петък, 6 септември 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...104




Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

 
Разстреляха Жоро Пъпката. Търсят връзка между издирваните хървати и поредния труп в столицата .Полицаи правят оглед на окървавения труп на Жоро Пъпката пред бл. 224 в кв. "Младост".

 
06.09.2004

 
    Пореден показен разстрел на столичен бандит беше извършен в София вчера рано сутринта. 24-годишният Георги Рандев Георгиев по прякор Жоро Пъпката е бил гръмнат с три куршума в гърба и един контролен в главата пред блока си в кв. "Младост" 2. Основната версия на МВР е, че убийството има връзка с издирваната престъпна група хървати. Хърватски паспорт на името на Георги Георгиев е бил открит при обиските в жилището на Анатолий Мънков - Плъха, който беше задържан за убийството на Бай Миле. Оперативната информация на МВР свързва Плъха с издирваните хървати.

    Последният разстрел в София стана около 6 часа сутринта пред блок 224 в кв. "Младост". Жоро Пъпката се прибирал към дома си сам, когато в гръб го застигнали три куршума. Пъпката опитал да избяга, но нападателят го настигнал и го гръмнал в главата. После наемникът се скрил между блоковете, където го чакала кола. Свидетели твърдят, че убиецът е млад човек с тъмна, късо подстригана коса, бил среден на ръст. Георгиев се е занимавал с кражби от жилища, като си е избирал по-луксозните квартали. Няма данни да е работил някъде. В него не е намерено оръжие. Няма данни да се е занимавал с наркотици, съобщи още майор Марио Янчев.

    През февруари т.г Георгиев, известен като Жоро Пъпката бе арестуван за побой на персонала на столичното заведение "Моно клуб". Той заедно с още двама криминално проявени бе задържан с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Тогава от полицията съобщиха, че Георгиев има висящи дела за хулиганство и въоръжени грабежи.

    През ноември 2003 година Жоро Пъпката бе пребит пред столичния бар "Ексес" срещу басейна "Спартак" с железни колове и тръби от трима маскирани нападатели. След побоя 24-годишният Георги Георгиев бе приет в Пирогов" с разкъсно-контузни рани, но отказа да подаде жалба срещу нападателите си.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар