вторник, 8 ноември 2011 г.

ЪНДЪРГРАУНД 10

Алексей: Кървава баня, ако не си получа 100-те млн.?!

Razkritia.com


Алексей Петров-Трактора подготвя гангстерска война, която ще доведе до кървава баня, ако не му дадат желаните 100 млн. лв.
Предстоящият кандидат-президент Алексей Петров, а също и престъпник №1 в държавата от близкото минало, е заплашил босовете от ъндърграунда, че ще започне гангстерска война, ако не си получи 100-те млн. лв., пишат от “Всеки ден”.
Според изчисленията на Трактора парите са точно толкова, колкото е загубил, докато беше в ареста.
Сега иска да си разчисти сметките, като си получи своето, в противен случай ще настъпи мафиотскавойна. Мангизите му трябват спешно, за да може да си финансира президентската кампания.
Според източниците на пресата става ясно, че преди няколко месеца Алексей Петров-Трактора се е срещнал с хора от обкръжението на Христофорос Аманатидис-Таки.
“Октопод”-а предложил да спре медийната атака срещу укриващия се в Южна Африка и двамата да започнат съвместна работа, но така и не получил отговор на офертата си.
А сега, както е известна поговорката сред подземния свят: “Ако не си с мен, значи си против мен”, то и тук това ще бъде причината за започването на нова гангстерска война.
Ядосаният Алексей Петров заявил, че в такъв случай ще има кървава баня!
Щом като Таки не желае съдействие и да изплати 100-те млн., които Трактора загубил, докато беше в панделата, то тогава лошо му се пише.
Бойните действия щели да преминат през силовите структури на Антон Петров-Хамстера, а мокрите поръчки били раздадени около същия онзи басейн, край който имаше покушение срещу Алексей Петров.

02.08.2011

Опитаха да убият основен свидетел срещу Алексей Петров-Трактора?


Неизвестни лица са направили опит да убият основен свидетел по делото срещу Алексей Петров. Можело е да се стигне до катастрофа с тежки последствия, но по случайност, човекът закарал колата си в сервиз преди да тръгне на дълъг път. Автомонтьорите, открили повредата, са категорични, че повредата е умишлена и нанесена съвсем професионално. Възможно е било да доведе до фатален край пътниците в колата при следващо пътуване.
От следствието проверяват всички сътрудници на Трактора.
Един от заподозрените е ординарецът на Алексей Петров, Мануил Сираков-Мончо. Според хора от тяхното обкръжение, бившата барета се страхувала от подслушване и поверявал телефоните си на Мончо. На него била поверена и задачата да следи Ива, половинката на Трактора, по времето, когато той бе задържан в ареста.
Мончо попада в полезрението на разследващите след атентата пред в. „Галерия“. Очевидци твърдят, че е бил забелязан в близост до редакцията на вестника преди взрива.
Подобно устройство се е взривило на 8 април 2001 г. В Плевен, пред дома на Георги Цветанов. Той е сред основните свидетели срещу „Октопод“-а. Делото по случая е прекратено от прокурорка в града 24 часа, след като е изтекъл срокът за разследването, което е необичайно. Хората в града си го обясняват с факта, че съпругът й има бизнес с приятел на Трактора.
Сираков е собственик на „Атлас“ ЕООД, създадена през 1993 г. от Алексей Петров, с името „СД Атлас“. Той е и член на борда на директорите на „Вит-97-Автотранспорт“ АД, също рожба на доцента.
Манчо е довереник на главата на „Октопод“-а, но досега винаги е оставал в сянка. Той е част от семейството на бившия милиционер – бившата барета е девер на сестра му. Близки до Петров твърдят, че станал особено ценен, след арестуването му. Сираков бил връзката между Трактора

Защитеният свидетел №1 срещу Баретата е убит

Razkritia.com


Жертвата на поредната кървава саморазправа в ъндърграунда е Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора. Вестник „Уикенд” се е добрал до информацията чрез свои източници от подземния свят. От нея става ясно, че Боксьора е гръмнат и заровен незнайно къде от хора на Тони Хамстера. Причината – променени показания. Криминалният инцидент е станал неотдавна. Преполага се, че 41-годишният бандит има същата съдба като тази на автоджамбазите Кирил Божилов – Цигането и Иван Пайнавелов – Сапата. Автокрадците, предполага се, са заровени в Плана планина от хора на Наглите. Дирите на Тихомир Георгиев се губят от момента, когато преди около 10 дни е напуснал софийския си апартамент и се е качил в масленозелена „Алфа Ромео”.
Съдбата му, подобно на тази на Мето Илиенски, остава неизвестна. Проверка на полицията, направена в дома на Тишо Боксьора, показала, че последният не е възнамерявал да напуска задълго жилището си. Излизането от вкъщи за него е било изненадващо и неприятно.
В средата на юли, в съда, Боксьора се отказа от направените вече показания срещу Тони Мамата и Златко Баретата. Показанията му в съдебната зала бяха квалифицирани като цирк. Това, което каза пред прокурорката, беше коренно различно от изповяданото отпреди две години. Тогава Боксьора се разприказва надълго и нашироко, спомена имената на хората, държащи дрогата по райони, уточни каналите, през които влиза хероинът и парите, които се въртят в тази търговия. Назова и имената на полицаите, получаващи подкупи от Баретата. Натопи Златомир Иванов в поръчков разстрел. Последно обаче защитен свидетел номер едно се е отказал от показанията си срещу получен подкуп от 200 000 лева и гаранция от страна на бившия командос, че няма да го вкара в затвора за убийството на млад мъж в град Момин проход. Заради това престъпление съдът го бе осъдил на 15 години затвор и 260 000 кръвнина. Сега обаче според твърденията на Демби, Боксьора най-вероятно е мъртъв, а трупът му – разчленен. Пак според Димитър Вучев, жестоката му кончина се дължи на факта, че не е бил свидетел само срещу Баретата, ами и срещу Сако. Самият Демби първоначално бил заподозрян като поръчител на отвличането и екзекутирането на Боксьора, но твърди, че няма нищо общо. Освен това Демби, ужасен от случилото се с Тихомир Георгиев, предпочел сам да влезе в ареста, където е от три седмици, за да не бъде елиминиран.

08.11.2011

Съдия от скандала с Красьо поема “Октопода”


Съдия Румяна Ченалова, която изскочи от лобисткия скандал "Красьо Черния" ще гледа първото дело от сагата "Октопод". Името й бе съобщено от Софийския градски съд, където прокуратурата внесе обвинителния акт за организирана престъпна група за рекет и изнудване срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров и още 5 души.
През февруари 2010 г. Ченалова бе наказана дисциплинарно с понижаване в ранг за срок от 2 години. С контактите си с плевенския бизнесмен Красимир Георгиев, станал известен като Красьо Черния, съдия Ченалова е нарушила етичните норми на магистратите.Така Висшият съдебен съвет мотивира наказанието й, потвърдено след това от две съдебни инстанции. За нея бе установено, че е говорила над 30 пъти с бизнесмена, спряган като сенчест кадровик на съдебната система. Обяснението й пред ВСС бе, че звъняла на Красьо, защото търсила работа на сина си.
През април м.г. Ченалова чете оправдателната присъда за пране на пари, източени от САПАРД на президентския спонсор Людмил Стойков. От нея "виновен" чу другият бизнесмен, обвинен по делото - Марио Николов. Съдът му определи 10 години затвор. Присъдата по наблюдаваното от Брюксел дело още не е в сила.
През юли т.г., когато се очакваше Ченалова да чете присъдата за двойното убийство пред дискотека "Соло" в София, тя прие, че делото не е изяснено и възобнови съдебното следствие.
Законът дава на Ченалова 3 месеца, за да насрочи делото срещу Алексей Петров, или да го върне на прокуратурата, ако открие съществени пропуски в разследването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар