неделя, 27 ноември 2011 г.

Нови свидетелства за гангстерско минало на Бойко Борисов, медиите мълчат

Една новина от Шуменския съд за срещи на премиера Борисов с гангстера Сретан Йосич и босове от СИК, които обсъждали как да го назначат в МВР, беше премълчана от българските медии. Подсъдим по делото “Килърите”, който е бил шофьор и охрана на гангстера Милчо Бонев-Бай Миле, казва още пред съда, че Борисов по онова време отговарял за канал за наркотици, че като шеф на фирма “Ипон” издал разрешителните на охраната на бай Миле и др.

Каквито и резерви може да има срещу такъв свидетел, неговите показания пред съда съвпадат с други подобни свидетелства пред съда в Белград от 2009 и 2010 г. (виж по-долу). И е недопустимо в демократична държава със свободни медии такава новина да се премълчи и да остане без коментар. Случаят показва, че у нас медиите са контролирани.

Новината съобщиха накратко в новините по БНР, по-подробно “Медиапул”, в. “Сега”, предаде я в сайта си агенция “Кросс”, а оттам и 1-2 маргинални сайта, блогове, Фейсбук. Уви, контролираните от правителството медии вече могат само частично да скрият новина.
По повод новината сайтът “Биволъ“, направи по-подробна публикация-обръщение към главния прокурор:


На помощ, господин Велчев! Премиерът ни е бандит!

25.11.2011 Шуменски окръжен съд

Подсъдимият по делото „Килърите” Васил Костов - Кеца разказва за среща в София между Бойко Борисов, Бай Миле и Сретан Йосич, предава БНР.

Кеца разказа за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Бай Миле. Лично присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те говорили как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин. Кеца каза още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле са издадени на фирмата „Ипон” собственост на Бойко Борисов по онова време…

„Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция”, допълни той… Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиенски”, обясни Кеца. (виж новината по-подробно в агенция “Кросс”)

07.04.2009 Окръжен съд в Белград

Eдин от най-големите балкански и европейски наркобосове Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердам заявява, че по времето, когато е бил в България, е бил закрилян от главния секретар на МВР Бойко Борисов и от бизнесмена Николай Гигов.

(Б. р. - освен Сретан Йосич, година и половина по-късно, на 30 ноември 2010 г., защитен свидетел срещу него - Томислав Марянович - също каза пред съда в Белград, че “Бойко Борисов, по времето, когато е “главен секретар на полицията”, е бил човекът на Сретан Йосич и на дясната му ръка Слободан Джурович в България.” Това признание също беше прикрито от българските медии като маловажно и цитирано тук-там в обща информация, без заглавия)


05.09.2006 София, Посолство на САЩ, секретно, не за чужденци

Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.

(Г-н главен прокурор, къде сте? В изложеното по-горе има всичко необходимо за прокуратурата да се самосезира и да образува досъдебно производство.

Има свидетел в България, защитете го и го разпитайте.

Има свидетел в Сърбия - поискайте да го разпитат българските разследващи.

Има данни за престъпна дейност на Борисов в партньорска правоохранителна служба на САЩ (SIMO) - изискайте ги.

Г-н Велчев, ако не вярвате на Кеца и на Йоца, не вярвате ли поне на ЦРУ? Или допускате, че ЦРУ си оправдава парите с информация от Кеца?

Няма коментари:

Публикуване на коментар