вторник, 27 септември 2011 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА – 6

24.03.2011

28-годишният бизнесмен Георги Танев е убит тази нощ


Георги Танев, 28-годишният собственик на строителната фирма „Евробилдинг инженеринг“ и бивш президент на ФК „Нефтохимик“ в Бургас, е бил намушкан с нож при скандал в еротичен бар рано тази сутрин. От болницата в Бургас съобщиха, че той е починал. Нападението е станало около 3,23 ч. на ул. „Лермонтов“ 11 пред еротичния бар „Интрига“, където той се е забавлявал.
Смята се, че е възникнал скандал преди нападението.30-годишният Танев е бил със сериозни увреждания в коремната област, изгубил е много кръв и въпреки направената му спешна операция, хирурзите не са успели да го спасят.
От полицията уточниха, че има и втори по-леко пострадал мъж на 26 години.Той е бил намушкан в областта на гърба, но е без опасност за живота.Задържан е и предполагамият извършител – 28-годишният Д.С. от Бургас, който е бил разпитан.Полицаите работят по установяване причините за инцидента.
Георги Танев пое издръжката на футболния клуб през 2009 г. с амбицията да възроди славата му и да го върне в А-група.Рецесията и икономическата криза засегнаха сериозно бизнеса му с недвижими имоти и в края на миналата година той се оттегли.

24.03.2011

Седем години затвор за Ивайло Дражев


На 31 юли 1998 година около 8.00 часа на пътя Созопол - Бургас, близо до Черноморец, Дражев се удря челно в автомобил от Велико Търново. При инцидента загиват двама души.
Дражев е лишен от право да кара превозни средства за пет години. Той трябва да плати граждански иск в размер на 55 000 лева и държавни такси около 2000 лева.
Ивайло Дражев влезе в управата на ФК Черноморец Бургас в края на 90-те години, когато първоначално пое издръжката само на школата. Скоро след това Община Бургас му прехвърли изцяло правата върху футболния клуб и му даде спортен комплекс Черноморец на концесия за 35 години.
През 2005 година обаче Черноморец изпадна в аматьорския футбол, а самият Дражев отказа да продаде клуба, марката и всички немаретиални активи на друг кандидат. В последствие се оказа, че Ивайло Дражев е регистрирал на няколко места ФК Черноморец Бургас, включително в София и Сливен.
През 2006 година Дражев регистрира клуб Черноморец Бургас-София, който малко по-късно промени на Черноморец Бургас-България, взе лиценза на спечелилия промоция Конелиано и участва в А група.


11.05.2011

Разбиха нелегална мрежа за онлайн залагания


МВР разби мрежа за "черно тото", която по изчисления на държавните институции е ощетявала държавата с около 150 хиляди лева месечно. Проверени са 23 пункта, предимно в Южна България. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че зад "черното тото" стоят футболни босове.
От МВР обясняват, че са атакували собствениците на 23 заведения в Благоевград, Сандански, Петрич, Пловдив и село Първомай. Там имало абонирани за чужди сайтове за залагания, през които минавали стотици залози в букмейкърски къщи извън страната.
Залозите се правели организирано и без разрешение. Схемата в общи линии представлява по-добри коефициенти, по-добри печалби и неплащане на данъци.
„Официално те са работили като питейни заведения, кафенета и барчета, но нелегално в тях са се извършвали онлайн залагания за един австралийски сайт”, обясни Божана Илиева - говорител НАП-Пловдив.
В осем заведения данъчните са засекли нарушения. В три липсвали касови апарати. Но и двете констатации нямат общо с нелегалния хазарт - става въпрос за умишлено укриване на приход и неплащане на данъци.

За редовните участници в нелегалните залагания в един от проверените пунктове в Петрич няма нищо незаконно в дейността им. Според тях ударът е дошъл от лицензираните в бизнеса.
От МВР твърдят, че в основата на създаването на мрежата от нелегални пунктове стои група от влиятелни бизнесмени, които организирали и контролирали незаконната дейност на територията на страната.
„Сериозна структура стои зад това, което е извършвано на територията на страната. Със сериозно влияние на определени личности. Но не бих искал да споменавам имена. Има и собственици на клубове”, лаконичен бе вътрешният министър Цветан Цветанов. Благодаря.
„Не се занимава с такива неща и не се притеснявам от арести. Нямам представа, бях в чужбина. Не съм на ясно. „Никога не съм се занимавал с такива неща”, заяви президентът на Локомотив Пловдив Константин Динев.Собственикът и изпълнителен директор на Пирин Емил Наков каза, че Разлог не е Благоевград и това не касае клуба.


И холандците пропищяха от българската футболна мафия


Холандското издание “Фотебал Интернационал” публикува материал за бившия играч на Левски Андвеле Слори. Списанието твърди, че крилото избягал от България заради футболната мафия в страната. Холандците са се добрали до договора на играча със сините и го определят като скандален.
“Изглежда, че българският футбол е под контрола на мафията. Преди години стадионите бяха пълни, а сега ходят едва няколкостотин души, всички от тях са съмнителни фигури. Футболните срещи се продават, а играчите са превръщани в роби заради неизгодни договори”, пише изданието.
Съобщава се още, че в Холандия пазят копие от договора на Андвеле Слори с Левски. Твърди се, че той е абсурден, защото в мига, в който играчът е подписал, 50% от правата му автоматично са преминали в ръцете на футболен агент.
В родината му се смята, че това е основната причина бившето крило на Фейенорд и Уест Бромич Албион да избяга в Австралия.

Още един уреден мач в България на прокурор


06.07.2011


Ботев (Враца) ще сезира прокуратурата срещу Спортист (Своге), съобщи изпълнителният директор на новия член на елита Пламен Николов. Той добави, че последните два гола в контролата, спечелена от Ботев с 4:0, са паднали прекалено лесно и играчите от Своге не са играли според възможностите си. Мачът се игра тази сутрин в Правец.
Както е известно, ръководството на Етър пък поиска разследване срещу собствените си футболисти заради съмнения в симулативна игра в баража за влизане в "А" група, загубен с 1:3 от Светкавица.
"Ще сезираме прокуратурата срещу Спортист, защото последните два гола в мача бяха съмнителни. Те паднаха в последните 10 минути, а противниковите футболисти пропускаха нашите да минават през защитата. Последните 10 минути Спортист не игра. Ръководството на Ботев (Враца) не е доволно от проверката.
През първото полувреме имаше футбол, но в последните 15 минути гледахме пълна пародия. Ние няма как да кажем на сърбина, който е на проби, да не вкарва. То не бяха инструкции, които чувахме, то не беше чудо. Да, нямаме видеозапис на мача, но пък могат да се проследят залозите и как са се движили те, особено в последните 15 минути.
След като поведохме с 4:0 тези, които постоянно даваха инструкции, си тръгнаха спокойни, задачата е изпълнена. Случилото се в края и резултатът като цяло са страшни, защото това е отбор, който ни победи три пъти за първенството. Все пак в момента ние имаме много футболисти, които пробваме", заяви Николов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар