сряда, 4 септември 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...103




    Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

 

Разстреляха бизнесмен в центъра на Петрич. Екшънът се разиграл в кафене на пъпа на града.

05.08.2003

 

    Кръв оплиска центъра на Петрич вчера по обяд. Показен разстрел бе извършен само на 20 м от сградата на кметството. Мъж, следствен за убийство, застреля вчера по обед на 20 метра от кметството в Петрич бизнесмена Тодор Захариев, известен с прякора Борсуко.  Убиецът Кирил Мишков-Филюшкин се приближил с изваден пистолет към нищо неподозиращия Тодор Захариев, който седял в кафенето "На Любо" със свои приятели. Той станал да изхвърли в коша цигарена кутия с пепел. Точно тогава зад него се появил Филюшкин и почти от упор стрелял няколко пъти в тила на Захариев. "Единият куршум разкъса златния му ланец на врата и излезе под шията. След това убиецът насочи пистолет към входа на кафето, където бе дъщерята на собственика и друг приятел на убития. За щастие куршумите не ги уцелиха", разказа пред "Стандарт" един от близките на застреляния. Точно той успял неколкостотин метра по-надолу да настигне убиеца и да го залови. След показното убийство Кирил Мишков тръгнал спокойно към съседното кафене. Там 20-ината посетители останали втрещени по местата си. Мишков продължил да размахва пистолет, който обаче захвърлил малко по-надолу край моста. Килърът бил заловен край хотел "Белатур" в центъра на града. Тодор Захариев издъхнал на място. В него са изстреляни 3 или 4 куршума. "Когато дойдоха дознателите, им казаха накъде е тръгнал стрелецът. След 10 минути той бе заловен. Пистолетът бе открит", уточни съдия Харамлийски. Апелирам към хората този път да не се страхуват да бъдат свидетели на бруталното убийство, което стана в центъра на града ни. Ако имаха кураж миналата година и свидетелстваха срещу Мишков, той сега щеше да бъде в затвора, а Захариев жив", каза председателят на районния съд в Петрич Иво Харамлийски. 

    Само преди година и половина Стоянов извършил подобно убийство на площада в града. Тогава застрелял свой съсед заради стара вражда. По-късно обаче бил пуснат на свобода под гаранция.

    "Познавам Захариев, живее през две къщи от моята, има съпруга, две големи деца и внуци. Всички в района го познават като заможен човек. Преди продаваше порцелан, имаше големи складове край града, сега мисля, че опитваше да прави ферма за животни", разказа пред "Сега" кметът на Петрич Вельо Илиев. Той разказа, че убиецът работил дълго в чужбина и от известно време живеел в Петрич.

    "Не знам да работи нещо, не бях чувал за него след първото убийство. Как може човек, извършил такова престъпление, да се разхожда с оръжие", възмути се градоначалникът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар