понеделник, 8 март 2010 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 13

Петя Стаевска, майка на две деца.

11.11.2008
Какво знаем за Петя?
Тя направи семейната мебелна фирма с няколко цеха в Клисура една от най-големите марки в сектора. „Богдан мебел” бележеше десетки проценти ръст на поръчките година след година.
Беше сред онези, които обзавеждаха ударно новите перли на българския туризъм, някои от най-хитовите заведения в София, даже и къщи на френската Ривиера. Даже класиката за българския елит – Кемпински хотел Зографски, дължи новия имидж на своите стаи на Стаевска. Нейни клиенти, а и приятели бяха и редица шоузвезди – от Ники Кънчев до Ивайла Бакалова и Цеци Красимирова. Всичко това вероятно е събудило завистта на мнозина.
Последната й цел беше да наложи вината на семейната бутикова изба на бизнесдинастията Минкови с марката zeyla. Тяхната амбиция бе да върнат старата слава на Карловския мискет.
И започнаха да го правят, както сами се убедихме на партито за откриванито на бутиковия хотел Шато Копса, недалеч от Сопот. Уникалният замък с няколко изискани стаи, застлан с мрамор от Карара и осветен с полилеи от Мурано, бе създаден изцяло по идея на Петя. Със сигурност това е един от най-амбициозните туристически проекти у нас и едно от безспорните ВИП места, гарантиращо спокойствие сред 500 дка лозя.
И понеже всички ще попитате какво е това семейство Минкови, ние ще ви отговорим. Бащата на Петя е един от бащите на модерната българска фармация, а брат й е съдружник с нея във фамилните фирми.
33-годишна шефка на мебелна фирма Петя Минкова бе залята с киселина на столичния бул. „България”. Вероятна причина за нападението е грабеж, защото е отнета чантата на жертвата, след като е оплискана с изгарящата течност. Жената е настанена в „Пирогов” с около 15% изгаряния по лицето и тялото.
„Нападението срещу мен е с личен мотив и не е свързано с работата ми“, съобщи пред Дарик бизнес дамата Петя Стаевска, която беше залята с киселина преди дни пред офиса си на столичния булевард „България”. Тя посочи, че няма никакви конфликти с роднини и бизнес партньори. „Ако е свързано с работата, то е някаква жена, която въобще не познавам, просто й е болен мозъка и не може да приеме, че някой на 30 години може да постигне това, което сигурно тя не е постигнала. Аз със никой не съм се карала през последните 10 години, с никой нямам конфликти”. Това, че съм постигнала толкова много като бизнес, като клиенти, е благодарение само на лични контакти и на съпруга ми”, каза още Стаевска.
/препечатано със съкращения/

P.S. Публично известни са начините по които се уреждат взаимоотношения в неокомунистическата престъпна мрежа – показни арести, съдебни процедури, заливане с киселина, отвличания, разстрели и взривявания. До кога ?

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Добромир Гущеров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар