърди, че партньорството с Бойко Борисов е най-новият пример за политически компромис заради глобалната война на администрацията на Буш срещу тероризма, която кара Пентагона, ЦРУ и ФБР да се съюзяват с някои от най-корумпираните и агресивни световни лидери.

12 март 2007

България трябва да подели с Лондон луксозния автомобил "Бентли" на убития контрабанден бос Константин Димитров - Самоковеца. Британските власти са наложили запор над бутиковата лимузина, която струва около 250-300 хиляди паунда, научи "Стандарт". Още три апартамента за около милион паунда и няколко полупразни разплащателни банкови сметки са останалото наследство на Самоковеца в кралството. При конфискуване имуществото се дели между двете страни, обясниха прокурори.
На Острова има повдигнато обвинение за пране на пари срещу вдовицата на Димитров - Ангелинка, заяви Стоян Кушлев, шеф на родната комисия за конфискуване на незаконно придобито имущество.
Следва продължение...


Ангел Йорданов

Няма коментари:

Публикуване на коментар