петък, 5 март 2010 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 9

26.09.2009

Скандално! По делата им ще ги познаете!

Въпреки предизборните обещания, правителството на ГЕРБ няма да разследва произхода на капиталите, които захранват медийната империя на ДПС. Това заяви в интервю за СКАТ премиерът Бойко Борисов.
Пред електората на ДПС в шуменското село Венец министър-председателят сподели открито за топлите си връзки с турския премиер Реджеп Ердоган. За финал Борисов и ортакът му Валентин Златев прерязаха лентата на 275-тата бензиностанция на Лукойл.


22.01.2010

Пазарджишки бизнесмени се чувстват рекетирани от кмета Тодор Попов

Месец след скандала, станал известен като "пура гейт", при който кметът на Пазарджик Тодор Попов е изпращал текстовите съобщения до местен бизнесмен, общината в града стана сцена на нов корупционен скандал - с даване на поръчки за общински обекти на избрани фирми. Скандалният разказ на местен бизнесмен Лазар Боснев е собственик на строителна фирма за ремонтни дейности. Офисът му се намира само на няколко метра от община Пазарджик
"Раздаване на обекти се прави. Раздаване на обекти, като казвам, без да се спазва дори най-елементарната процедура с три фирми, с конкурс и т.н. Има корупция. Получаваш съответния обект - правиш отчисленията 10%", казва предприемачът от Пазарджик.
В същото време колегите му от Камарата на строителите в Пазарджик са в края на свое разследване. То започва след като през миналата година девет фирми печелят малки обществени поръчки на територията на общината на обща стойност 1,1 млн. лева. Смущението им идва от това, че тези фирми не съществуват в регистъра на Камарата
"То се вижда, че не става една фирма, която е регистрирана преди два месеца преди това да изпълни инвестиция за 2 млрд. лева - то звучи несериозно", допълва Горчев.
Въпреки очакваната инвестиция от колосалните 2 млрд лева, според данните за фирмата, общият капитал на "Реал стейтс" е едва 5 000 лева. Това предизвика екипа ни да потърси собственика на адреса на фирмата. Разследването им ги отведе в един от крайните пазарджишки квартали, но там се оказа, че дори домоуправителката на блока никога не е чувал за жена с такова име.


24.01.2010

Божидар Димитров с пореден гаф! Този път с Гърците!

Божидар Димитров създаде пореден международен скандал, след като обяви Северна Гърция за исконна българска територия и допълни, че това дава право на Бойко Борисов да се намеси, и да разреши проблема с протестиращите фермери. Той посъветва премиера да изпрати обучените да смазват със сила протестите, български полицаи, като наблегна, че трябва да се изпратят ветераните участвали в потушаването на бунтовете на българските земеделци, учители и особенно опасните поради многобройноста си български пенсионери. Така гърците щели усетят отново силната ръка на потомците на Крум страшни и да се съобразяват повече с исканията българския премиер, а не само за няколко часа.


21.02.2010

София строи върху „откраднат” общински имот

Нови правни казуси може да предизвика историята с общинския имот в кв. "Стрелбище", откраднат чрез фалшив подпис на вече бившия кмет Бойко Борисов. Делото, с което общината се опитва да си върне собствеността върху терена, все още е на първа инстанция, въпреки че беше заведено преди година и половина. От "Московска" 33 не очакват скоро по него да има решение, но междувременно са започнали да строят върху 14-те дка в софийския квартал.

Скандалът с имота в кв. "Стрелбище" се разгоря през 2008 г. Столичният кмет тогава Бойко Борисов показа договор за продажбата му между общината и фирма "Сида-С", собственост на Петър Драшков, брат на тогавашния зам.-председател на ДАНС Иван Драшков. Борисов обяви, че подписът под договора е фалшив, но на базата на документа фирмата вече има нотариален акт за имота.
Впоследствие "Сида-С" бе купена от фирма "Симеон-2" на сегашния депутат от ГЕРБ Емил Димитров и съдружника му Славян Теофилов. Когато влезе в парламента през лятото на миналата година, Димитров излезе от дружеството. По-рано през годината от поста управител на "Сида-С" е освободен и Петър Драшков, показват данни от търговския регистър.
Сега собственик на имота, който е ипотекиран за 10 млн. евро, е фирма "Симеон-2". "Водим дела за терена, тъй като ние също сме измамени. Когато купувахме "Сида-С", не знаехме, че теренът е придобит по такъв начин", каза пред "Дневник" Теофилов.
Както "Дневник" писа, прокуратурата разследва над 100 случая на откраднати общински имоти само в София.


03.03.2010

Цецка Цачева си вдигна заплатата със задна дата на 3576 лева

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е издала заповед за вдигане на месечното възнаграждение на всички председатели и шефове на комисии в парламента, обави лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от Днес. Със задна дата, считана от 1-и януари, шефкта на НС получава заплата в размер на 3576 лв, зам.-председателите са с увеличение на трудовото си възнаграждение с 45%, което прави 3345 лв, изтъкна той.
Председателите на постоянни комисии се подписват във ведомост срещу 3114 лв, а заместниците им получават 2884 лв.
Янев коментира още, че милиционерската хунта на правителството на ГЕРБ води държавата до банкрут.

Няма коментари:

Публикуване на коментар