петък, 17 февруари 2012 г.

АНТИ ДИЛОВ

/ или как се опитвам да се надприказвам с Любен Дилов – младши във Фейсбук /

•Luben Dilov-junior

17 февруари – денят, в който преди 412 години е бил изгорен Джордано Бруно е световен ден за повече топлина в науката. На този ден е посветено откритието на пернишки учени, че танцуващите мечки не спят зимен сън, понеже са прекарали много време с цигани и се страхуват – ако заспят – нещо да не им откраднат. Но това откритие не е особено политически коректно, затова следващото предизвикателство, на което се посвещават учените е да разберат: В природата , в диво състояние няма кой да гали котките. Откъде у тях се е появил навикът да мъркат?

Angel Yordanov

O sancta simplicitas! - изрекъл Бруно, когато чул пресконференцията на Нели Нешева. Той не знаел, колко добре се пласирал законът за бонусите във финансово министерство и Столична община. За разлика от танцуващите мечки, обаче, родният електорат спи през всички сезони на годината.

•Luben Dilov-junior

За човек, за когото казват, че не се продава, обикновено няма търсене. Вероятно това е първият шеф на митница в света, който може да бъде съден за издаване на държавна тайна. Смях!!!
Ваньо Танов на среща на класа на Монтанската математическа гимназия се обръща към престарялата учителка по математика, усмихайки се: „Другарко, да ви дам аз една задачка сега? Според вас, колко плащат на Кольо от Б-клас в института по математика към БАН за това, че може да смята и колко ми плащат на мен в митницата за това, че не мога да смятам?”

Angel Yordanov

Законът за търсенето и предлагането, известен още като "Законът Борисов" изисква да си лепите на задниците ценови етикети с печата МБМД. А ,ако се предлагате по мобифона вместо телефонен номер, набирайте номер на банкова сметка и ЕГН.Голяма работа, че не можете да смятате - и Дянков не може ...

•Luben Dilov-junior

Общото между женските гърди и вечерната водка е, че една е малко, а три – вече много. Фразата „мъжете искат само едно” се употребява най-вече от дами, на които – по принцип – това „едно” твърде рядко им го искат. Но има нещо наистина несправедливо за жените в законите на наследствеността: 9 месеца носят бебето, 5 часа го раждат, 3 години не спят по цели нощи заради него, а накрая – то на баща си приличало!

Angel Yordanov

Разликата между жените и мъжете е, че жените искат всичко от един мъж, докато мъжете искат едно нещо от всички жени.А децата не винаги приличат на бащата. Бойко Борисов например прилича на партията - майка БКП.

•Luben Dilov-junior

Главният секретар на МВР нямало да подава оставка, а ще се учи на етика при полицейските операции. Етичният палач, като замахва с брадвата , винаги казва: „Не мърдай, за да не ти ударя пръстите!”. Още подобни новини: Синът на звънарката от катедралата „Св.Александър Невски” можел в голямото междучасие да дръпне за косите седем момичета едновременно. Джена Джеймисън прави кавър-версия на Жул Верн – филм за автостопа, озаглавен „Около света за 80 минета”. При лудият от Курило, която се смята за Хенри Осми има сериозно подобрение. Вече се мисли за Хенри Трети.

Angel Yordanov

И още ...Квазимодо от катедралата Нотр Дам можел да облъчи седем депутатки от ГЕРБ едновременно, затова му викали Лъчо Мозъка. Искра Фидосова също искала да прави минети в кавър версия на Жул Верн, но имало опастност да потопи завинаги Наутилус. А при лудият от министерски съвет има влошаване, защото вече се мисли за премиер...

•Luben Dilov-junior

На Месопустна задушница, преди Великденския пост, третият брат припомня: „Тя имаше пламенно сърце, владееше три езика и мислеше за трима, ценеше ябълките, природата и женската красота. Винаги ще помним триглавата ламя!”

Angel Yordanov

На Мутраджийска задушница, преди Великия вот, Големият брат припомня : " Той имаше болен мозък, можеше да казва на бански английски - конгручулейшън, обичаше чуждите пари и жени. винаги ще помним Премиерът без глава ...или Винету...или както му беше там заглавието.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар