вторник, 12 януари 2016 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...114


 
Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.
 
Застреляха началника на кабинета на кмета на Пазарджик
12.01.2015
33-годишната Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов, е била убита.
Убийството е станало около 18.40 ч. пред дома й, след като е паркирала колата си, съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов.
По първоначална информация 33-годишната Стоянова е простреляна с два куршума в главата. Не са ясни мотивите за стрелбата, нито оръжието, с което е извършено престъплението. Полицията издирва извършителя.
Стоянова е шеф на кабинета от 2007 г., когато Попов спечели първия си мандат. Тя беше координатор и говорител на всички основни звена в администрацията на община Пазарджик.
В момента на убийството й младата жена е държала в едната си ръка ключовете за жилището си, а в другата букет с цветя, тъй като е имала имен ден.
Пред "24 часа" кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви, че е потресен и шокиран от случилото се. Той разказа, че Стоянова е била на работа, както винаги жизнерадостна, приела е поздравленията за празника си и е казала, че ще празнува в сряда заедно с други приятели.
Тодор Попов изключи възможността убийството на дясната му ръка да е свързано със служебни ангажименти, където била перфектна.
Пред него Татяна Стоянова не е споделяла да има каквито и да било отправени заплахи, както и проблеми в личния си живот.
На място е извършен оглед от криминалисти на районното полицейско управление и областната дирекция на МВР в Пазарджик. За случая е уведомена прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.
 
 
Гръмнаха Митьо Лудия - човека на Жоро Илиев
 15.01.2015

Димитър Стоянов въртял заложна къща, раздал 3,5 млн. на висока лихва, три са версиите за кървавия атентат

Гръмнаха Митьо Лудия - човека на Жоро Илиев (обобщение)
Митко Лудия (вляво) с жена си Роси Черногорова и техен приятел
 
     
Империята на покойните братя Васил и Георги Илиеви загуби още един от своите тартори. Шефът на ВИС в Пловдив Димитър Стоянов - Митьо Лудия бе разстрелян публично с ловна пушка пред луксозната си кооперация до парк Лаута в сряда около 19,30 часа. Анонимният килър го причакал пред италианския ресторант „Мундо" в сградата и му пуснал няколко куршума.
По последни данни съпругата на Лудия - топмоделът Роси Черногорова, е разпознала колата на Георги Славо - Жоро Главата до местопрестъпленето. Криминалистите проверяват за съпричасност на сина на взривения преди 10 години в асансьор основател на СИК Стоил Славов - Телето към покушението.
Веднага след убийството на Митьо Лудия, на метри от Парк хотел „Пловдив", убиецът изчезнал в парка и следите му се губят. Един от първите ММА бойци у нас, боксьор, майстор на бойните изкуства и зам.-шеф на федерацията по шу-ту загина от няколко куршума, единият от които - в сърцето - се оказал фатален. След пукотевицата на оръжието без заглушител на място веднага се събрали съседи, клиенти от ресторанта, дошли шефът на Окръжна прокуратура Румен Попов и шефът на полицията Пламен Узунов, както и линейка. На път за спешното обаче Лудия издъхнал.
Пред „Всеки ден" пловдивски гангстер призна, че 38-годишният Димитър Стоянов е бил най-близкият приятел на Жоро Илиев в този край на България. Въртял бизнесът на силовата корпорация още преди снайперист да прониже в сърцето боса му на 25 август 2005 г. пред заведението на ВИС „Буда бар" в Слънчев бряг.
Митко Лудия от години живее с топмодела Роси Черногорова. С разстрела му две деца остават без баща - 4-годишната Даяна, родена през 2010 г., и 6-годишният Наско. Според данните Роси и Митко се пренесли да живеят в новата кооперация срещу картинг-пистата на Лаута преди три години. Огромният им апартамент струва 300 000 лева, написа седмичника „Уикенд". Според хора от кооперацията убиецът е причакал жертвата пред входа на сградата и е стрелял няколко пъти по него.
Това е поредният публичен разстрел от последните дни, след като миналия четвъртък в София от куршуми загинаха строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. В понеделник тази седмица пред дома й в Пазарджик с 6 изстрела бе убита 33-годишната Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета Тодор Попов.
Оказа се, че за смъртоносния екшън сигнал на тел. 112 е подал готвач от ресторанта. Изходът на заведението се намира в задната част на кооперацията. На метри от него е входът към жилищната част, където е бил разстрелян Димитър Стоянов. „Към 19,30 ч. се чуха някакви гърмежи, но не силни", разказа мъжът, помолил за анонимност. От кухнята веднага излезли навън и видели проснатото до бордюра тяло на Митьо. Готвачът пръв се окопитил и набрал 112. Когато екипите на полицията и Спешна помощ пристигнали на мястото, персоналът бил помолен да се прибере, за да не пречи на следствените действия.
След кървавото нападение тръгнаха няколко версии за смъртта на Митьо Лудия - раздаваните милиони срещу 25% лихва, момичетата за ВИП клиенти и наркотици. Според запознати само за 2014 г. той е раздал 3,5 милиона лева като заеми. Знае се, че Димитър Стоянов притежава заложна къща под тепетата. В МВР обаче имали данни, че покрай нея Митьо е давал кредити с висока лихва и това бил най-доходоносният му бизнес. Затова и една от най-вероятните причини за убийството била то да е извършено от длъжник, който нямал средства да върне заема си.
Втората версия гласи, че зад разстрела стои конкурент в бизнеса с жива плът. В Пловдив отдавна се шушука, че Митьо Лудия държал бардак с момичета на повикване, които обаче бръмчели само по заможни клиенти. Ченгетата подозират, че е напълно възможно някой мастит сутеньор просто да е разчистил терена с мократа поръчка за Димитър Стоянов. Третият вариант набърква огромна пратка наркотици, предназначена за ММА боеца, но нивото на достоверност тук било значително по-слабо.
Още в четвъртък сутринта започна разпитът на свидетели и приятелите на Стоянов. От тях се очаква да изкопчат имената на враговете на висаджийския бос. Иззети са и записите от видео камерите на сградата, обясниха от МВР.
ММА бойци пазят жена му и децата
В четвъртък сутринта ММА бойци, приятели на убития Димитър Стоянов, взеха жена му - манекенката Роси Черногорова, и двете им деца и отпрашиха с джип в неизвестна посока. Дебеловратите авери на Митьо Очите натовариха няколко куфара в колата и със сърдити погледи скриха красавицата на тайно място.
В интервю за спортно списание преди време Роси Черногорова призна: „Имала съм 4 връзки и всичките сериозни. В един мъж харесвам най-много очите му. Да съм с Димитър е най-правилното решение, което съм взимала. Той притежава всичко, което търся в един мъж. Не бих го заменила дори за Джордж Клуни!".
Боксьорът - пръв приятел с гаджето на Русата Златка
Убитият в Пловдив лихвар Митьо Лудия е много близък приятел с гаджето на Златка Райкова - ММА боеца Георги Валентинов. Любовникът на Русата Златка, който живее в Стара Загора, всяка седмица е приемал в дома си Димитър Стоянов, издадоха пред „Всеки ден" спортисти с връзки в ъндърграунда. Засега не е ясно дали двамата са имали общ бизнес, или връзката им е била само по линия на бойните изкуства. Криминалисти смятат, че повод за близките контакти би могла да е лихварската дейност, която е водеща версия при разследването на убийството на Лудия.
Пловдивчанинът се млатил с Кубрат
Преди време Димитър Стоянов се е млатил на ринга с един от най-добрите боксьори у нас - Кубрат Пулев. Това съобщи вчера треньорът на Митьо Лудия Иван Киселаров. „Беше силен спортист и човек. Прякорът Лудия му излезе, защото беше смел и му стискаше да се изправи срещу всеки съперник. Имаше добро чувство за хумор", сподели Киселаров.
„Последно дойде преди месец. Беше със сина си Наско. Искаше да запали момчето по спорта, не специално към бокса. Беше горд, че синът му започнал да плува добре. Преди месец тренира при нас с хора, които се готвеха за ММА боеве. „Беше добър човек и грижовен баща. Да, имаше внушителна фигура, но не трябва да се лъжат хората, той беше добър човек", обясни още треньорът.
Спортисти тъгуват за майстора по шу-ту
Приятелите на Димитър Стоянов са в траур. В знак на съпричастност с трагедията много от близките му сложиха скръбни статуси във фейсбук. Един от най-верните му авери - Арман Хакобян написа: „Почивай в мир, брат, ти беше един истински човек и един истински спортист и ще бъдеш винаги един от нас!" Хакобян е арменец, който получил българско гражданство и в момента е трeньор по бокс. Фронтменът на рок бандата „Ренегат" Константин Кацаров също смени снимката на корицата си, а под фотоса на Димитър написа: „Почивай в мир, братле". Проверката ни показа, че майсторът по шу-ту обикновено тренирал в Тотал спорт.
Крадено ауди пламна до лобното място
Опожарен ауди А4 бе открито в покрайнините на парк Лаута, близо до мястото, където бе застрелян бизнесменът Димитър Стоянов. Автомобилът бил залят със запалителна течност и след това някой щракнал клечката. В четвъртък криминалисти извършиха първоначален оглед на колата, с която вероятно убиецът се е придвижил до местопрестъплението. Купето на аудито е изпепелено, за да се заличат всякакви следи от убиеца. Това говори, че престъплението е внимателно подготвено и планирано, обясниха полицаи.
Убиецът вероятно не е бил сам, понеже докато е чакал жертвата си, съучастникът му изпепелил колата. След това двамата са избягали с друг автомобил. След разкритието по изходите на Пловдив започнаха щателни проверки, на особено внимание се „радваха" джиповете, които напускат града. МВР под тепетата е на нокти, защото това е първото поръчково убийство през последните 7 години.
 
 

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар