петък, 30 септември 2011 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 11

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

08.09.2011
Решетки за шефа на обран трезор


Борислав Ралчев за пореден път поиска от съда да го освободи. Той е в ареста вече четири месеца. Снимка: Архив “Труд”
Собственикът на трезора, обран през май т. г., Борислав Ралчев остава в килията на следствения арест. В четвъртък за пореден път той поиска свободата си, като обжалва ареста си пред Софийския апелативен съд.
Ралчев бе задържан, след като неизвестни бандити обраха трезора му на столичния ул. “Евлоги и Христо Георгиеви”. Все още точната сума, която апашите са задигнали, не е ясна. Говори се, че става дума за милиони. При разследването на обира се оказа, че Ралчев упражнява незаконна банкова дейност. Прибирал спестяванията на десетки вложители срещу обещание да получават 2,4% лихва на тримесечие.
Крадците и до днес не са заловени. А разследването срещу Ралчев за незаконното лихварство се очаква да приключи в края на месеца.
“Преди седмица градските съдии ме оставиха в ареста, като се позоваха на възможността да извърша ново престъпление, ако съм на свобода, но без да се обосноват какво”, ожали се пред апелативните съдии Ралчев. След това цитира и редица членове от Наказателно-процесуалния кодекс, които според него не е спазил първоинстанционният съд. И призова: “Моля ви, да приложите закона точно.” Същото поиска и адвокатът му Георги Варамезов. Той обясни, че редица свидетели са разколебали обвинението. В разпитите си твърдели, че държали в трезора пари и ценности на приятелски начала. “Ралчев няма и да се укрие. Невъзможно е и да извърши друго престъпление, тъй като фирмата му вече не съществува”, обяви защитникът.
Прокуратурата обаче бе на противното мнение. Нейното становище приеха и съдията Веселин Пенгезов, и колегите му. Те оставиха бизнесмена зад решетките с мотива, че има доказателства, че е извършвал незаконна банкова дейност. Престъплението било тежко и е причинило сериозни вреди.

08.09.2011

Най-сетне! Осъдиха тартора на прословутата групировка 777



Босът на „Клуб 777” Атанас Мъндев е осъден на 12 години затвор, има право да обжалва присъдата в срок от 15 дни.
Атанас Мъндев е осъден да лежи 12 години на топло, след като повече от 10 пъти делото бе отлагано. Сливенският окръжен съд призна шефа на групировката „Клуб 777” за виновен по обвиненията за ръководене на престъпна група и трафик на хора с цел проституция.
По делото за пране на пари присъдата тепърва предстои да бъде обявена.
Атанас Мъндев има право да обжалва 12-годишната присъда в срок от 15 дни. Повече от година и половина делото бе отлагано заради здравословните му проблеми. Дори докато четоха присъдата линейка и кардиолог вардеха мафиота да не му прилошее.
Припомняме, че групировката „777” бе основана през 1998 година и действаше у нас и в чужбина повече от 10 години. Атанас Мъндев е осъден заедно с още пeтима души, участвали в престъпната групировка, също получили ефективна присъда между 6 и 11 години затвор, както и да заплатят глоба от 20 000 лева глоба.
Според запознати присъдата и глобите са смехотворни на фона на престъпленията, извършени от страховития бос и съучастниците му.
„За толкова години са изпрали милиони, а 20 бона им е бил оборотът само за ден! Как очаквате да влезем в Шенген с такова правосъдие”, възмущават се форумци.

14.09.2011

Хотелът на Ванко 1 става административна сграда


Бившият хотел на Ванко 1 в Пловдив ще стане административна сграда. Министерският съвет разпореди отнетият имот да се ползва за офиси на местни чиновници.
Преди две години Окръжният съд в Пловдив конфискува хотела в полза на държавата по закона за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност.
Седеметажната сграда е известна със статуята на Исус Христос, поставена на върха й.
В полза на държавата бе отнет имот от 416 кв. м и седеметажен хотел, собственост на бащата на рапъра Ванко 1 Петър Главчев. Това решение на Окръжен съд потвърди Пловдивският апелативен съд.
Общата стойност на конфискуваното имущество е над 810 000 лева. Делото беше образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.
В хода на съдебния процес е доказано, че Петър Главчев е реализирал доходи под средната работна заплата. Съпругата му Цветана също не е имала високи доходи. За проверявания период от 1981 до 2006 г. Главчеви са изразходвали общо 1 млн. 165 хил. лв., а доходите им са само 155 хил. лв.
Съдът не прие твърденията на бабата на Ванко 1 за реализирани доходи от 25 хил. лв. от продажба на гоблени.Магистратите са взели под внимание и факта, че бащата на Ванко 1 е осъждан и бил зад решетките за склоняване към проституция.
Не беше доказано твърдението на ответника, че е получил 200 000 лева заем от тъста и брат си. Заключението на назначената експертиза показва, че действително дружеството „Главчев Груп ООД" е теглило банков кредит от 400 000 лева, но той е бил погасен предсрочно през май 2003 г. без да са налице законни източници на тези средства.
Апелативният съд прие, че банкови и други кредити не представляват доход, защото подлежат на връщане.


29.09.2011

Нападнаха и осакатиха един от "Недосегаемите"


Би Ти Ви съобщи, че става въпрос за 42-годишния Васил Лазаров .Снощи в столичния квартал "Сухата река" е бил открит мъж с отрязани уши и прерязани ахилесови сухожилия, съобщиха от МВР.
Мъжът е бил намерен в близост до автомобила си "Мерцедес" S-класа.Впоследствие е установено, че пострадалият е 42-годишният Л.В., който е криминално проявен.
Би Ти Ви съобщи, че става въпрос за Васил Лазаров - един от арестуваните през юни при акция "Недосегаемите".Тази сутрин от полицията съобщиха, че състоянието му е тежко. Опасност за живота му обаче няма.
Нападателите са били няколко и се издирват, съобщи Би Ти Ви.

30.09.2011

Кирил Рашков остава в ареста - можел да извърши други престъпления


Кирил Рашков остава за постоянно зад решетките. Магистратите взеха решението при изключителни мерки за сигурност - жандармерия и полиция охраняваше съдебната палата в Асеновград. Най-тежката мярка "задържане под стража" беше взета, защото има достатъчно доказателства, че той е отправял закани за убийство, а и има опасност да се укрие.

Скандалното държание на Кирил Рашков, който през последните дни сипеше закани, днес бе заменено с примерно поведение. По делото са разпитани над десет свидетели, които потвърждават, че Рашков е отправял закани за убийство. Приложени са и записи от видеокамерата при дома на Веселин Христов, на която ясно се вижда как Рашков сипе закани и казва "Ще те убия, ще убия теб и приятелката ти", след което се хваща за кръста и вади нож.
Адвокатът на Рашков Даниел Ангелов опита да издейства по-лека мярка за клиента си, като изброи куп болести, от които страда той - захарна болест, високо кръвно и болно сърце. Пред съда Рашков изрази съжаление, че се намира в залата. "Съжалявам че съм в тази зала. Не се чувствам виновен. Искам по-лека мярка, защото съм болен и едвам издържам”, каза той.

Неговият охранител е заявил, че той се готви да бяга в Сърбия след инцидента в Катуница. Съдът прецени ,че има опасност Рашков да се укрие, да повлияе на събирането на нови доказателства и го остави зад решетките. Хора скандираха "Убиец", докато го вкарваха в полицейската кола.

"За тоя убиец искаме най-тежкото наказание. Той и децата му да не излизат от затвора, докато са живи. Един път той ме е заплашвал със смърт", разказа жител на Катуница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар