четвъртък, 29 април 2010 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 8

19.03.2010

Простреляха 18-годишно момиче в столицата

Момиче на 18 години беше простреляно в челото с газов пистолет. Инцидентът станал на автобусна спирка до бл. 350, в столичния квартал "Люлин". То е прието в институт "Пирогов" без опасност за живота.
Според първоначалните данни, по време на инцидента пострадалата е била с приятеля си. Полицията уточнява дали с тях е имало трети човек, който е вероятен извършител.
На спирката днес следобед неизвестен стреля от упор в челото на 18-годишната Моника. В продължение на час и половина, докато обработваше веществените доказателства, екипът на криминалната полиция откри една гилза и няколко фаса. Според първоначалното мнение на полицаите, става дума за наркотични цигари.
От "Пирогов" съобщиха, че момичето е доведено в болницата от приятеля си. Доктор Лъчезар Георгиев от неврохирургичния кабинет обясни, че раната е звездовидна, а по костта има опушвания, което означава, че е стреляно от упор.
"Тя говореше в множествено число, после каза, че не познава стрелеца”, каза лекарят.

30 март 2010

Куцият ром обра и Пощенска банка

Куцият ром, който точно преди седмица обра Прокредит банк в столичния кв. "Овча купел", направи нов удар. Този път на мушката му попадна клон на Пощенска банка в центъра на София.
Малко преди 11 ч , дегизиран с качулка и въоръжен с пистолет, той нахълтал в офиса на бул. "Дондуков" и изкрещял: "Всички на пода, това е обир." Клиенти и служители обаче си помислили, че става дума за шега, и не се трогнали от заплахите. Когато видели оръжието обаче, мигом легнали на земята. Най-уплашена била касиерката, която с разтреперани ръце извадила наличните пари и ги подала на бандита. Той грабнал пачките и хукнал пеша по столичния бул. "Дондуков". В бързината обаче не успял да вземе всичките пари и част от тях се разпилели по пода на банката.
Клонът се наблюдава от видеокамери, но те не са успели да запечатат лицето на серийния грабител. За сметка на това обаче снимащите устройства на съседния магазин са успели да запечатат лицето на циганина. Пристигналите на място полицаи дълго време разпитвали служителите. Направило им впечатление това, че описанието на грабителя съвпада с това на бандита, който преди седмица удари Прокредит банк.


06.04.2010

Още 143 агенти на Държавна сигурност в МВР огласи комисията по досиетата

Още 143 агенти на Държавна сигурност, заемали или заемащи ръководни постове в системата на МВР, бяха огласени днес от комисията по досиетата.
Третият по ред списък на комисията включва проверка на служителите във вътрешното министерство на ръководни постове, чиито имена започват с буквата В.
Проверката на агентите в МВР върви по азбучен ред и досега през миналия месец комисията обяви две партиди агенти "А" и "Б", възлизащи общо на 152 души.
При съставянето на третия списък комисията е проверила 638 служители. Работата по разкриването на сътрудниците на ДС във вътрешното министерство продължава.
Прави впечатление, че както и при първите два списъка, така и при третия се запазва тенденцията голяма част от действащите в момента бивши сътрудници на ДС, особено на длъжност "началник сектор" в МВР, да са назначени или преназначени през 2006 г., когато министър на вътрешните работи беше Румен Петков (БСП).


15.04.2010

Барети арестуват Човека-глас в акция „Недосегаемите”

Певецът Красимир Аврамов, известен като Човека-глас, е бил арестуван тази сутрин от барети в рамките на операция "Недосегаемите".
Баретите нахлули в дома на Аврамов, накарали го да легне на земята с белезници и покрита глава.
След като разбрали грешката си, служителите на МВР се извинили на певеца и си тръгнали, съобщава Дарик радио.
Красимир Аврамов разказа, че вероятно баретите са имали грешна информация и затова са нахлули в жилището му. Докато обясни на полицаите кой е, униформените обискирали апартамента му.
"Сутринта рано чух разбиване на врати и помислих, че има взлом, че има някакви нападения срещу мен. Тръгнах надолу, аз живея в голям мезонет и като слизах по стъпалата, видях нахлуване на барети. Сложиха ме долу на земята. Имаше следовател от прокуратурата и писмо, но след като бях известно време на земята покрит, после вече ми се извиниха. Наистина се извиниха съвсем нормално", заяви Краси Аврамов.

29.04.10

Отмъкнаха оборота на банка, пребиха охраната

Около 15.15 часа, в столична банка в кв. "Надежда" маскиран мъж нахлул, заплашил касиерката и обрал клона на софийската банка, съобщи БГНЕС.
От пресцентъра на МВР са потвърдили информацията, че маскираният мъж е ударил леко живата охрана в банковия клон, като охранителят не е пострадал.
Касиерката е дала оборота на крадеца, като тепърва се уточнява точната сума на обира.


В заключение предлагам за мъж на годината през месец април отново да бъде избран другарят Цветан Цветано – о – о – о в !

Няма коментари:

Публикуване на коментар