понеделник, 27 февруари 2012 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 105

Бизнесменът Христо Сираков, по-популярен като Ицо Стоте манекенки, сензационно потърси сродната си душа в риалити шоу по ТВ7.

Доказаният плейбой е роден в София, учил е във Френската гимназия, прекарвал е летата си в Париж при леля си. Баща му е бил търговски директор на авиокомпания "Балкан" и представител на "Ер Франс" за България. Като благонадежден и подготвен кадър Христо Сираков е бил одобрен от Държавна сигурност да работи в "Интерпред" и да пътува по чужбина в ерата на социализма. Внасял е машини от Япония, търгувал е с Италия. Първата му печалба от сделка е 5000 германски марки.

ДОСИЕ

• Христо Сираков е един от босовете в кожения бизнес. Върти фабрика за преработка на кожи, чийто притежател стана преди няколко години.
В миналото е бил представител на "Алфа Ромео", както и на оръжията "Берета" за България и Балканите.
• Известно е приятелството му с кумата на Жени Живкова – Лора Видинлиева. Гостува често в Кейптаун, а за последната Нова година заведе при вдовицата на Грашнов и приятелката си Петя Григорова – водеща на “Бързи пари” по НТВ.
• Преди четири години Христо Сираков заведе в приказното южноафриканско имение на Лора Видинлиева на брега на океана и Ирен Онтева. Там българската манекенка простреля със сексапил и чар право в сърцето МВР-министъра на ЮАР Бутулезе.
• Христо Сираков доста често прескача до Монте Карло, но засега никой не знае дали зад пътешествията му до Меката на хазарта в Европа се крият комарджийски бизнесинтереси или комарджийски увлечения.
• Основните бизнес партньори на Христо Сираков са видни предприемачи от Русия, Украйна и Италия.
• Тънък ценител на женските прелести, Христо Сираков си е завоювал завидния прякор “Ицо стоте манекенки”, но досега е дарил с рожба само Ирен Онтева, която зачева от него сина си Кристиян.
• Завистливи манекенки и клюкари пуснаха мълвата, че Христо Сираков е купил на майката на сина му разкошна къща, но истината е, че най-скъпият дар за Ирен Онтева досега е БМВ.
• Христо Сираков е не само нежен кавалер, но и любящ баща. Почти всеки уикенд бизнесменът взема Кристиян и гледа да угоди на всичките му детски капризи и глезотии.
• Дни преди Ирен Онтева да роди общата им рожба, Христо Сираков замина с любимата на Слави Трифонов – Алекс Раева, на шопинг в Милано.



БАЩАТА НА ДЕТЕТО НА ИРЕН ОНТЕВА УБИЛ ЧЕНГЕ!

05.09.2007


Известният като Ицо Стоте манекенки бизнесмен - Христо Сираков, размазал с колата си служител на МВР при хотел “Плиска” в София

Софиянката Лиляна Иванова специално за “ШОУ” разкри, че бизнесменът Христо Сираков, който е син на личния пилот на Тодор Живков, е затрил баща й. Интересът на редакцията към Иванова бе провокиран от публикувания във вестника разказ на дъщерята на писателя Дико Фучеджиев - Милена. Нека припомним. Преди четвърт век 26-годишният Христо Сираков, син на личния пилот на Тодор Живков, след безумно шофиране блъска ладата си в електрически стълб. На място умира возещият се до него Ради Радев, син на големия режисьор Въло Радев. Возещата се на задната седалка 19-годишна негова годеница, която носи в утробата си бъдещото им дете, е натрошена, с размазани и смачкани вътрешности. Бог дарява живота на майката и нероденото й още сираче. Сатаната обаче я преследва с кошмара от трагедията - сигурно до гроб - и в САЩ, където Милена бяга от ужасяващия спомен малко след 89-та. Самият виновник за смъртта - Христо Сираков, изтърпява странна двугодишна присъда по време на която, едва ли е видял затворническите решетки отвътре.

В края на изповедта си дъщерята на писателя и някогашен директор на Народния театър си припомня, че няколко години след собствената й трагедия синът на Татовия пилот е помел човек с колата си, но поредната му жертва май се била разминала със смъртта, казва Милена.
“ШОУ” обаче установи, че Фучеджиева не е наясно с фаталния край.
На 13 март 1989 г. Христо Сираков помита на зебра, този път с “Форд Ескорт” /собственост на японската фирма “Ничиволен” - б.р. /, 66-годишния Слави Стоянов. Жертвата умира само след 20 минути в “Пирогов”. “Баща ми беше пенсионер, но фактически продължаваше да поработва към МВР и беше толкова здрав физически, че имаше само един пломбиран зъб. Това е бил единственият му здравословен проблем през живота. Всички си мислехме, че ще живее сто години. Не му било писано. Ние имахме една-единствена свидетелка, която е видяла всичко и е чула последния му предсмъртен вик. Тя казва, че баща ми е ударен с такава скорост, че изхвърчал на метър над колата и тялото му прелетяло 15 метра по-нататък.
Беше толкова смлян, че когато го погребвахме, все едно малко дете полагахме в ковчега. А той беше едър широкоплещест мъж. Може да ви се струва невероятно, но след деня на смъртта му 13 март 1989 г., едва тези дни успяхме на видим лицето на убиеца във вестника ви. Тогава цялата история започна да се точи и първо мина през два етапа. Цяла година се точиха следствени действия, връщане на експертизи. Всичко се правеше само и само прокуратурата да не предаде нещата в ръцете на съда. Мина година и нещо и разбрахме, че прокурорката, чието име вече не си спомням, излезе със заключение, че няма данни за престъпление.
Едва когато започнаха да се случват тези неща, разбрахме, че Христо Сираков не е случаен. Едва сега, от вашия вестник, научаваме, че първият му баща е бил пилот на Тодор Живков. Но явно в семейството им е имало развод между двете пътни убийства, защото тогава вече се говореше, че баща му - вторият, или поне мъжът, който живее с майка му, е бил някакъв важен адвокат, също с големи връзки. Усетихме го още когато разбрахме, че нашият адвокат започна да ни предава и накрая ни изостави. Ясно беше, че е в комбина с важния адвокат. Назначиха ни служебен адвокат и той се помъчи, но какво можеше да направи човекът срещу тях. Оттук-оттам ни казаха и защо прокурорката бърза да прекрати делото. Вече беше лятото на 1990 г., предстоеше световното по футбол и се разбра, че Христо Сираков с антураж от жени е заминал за Италия. Това е било причината така да се разбърза прокурорката да прекратява делото. Така, че на тоя етап всичко приключи. Край. Все едно нищо не е станало. Тогава ни посъветваха да пуснем до началника на прокурорката персонална жалба срещу нея с всички данни от експертизите. Ако нищо не стане, да се оплачем още по-нагоре и т.н. Това беше единственият ни шанс, защото всеки си пази гърба и гледа да не го топят лично през главата му. Идеята проработи и се заточи двугодишно съдебно дело. Накрая го осъдиха две години условно.
Ето и един от бисерите в мотивите на съда за условната присъда: “ Още повече, че подсъдимият живее в чужбина, деянието е извършено преди три години и една ефективна присъда само би преградила пътя той да се върне в страната при своите близки.” През всичките тези години така и не видяхме физиономията му, защото той изобщо не се появи. Никой не го е търсил, защото се водеше с неизвестен адрес. Майка му заяви пред съда, че Христо Сираков е в чужбина, но не знае адреса му, не й се бил обаждал. Криеше се като лалугер. Знаем само, че човекът, който уби баща ми, живееше на “Ангел Кънчев” 32 и винаги заобикалях този адрес, когато минавах оттам. Благодаря ви, че поне можах да зърна физиономията му във вестника ви. Смятах, че той още е някъде в чужбина”, - приключва кратката си история Лиляна Иванова.


Славей КОСТАДИНОВ


Б.р. Верни на нрава си да бъдем обективни дадохме думата и на многоуважаемия от нас Христо Сираков. Оказа се, че той е в чужбина и пожела да коментира трагичния инцидент в следващия брой.


Христо – Стоте манекенки затъна в борчове – дължи 2 млн. евро на банките

Милионите и несметните богатства на дъртия тузар Христо Сираков, се оказа химера! Докато съблазнява кандидат- булки в ново риалити шоу и им обещава охолен живот, фалитът чука на вратата на известния бонвивам. Съдия – изпълнител вече е запорирал няколко фирми на бизнесмена.
Проблемите са налегнали Христо Сираков още от 2007 г. Подмамен от бума, който преживява строителния бранш, плейбоят решава също да се втурне да инвестира. Тогава неговата строителна фирма „УИ Билд“ тегли банков заем в размер на 1,8 млн. евро. Скоро след това обаче, браншът е ударен от световната икономическа криза. Сираков едва е започнал за изплаща дълга си, когато е принуден да преустанови вноските.
През 2010 освен „УИ Билд“, съдебен запор е наложен и върху още две негови фирми „Оф Шор“ и ПМБГ. В отчаян опит да спаси бизнеса си, Стоте манекенки тегли още един крупен заем – от 2 млн. евро. Не е ясно дали някой от кредитите вече се обслужва, но и до момента фирмите на Сираков са под запор.
Малко преди посещението от съдия- изпълнител, Ицо Стоте манекенки опитва да се измъкне „по терлички“ от тежката ситуация. Бизнесменът свиква събрание, на което се самоосвобождава от директорския пост, както и от търсене на отговорност в бъдеще.
Въпреки окаяното си положение, вечният женкар не се отказва от ролята си на богат плейбой. Сираков продължава да обикаля по светски партита и да флиртува с всяка хубава манекенка като я засипва със скъпи подаръци.
Върхът на нахалството на дъртия сваляч обаче е участието му в проекта „Милионер търси съпруга“. За съжаление на закъсалия бизнесмен, кандидат – булките са все гладни златотърсачки или отчаяни самотни майки, така че няма как да случи на някоя заможна дама, която да му оправи бакиите, злорадстват интриганти.

/препечатано със съкращения/

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Огнян Донев .

Няма коментари:

Публикуване на коментар