неделя, 25 септември 2011 г.

ПРИКАЗКА ЗА КАБИНЕТА 6

13.01.2011
Цветанов със стаж в ДС


Вътрешният министър Цветан Цветанов започнал кариерата си в структурите на Държавна сигурност.Това сензационно оповестиха от БСП на брифинг в парламента.Повод за разкритието стана вчерашната декларация на външната комисия в парламента за агентите дипломати, срещу която червените са категорично против.
Кирил Добрев информира, че министърът започва работа в изчислителния център на Централно информационно организационно управление на ДС. Социалистът се е консултирал с комисията по досиетата. Става ясно, че през 1979 година Управлението за информация и анализ в МВР, обособено през втората половина на 60-те години, преминава в структурата на ДС като Седмо управление под името Централно информационно организационно управление.
От справка в интернет пък става ясно, че вътрешният министър започва работа именно в Централно информационно организационно управление.
С какво дипломатите са по-лоши от Цветан Цветанов, попита Кирил Добрев.
Припомняме, заради работата си в структурите на бившата ДС оставка подаде заместникът на Цветанов в МВР - Павлин Димитров.

06.04.2011
Скандалът с договора за АЕЦ „Белене”


Невижданият скандал около подписаното вчера ново споразумение за строежа на АЕЦ „Белене” придоби гротескни измерения след като днес светкавично уволнения заради парафа си под документите шеф на НЕК Красимир Първанов публично обвини икономическият министър Трайчо Трайков в лъжа.
След това хвърли още по-голяма бомба, като заяви, че може би не е уволнен, както обяви министърът снощи, защото това можело да стане само с решение на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг. Първанов се е явил и на заседанието на Министерски съвет днес, за да представи своята версия по скандала.
Преди началото на правителственото заседание министър Трайков опроверга появили се слухове, че е подал оставка. Такива искания обаче вече се чуват от политическите среди.
Министър Трайков съобщи, че юристи спешно анализират доколко и как подписаното споразумение за АЕЦ "Белене" от вече уволнения шеф на НЕК Красимир Първанов ангажира България. Той още веднъж повтори, че шефът на НЕК е имал категорична забрана да подписва анекса към споразумението, който задължава двете страни до 1 юни тази година да парафират окончателен договор за строителството на централата. Въпреки забраната Първанов парафирал фаталното допълнение, станало вече известно под кодовото наименование "Допълнение №12."
Атаката се ожесточи, след като кръгът, който съветва Бойко Борисов за строежа на "Белене", започна брутално да напада Трайчо Трайков и екипа му с обвинения за некомпетентност. Целта беше, ръководството на МИЕТ да бъде изолирано от преговорите. Твърдението беше, че те "не се разбират с руснаците", а и никой не говорил руски.
И така в крайна сметка, България се оказа с договор за ядрена централа точно в момента, когато смисълът от нейното съществуване започваше да става все по-съмнителен.

14.04.2011
Заместник на Дянков спестил 200 000 лева на държавна работа


Заместник-финансовият министър Владислав Горанов е успял да спести почти 200 000 лева за две години, съобщава седмичникът "168 часа".
С част от парите е изплатен и кредит на държавния чиновник. Според имотния регистър в края на август 2007 г. Горанов ипотекира два свои апартамента в столичния квартал "Зона Б5" срещу банков заем в размер на 180 000 лева. По това време той е шеф в Министерството на финансите. Заплатата му според негови колеги е 1200 лева, пише изданието.

През 2009 г. Владислав Горанов е избран за депутат от ГЕРБ, а впоследствие става заместник на Симеон Дянков. Заслуга за издигането му има лично Бойко Борисов, твърди "168 часа", позовавайки се на информация от депутати от управляващата партия.
Заради висшия си пост в края на 2009 г. Владислав Горанов е задължен да декларира имуществото и доходите си пред Сметната палата. Според декларацията само за две години ипотечният му кредит се е стопил със 135 000 лева. Така от първоначалните 180 000 Горанов вече дължи едва 44 048 лева.
Отделно от това зам.-финансовият министър има и други 34 хил. лева в банкови влогове. Това означава, че само за изплащането на кредита си Горанов е плащал средно по около 5000 лева на месец. Ако се включат и спестяванията му, сумата става почти 6300 лева месечно.

Същевременно през по-голямата част от тези 2 години заплатата му е била 1200 лева. Доходите му скачат на около 3000 едва през последните 6 месеца на 2009 година, когато е назначен за зам.-министър на финансите. През останалата година и половина Владислав Горанов е бил началник на отдел в дирекция "Държавни разходи" в Министерството на финансите.

02.08.2011
Министри не плащали редовно за здраве



Здравният министър д-р Стефан Константинов се оказа с най-много неплатени здравни вноски в правителството, показа проверка на “Труд”.
Въпреки това нито той, нито който и да е министър е със спрени здравноосигурителни права. Причината - неплатените вноски на министрите са за много стари периоди.
Другите двама министри с големи празнини в здравните осигуровки са Ивайло Московски и Трайчо Трайков. Транспортният министър не е плащал за здраве 6 месеца през 2000 г. и 9 месеца през 2001 г. Според официалната му биография тогава той е бил председател на борда на “Монтана” АД. В партидата на Трайчо Трайков липсват плащания за 3 месеца от 2004 г., цялата 2005 и 5 месеца от 2006 г. Тогава е работил за компанията Roland Berger, пише в биографията му.
Премиерът Борисов има един месец бе осигуровки - октомври 2005 г. На 19 септември същата година генералът напуска МВР и се кандидатира за кмет на София. Той печели частичните избори и полага клетва като градоначалник на 10 ноември 2005 г.

20.09.2011
Министър Лиляна Павлова – внучка на партизанин от ”Чавдар”



Въпреки, че "мрази комунистите", както сам обича да казва, премиерът Борисов назначи за министър внучка на партизанин от бригадата на Тодор Живков.
Новият министър на регионалното развитие и строителство Лиляна Павлова е внучка на партизанин от бригадата „Чавдар”, твърдят отлично запознати. Дядо й Георги Павлов е роден в Етрополе и през 1944 г. става партизанин в бригада „Чавдар”. След това заема високи постове, сред които директор на Химкомбината в Димитровград, член на ЦК на БКП, министър на химията и металургията и председател на комитета за опазване на природната среда.
Министър Павлова е кръстена Лиляна на баба си, която е била политическа затворничка преди 1944 г. Апартаментът на баровския столичен булевард „Джеймс Баучер”, който министър Павлова е посочила в декларацията си пред Сметната палата, е наследство точно от дядото партизанин. В него Георги Павлов е живял до смъртта си преди няколко години, припомнят си съседи.
Бащата на Лиляна Павлова е зам.-ректорът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” проф. д-р Павел Павлов. Майка й е рускиня – Рая Павлова.
Проф. Павел Павлов е човекът, който има най-голям принос за увеличаване броя на висшистите сред кадрите на ДПС, разкриват източниците на „Галерия”. Роднини на Емел Етем и много други дейци на ДПС са взели дипломи благодарение на проф. Павлов. Варненският свободен унивеститет, чийто девиз е „От нас започва морето на вашите мечти”, е станал и истински инкубатор и на доктори на науките от партията на Ахмед Доган, отново под крилото на проф. Павлов. Запознати твърдят, че точно той въвежда системата за получаване на т. нар. „бързи” дипломи и докторантури. Студентите и докторантите се обучават по индивидуален план. Съкратената процедура позволява набързо да се прескача от семестър на семестър към заветната диплома. По същия начин отгоре-отгоре минавали и конкурсите за докторантури, провеждани за избрани хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар