четвъртък, 7 януари 2016 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...113



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.
 
Първо в 24 часа: Застреляният Митко Дамянов участвал в 7 фирми, 60 се жалвали от него за измама.
08.01.2015
 Застреляният столичен бизнесмен Митко Дамянов Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показва справка в системата за фирмена информация "Дакси".
Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ".
В ЕН И ЕМ ООД и в "Крами МВ" Митко Дамянов е съдружник със съпругата си Наталия Александрова Генадиева - Дамянова.
На 4 април 2011 г. "24 часа" публикува разследване, според което 60 ужилени от две строителни фирми са подали жалба до главния прокурор Борис Велчев.
Хората твърдят, че са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки.
Те обвиняват управителите на свързаните фирми "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев, че изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.
 
Двойното убийство на Митко Дамянов и жена му Наталия - заради дълг или отмъщение 
09.01.2015
 

48-годишният Митко Дамянов и съпругата му Наталия (42 г.) са убити заради дълг  или защото са завлекли  кандидат-новодомци с пари за жилища, платени на зелено. Това са две от версиите, по които работят столични криминалисти след разстрела на бивш строителен предприемач и съпругата му.

Екзекуцията стана към 20,30 ч в четвъртък пред дома им на ул „Йордан Стубел” в софийския кв. „Витоша”.
Във фаталната вечер Митко и Наталия се прибирали с кола. Когато паркирали и слезли от автомобила, към тях се приближил престъпник с пистолет и изстрелял 8 куршума. На окървавените тела се натъкнал съсед. Той веднага се обадил на тел. 112 и мястото било блокирано от полицаи. Пристигнал лично  и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.
„Страшна трагедия! От 20 години се познаваме с Дамянови, не сме  имали проблеми. Шокирани сме от поредното брутално убийството”, казаха съседи. Те не знаеха дали съпрузите са били заплашвани от някого. 
Бащата на убитата Наталия - Александър Генадиев, обаче съобщи, че един съсед се е заканвал неведнъж на семейството. Миналата година автомобилът на Митко бил подпален.
Преди години Дамянов се занимавал със строително предприемачество.  В момента имал друг бизнес, но  познатите  му не знаеха точно какъв.
През 2011 г. няколко души се оплакаха в пресата, че били ужилени от строителни фирми. До тогавашния главен  прокурор Борис Велчев били подадени 60 жалби, че фирми с участието на Митко Дамянов им взели пари „на зелено” за апартаменти в новостроящи се  кооперации.  После обаче не  довършили строежите, които били ипотекирани. Именно заради това от полицията ще проверяват сега дали разстрелът не е свързан със злополучните  жилища.
Близки на Дамянов заявиха вчера, че той и съдружниците му били честни хора, но не  успели да довършат апартаментите заради икономическата криза.  Те приемат за по-убедителна хипотезата, че Митко взел голям заем, за да довърши сградите, не успял да го върне в срок и това му коствало живота.
Името на Митко Дамянов се среща в седем фирми, като в някои е съдружник със съпругата си. Част от тях  са запорирани от банки.
От районна прокуратура съобщиха вчера, че през 2010 г. било образувано досъдебно производство срещу Дамянов за измама. По делото обаче не били повдигнати обвинения. То било прекратено, тъй като не били открити доказателства, че има умисъл за измама. Три години по-късно били подадени още две жалби срещу Дамянов, но и по тях имало отказ за образуване на дело.
 
Дъщерята към убиеца:
Да отнемеш живот по този грозен начин - значи нямаш душа
 
Дъщерята на застреляните съпрузи не скри мъката си. В 10 часа вчера Съни Дамянова  публикува във фейсбук профила си снимка на родителите си, а своята смени с черна. Тя отправи и послание към убиеца: „Да отнемеш живот по този гнусен и грозен начин, значи, че нямаш душа! Отнел си децата на четири човека, които скоро ще трябва да ги погребат. Отнел си и двамата ми родители и не си им дал шанса да прегърнат първото си внуче! Не пожелавам това никому, дори и на теб - но се надявам, че полицията ще ти попречи да изживееш старините си свободен или господ няма да ти позволи да го направиш изобщо!” Нейният пост бе последван от десетки съболезнования от приятели.
За родителите си Съни Дамянова написа: „Завинаги ще живеете вътре в нас! Почивайте в мир! Обичам ви безкрайно много! Най-любящата майка и най-всеотдайният баща, за които някое дете би могло да мечтае! Благодаря на господ, че съм имала щастието вие да ме отгледате и възпитате!”

Няма коментари:

Публикуване на коментар