вторник, 13 януари 2009 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 3




26 август 2005

Президентът на “ВАЙ Холдинг” и на футбулен клуб “Локомотив” /Пловдив/ Георги Илиев беше застрелян в комплекс “Слънчев Бряг”.Соченият за подземен бос Георги Илиев беше показно убит в 23,30 часа, пред увеселителния комплекс “Мултиплекс” с един изстрел в областта на сърцето.

01 ноември 2005

Състав на Софийски градски съд постанови мярка за неотклонение “задържане под стража” за Николай и Красимир Маринови известни като Големия и Малкия Маргин. В ареста остават и трима техни съучастници. Според обвинението те са поръчали и организирали подготовка за три убийства – на Иван Тодоров – Доктора, на ген. Любен Гоцев и на Никола Дамянов, от групировката ТИМ. Съдът прие, че има достатъчно данни, които сочат, че Маргините са създали въоръжена престъпна група и са подбудители за тежки престъпления.

25 ноември 2005

Ревизионен доклад е констатирал, че от Гранична полиция са отклонени 14 милиона лева. Това са транзитни такси от турски граждани, които не са отчетени в бюджета. Докладът беше разпространен в Парламента от Атанас Атанасов от ДСБ. Провереният период е от април 2004 г. до май тази година. За тези 14 месеца са отклонявани средно 1 милион месечно. Справката сочи, че 350 892 преминавания на турски граждани не са отчетени в бюджета. Таксите са от 20 до 40 евро, т.е. 13 725 702 лева са отишли някъде, но не и в държавния бюджет.

12 декември 2005

От 1998 г. до днес държавата е ощетена с поне 3,5 милиарда лева от финансови измами и източване на данък добавена стойност. Това е равносметката на “успехите” на финансовите измамници и схемите за източване на ДДС. Щетите са равни на една пета от годишния бюджет на България и са изчислени само на база на разследваните случаи.

28 март 2006

У нас просперират 6 организирани престъпни групи от мафиотски тип, заяви директорът на Национална служба за борба с организираната престъпност – ген. Ваньо Танов. Това са организации, чиито лобисти и покровители са във високите етажи на властта.

26 май 2006

Общо 8 години затвор постанови Пловдивският районен съд за трима души от сдружението “Константа”, действало по модела на финансовите пирамиди “Галакси”, “Пауърнет” и “Проксима”. Подсъдимите бяха признати за виновни, че са измамили 36 човека с повече от 160 000 лв. Генади Желев, Надя Петрова и Стефан Пашалиев са представяли сдружението “Константа” като част от европейски проект, подпомагащ средната класа у нас. Срещу 2 500 лв. И условието да създадат мрежа, новите членове получавали обещание да спечелят многократно повече.


08 август 2006

С над 30 млн. Лева са ощетени столичани от “Топлофикация” – констатира след проверка Министерството на икономиката. Това отчете пред националното радио заместник – министър Анна Янева. Проверката доказва трайно нарастване на разходите за периода от 1 януари 2003 година до 31 март 2006 година, което се дължи както на увеличението на разходите на горива, така и на разходи, които не са пряко свързани с дейността на дружеството, като например разходи за глоби и неустойки, обезценка на активи, разходи за външни услуги, както и представителни разходи, без лимитирани ограничения.
Законът не позволява интервюта с арестанти, заяви в предаването тази сутрин заместник-началникът на националното следствие Румен Георгиев. Той поясни, че бившият директор на топлофикация Владимир Димитров е нарушил задължителната следствена тайна, като е говорил пред пресата. Според една от версиите, чрез срещите и изказванията си той е дал сигнал на някого, свързан с извършените от него незаконни действия.




15 август 2006

Невъзможно е злоупотребите в “Топлофикация” да са ставали без политически чадър. Това каза в предаването “Тази сутрин” на Би Ти Ви бившият директор на Бюрото за финансово разузнаване Николай Иванов. Той смята, че истината ще се разкрие, ако бъде отворено досието на Валентин Димитров.



25 юли 2006

Бившият директор на “Топлофикация-София” Валентин Димитров се е хвалил, че е близък с Румен Овчаров. Това каза административният директор на софийската Топлофикация Христо Георгиев. Димитров, който е в следствения арест, е имал политически чадър над себе си.

Следва продължение ...



Ангел Йорданов
СДС, София


1. в. „ Про & Анти „ , брой 11, 16 – 22 март 2007 г.




Няма коментари:

Публикуване на коментар